Aleksandram Sokolovam 33! Fotogrāfa lielākie skandāli
Savos 33 gados Sokolovs kļuvis slavens ne tikai ar erotiskajām fotogrāfijām, bet arī ar skandalozo uzvedību.
Slavenības
2015. gada 11. septembris, 14:27

Aleksandram Sokolovam 33! Fotogrāfa lielākie skandāli

Jauns.lv

11. septembrī fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs svin jubileju – viņš sasniedzis Jēzus vecumu. Savos 33 gados Sokolovs kļuvis slavens ne tikai ar erotiskajām fotogrāfijām, bet arī ar skandalozo uzvedību. Lūk, pēdējie no Sokolova skandāliem!

Lubrikants saldējumā

2013. gada nogalē Aleksandrs Sokolovs piedalījās TV šovā “Gandrīz ideālas vakariņas”. Tonedēļ ēst gatavošanas prasmē un viesmīlībā dalījās dažādu tautu pārstāvji: žurnāliste Lia Guļevska, kurā rit grieķu asinis, pavāre Vanesa Marija di Lurdes Rufino di Saura no Brazīlijas, mūziķis, soms Marko Ojala, bet krievu tautas virtuvi piedāvāja fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs.

Tieši viņš bija tas, kurš šokēja TV skatītājus un, protams, arī savus ciemiņus. Jo tas, ko viņi piedzīvoja fotogrāfa mājās, bija kas negaidīts. Vispirms pārsteidza dzīvokļa iekārtojums. Istabā, kurā Aleksandrs klāja viesiem galdu, bija kā pareizticīgo baznīcā – uz sienām svētbildes, bet uz galda daudz sveces. Pēc tam izbrīnu radīja piedāvāta izklaide – Sokolovs aicināja viesus pašaudīties ar kara laiku revolveri, nebrīdinot, ka tas ir pielādēts. Kad ierocis izšāva, ciemiņi pamatīgi pārbijās, taču, par laimi, revolverī nebija kaujas patronas.

Kronis visam bija Aleksandra Sokolova piedāvātais saldais ēdiens. Viņš galdā lika vaniļas saldējumu ar avenēm, ko pārklāja ar lubrikantu (intīmās kosmētikas līdzeklis, kas uzlabo slīdamību dzimumakta laikā), aizkadrā atzīdamies, ka savas seksuālās pieredzes laikā pats kādu pusspaini lubrikantu būšot apēdis. Tā nu Soklova ciemiņi, nenojaušot, kas tas ir par “sīrupu”, saldējumu notiesāja...

Foto ar puišiem

Aizvadītā gada rudenī Aleksandrs Sokolovs satricināja sabiedrību, publiskojot fotogrāfiju, kurā redzams, kā viņš kaislīgi skūpstās ar citu vīrieti.

Šādu fotogrāfiju viņš uzņēma, lai ilustrētu savu viedokli par homofobiju. Sokolovs rakstīja: “Katram cilvēkam ir kaut neliela homoseksuāla daļa. Ja sievietei pavisam nepatiktu sievietes, viņa, skatoties spogulī, nevarētu novērtēt savu personīgo skaistumu. Tāpat arī vīrieši nevarētu apbrīnot Arnolda atlētisko ķermeni vai Džeisona Stethema vīrišķīgos varoņdarbus. Tas nav ne slikti, ne labi. Tas ir dabiski. Es nedalu cilvēkus pēc seksuālās orientācijas. Seksuālā orientācija nenosaka viņa cilvēciskās īpašības, prasmes, zināšanas, spējas - nenosaka neko, kas man ir būtisks. Homofobā sabiedrības attieksme tikai rosina naidu un bailes atzīt un pieņemt savas personīgās vēlmes un jūtas,” sprieda Sokolovs.

Lielīšanās ar dāmām

Savas dzīves laikā Sokolovs, kā pats raksta, sasitis sešas automašīnas un divus motociklus, apmeklējis 27 valstis, veicis 3700 fotosesijas, sakāvies piecas reizes, divas reizes viņam bijis lauzts degums, kā arī - viņam bijušas 84 sievietes un divi vīrieši!

