Slavenības
2020. gada 15. decembris, 10:24

Princesi Beatrisi vaino Covid-19 ierobežošanas likumu neievērošanā, jo trīs stundu garumā pusdienojusi ar pieciem draugiem

Jauns.lv

Princesi Beatrisi vaino Covid-19 ierobežošanas likumu neievērošanā. Viņa kopā ar cilvēkiem no citām mājsaimniecībām pusdienojusi restorānā, un tas šobrīd Lielbritānijā nav atļauts.

Princese Beatrise ar vīru Edoardo Moci Meifēras rajonā Londonā nedēļu pirms skandalozajām pusdienām

gallery icon
6

32 gadus vecā princese Beatrise, viņas vīrs - 37 gadus vecais nekustamo īpašumu attīstītājs Edoardo Moci - un vēl četri cilvēki pusdienojuši izsmalcinātāja restorānā “Isabel”, kas atrodas Meifēras rajonā Londonā.

Šobrīd valstī spēkā esošie noteikumi iekštelpās ļauj pulcēties tikai vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Princese Beatrise un Edoardo Moci kāzu dienā 2020. gada 17. jūlijā.

Trīs stundu ilgās pusdienas karaļnamam pietuvinātas personas raksturojušas kā “iepazīšanās tikšanos darba jautājumos”, kas attaisnotu šādu pulcēšanos patreizējos apstākļos.

Taču citi aculiecinieki, kas ieturējuši maltīti šajā restorānā, izteikušies, ka tikšanās izskatījusies “ļoti sociāla” un privāta rakstura. Uz princeses galda nav trūcis arī alkoholisku dzērienu.

Princese Beatrise agrā bērnībā

gallery icon
37

Kādā brīdī princese Beatrise, kas ir devītā rindā uz Lielbritānijas troni, nofotografējās kopā ar savu draugu modes dizaineri Pīteru Dandasu. Lai gan abiem bija maskas, viņi pārkāpuši noteikto sociālās distancēšanās noteikumu.

Beatrise uzlikusi galvu modes dizaineram uz pleca, un abi skatās kamerā. Ar šo attēlu sociālajos tīklos padalījies Dandass, norādot, ka viņam bijusi jauka “saskriešanās”  ar princesi.

Kāds no restorāna apmeklētajiem, kas lūdzis savu vārdu neminēt, laikrakstam “The Sun” izteicies: “Es nespēju noticēt savām acīm. Ja pat karaliskā ģimene nespēj pareizi ievērot koronavīrusa ierobežojumus, kāda gan ir cerība mums pārējiem?”

Princese Beatrise absolvē koledžu

gallery icon
10

“Šis ir ļoti nopietns aspekts, un Beatrise ir pelnījusi rājienu,” piebildis anonīmais ziņotājs, kura vārdus papildina “The Sun” rīcībā esošas fotogrāfijas, kas pierāda princeses un viņas kompanjonu pulcēšanos restorānā.

Princese Beatrise ar draugu Edoardo Mapelli Moci

gallery icon
9

Saslimstības līmenis Londonā uz 100 000 iedzīvotājiem šā gada 6. decembrī bija 191,8, savukārt iepriekšējā nedēļā ievērojami mazāks – 158,1.

Restorāna “Isabel” menedžeris norādījis, ka tovakar nav strādājis, taču uzsvēris, ka viņa vadītais ēdināšanas uzņēmums rūpīgi ievēro valdības izdotos noteikumus.

Viņš izteicies, ja esot saprotams, ka atnākušie klienti nedzīvo zem viena jumta, viņiem esot liegta iespēja rezervēt sev galdiņu.

Ziņa par to, ka princese Beatrise pārkāpusi valstī noteiktos likumus sekojusi īsi pēc tam, kad kompānijas “Sky News” žurnāliste Keja Bērlija pārkāpusi Covid noteikumus un apmeklējusi savas 60. dzimšanas dienas vakariņas Londonas centrā kopā ar deviņiem citiem draugiem, bet vēlāk pēc pulksten 23:00, kad stājas spēkā komandantstunda, izmantojusi labierīcības citā restorānā. Bērlija piekritusi, ka par sodu nākamos sešus mēnešus nebūs redzama TV ēterā.

foto: Piers Allardyce/Shutterstock/ Vida Press
Keja Bērlija.

Covid-19 ierobežošanas noteikumus pārkāpusi arī dziedātāja Rita Ora, sarīkojot 30. dzimšanas dienas ballīti kopā ar 30 draugiem restorānā. Viņa vēlāk samaksājusi lielu soda naudu, kā arī saņēmusi rājienu no abiem saviem vecākiem. Rita publiski atvainojusies par šo pārkāpumu, kā arī to, ka pēc došanās uz Ēģipti, lai uzstātos privātā korporatīva pasākumā, nav ievērojusi 14 dienu karantīnu pēc atgriešanās Londonā. Visu honorāru viņa apsolījusi ziedot labdarībai.