Kad šī gada sākumā Aleksandrs Sokolovs publiski paziņoja, ka viņam bijušas attiecības ar daudzām slavenām sievietēm, tostarp - vairākus mēnešus arī ar dziedātāju Lieni Greifāni, šī dižošanās pamatīgi nokaitināja Lieni. Viņa izteicās, ka Sokolovs ir melis, turklāt veltīja fotogrāfam diezgan skarbus vārdus. Liene sociālajos tīklos ierakstīja, ka Sokolovs ar viņu kopā trīs mēnešus bijis vienīgi pats savos sapņos. Liene arī atklāja, ka, fotografējot dziedātāju kailu, Sokolovs mēģinājis viņu pavedināt, kā arī sūtījis pašnāvnieciskas ziņas, draudot izlēkt pa logu, ja Liene nebūšot ar viņu kopā. Liene Greifāne uzsvēra, ka Sokolova dižošanās, ka savulaik viņš bijis kopā ar dziedāju un DJ Ellu, ir viņa paša izdomājums, tāpat kā daudzi citi seksuālie “varoņdarbi”.

Izplata nepatiesību par citu fotogrāfu

Pavasarī Aleksandrs Sokolovs sociālajos tīklos izplatīja kādas vidusskolnieces Kintijas vēstuli, kurā meitene apvaino fotogrāfu Armandu Lutumu neķītrībā. Šis kailfoto meistars esot meiteni sazāļojis un piespiedis viņu piedalīties pornogrāfiskā fotosesijā, kā arī nodarboties ar seksu.

Izlasot šo Sokolova vēstuli internetā, daudzi komentētāji izteica aizdomas, ka šādi - publiskojot Kintijas vēstuli ar izfantazētiem notikumiem - Sokolovs esot centies celt savu popularitāti un nomelnot konkurentu.

Arī pats Lutums tad portālam kasjauns.lv skaidroja, ka vidusskolnieces apgalvotais neatbilst patiesībai. “Viņa piedāvāja man, lai es ar viņu guļu un par to viņai maksāju. Es atteicos, tāpēc viņa kopā ar Sokolovu uztaisījusi šo rakstu. Iespējams, pats Sokolovs neapzināti kļuva par meitenes atriebības ieroci.”

Savukārt kāda Lutuma modele Rebeka, aizstāvot apmeloto fotomeistaru, izteica aizdomas, ka Sokolovs tā rīkojies tāpēc, ka abu fotogrāfu starpā jau sen valdot konkurence un nesaskaņas. “Abi uzņem kailfoto. Vienīgi Sokolova gadījumā par bilžu izveidi maksā modele pašam fotogrāfam, lai, pēc Sokolova kunga teiktā „celtu savu pašapziņu”, taču Armands dara otrādi - izmaksā modelei honorāru par padarīto,” portālam kasjauns.lv izteicās Rebeka.

Tracis deju šovā

Šopavasar Aleksandrs Sokolovs piedalījās arī šovā “Dejo ar zvaigzni 3”, taču pameta to ar skandālu. Vispirms viņš paziņoja nespēj sastrādāties ar partneri Martu Kalēju un pieprasīja viņas nomaiņu pret citu partneri, tad paziņoja, ka ir iemīlējies Martā.

 “Pēdējās nedēļās es sāku saprast šausmīgu faktu. Kad es pieskaros Martai, mans pulss paātrinās. Nē... Notika sliktākais, kas varēja būt. Man parādījās kaut kādas jūtas pret viņu. Marta to sajuta un vēl vairāk distancējās no manis. Es viņai nepatiku, un fakts, ka es skatos uz viņu ne tikai kā uz deju partneri, vēl vairāk pastiprināja Martas negatīvo attieksmi. Es vairs pilnīgi nevarēju dejot ar viņu. Es sāku izteikti just, cik ļoti nepatīku Martai. Mums parādījās daudz nesaskaņu. Tādos apstākļos nevar turpināt,” šova laikā savā blogā rakstīja Aleksandrs Sokolovs.

Dažas dienas vēlāk Sokolovs publiski paziņoja, ka šo kaislību dēļ viņu pametusi draudzene Laura. Pati Laura par šādiem Aleksandra tekstiem bija pamatīgi nikna. “Sokolova prioritāte nekad nav bijusi realitāte, un pēdējo dienu raksti par manām, viņa un Martas attiecībām ir pilnīgs safabricējums, ko viņš izmanto savas popularitātes celšanai,” portālam “Delfi” atklāja Laura, uzsverot, ka stāsts par iemīlēšanos Martā ir Sokolova izplānots, pirms viņš vispār zinājis, kas ir Marta.

Rezultātā Aleksandrs Sokolovs ar skandāliņu šovu pameta, taču pēdējā raidījumā publiski visu TV skatītāju priekšā atvainojās nu jau bijušajai partnerei Martai Kalējai par rīcību un nosauca sevi par mēslu.

Savdabīgā fotosesija

Šopavasar žurnālam “Kas Jauns” atklātu stāstu uzticēja populārā talantu šova “OKartes skatuve” dalībniece Kristīne Zemture, kura vairāk pazīstama ar skatuves pseidonīmiem Crystal un Kristīne Miljone. Sievišķo dotumu dēļ viņu dēvēja par šova seksīgāko dalībnieci, un, iespējams, tāpēc 2012. gada vasarā dziedātāju uzrunāja fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, piedāvājot sarīkot skaistu fotosesiju. Kristīne, kurai toreiz bija 22 gadi, žurnālam “Kas Jauns” atklāj, kā ar psiholoģiski smalkām metodēm Sokolovs apstrādāja jaunas, naivas un nepieredzējušas modeles, lai tikai dabūtu sev vēlamo rezultātu – pikantas fotogrāfijas.

Crystal uzstāja, ka ir ar mieru erotiska rakstura fotogrāfijām, bet nevēlas atkailināt intīmās zonas. Fotosesijas laikā Sokolovs aizskāris tēmas, kas meiteni pamatīgi mulsinājušas, jo viņš interesējies par Crystal visslēptākajiem intīmajiem sīkumiem, par kuriem viņa atļautos runāt tikai ar savu mīļoto vīrieti. “Sokolovs jautāja, vai es masturbēju, vai man patīk anālais sekss, vai man patīk sekss ar dažādiem priekšmetiem... Mierināja, ka, lai es nesatraucos, jo pie viņa fotosesijas laikā vismaz divas no trim sievietēm sasniedz orgasmu. Teica, lai es atbrīvojos, nesaprot, no kā es kautrējoties, un vispār - kā tas iespējams, ka nekad mūžā neesmu lietojusi vibratoru, un, vai tiešām es sev vagīnā nevaru iebāzt roku? Viņa nesenā draudzene to varēja, un viņai nebija kauns par to. Stāstīja, ka katra viņa kliente masturbē, ka viņš pats masturbē. Atklāja, ar kuru roku viņam ērtāk, izstāstīja, ka vaginālais sekss viņu neinteresē, jo interesē tikai orālais. Viņš esot mēģinājis gulēt arī ar vīrieti - gan kā pasīvais, gan aktīvais. Tāpat viņš bija šokā par to, ka man nav bijis sekss ar diviem vīriešiem vai ar meiteni,” stāstīja Crystal, kurai no šiem Sokolova stāstiem un jautājumiem palicis pat nelabi.

Tāpat viņa bija izbrīnīta un pat šokā no Sokolova piedāvātajām fotosesijas pozām. “Kaut strikti uzsvēru, ka nevēlos atkailināties, bet pozēt apakšveļā, fotogrāfs uzstāja, ka vajag izģērbties. Viņš lika pozēt, it kā es čurātu izlietnē, tad izstiept krūti, it kā no tās spiestu pienu, tad uzsēsties uz bidē. Vai arī - man starp krūtīm jāiebāž dušas klausule un jāizliekas, ka tas ir daikts... Es nezinu, varbūt esmu vecmodīga vai aizspriedumaina, bet man tas izklausījās dīvaini. Turklāt, kamēr pozēju, Sokolovs vienu reizi pagāja garām un noglāstīja man plecu, otro reizi – noglāstīja roku, trešo reizi – noglāstīja jau kāju. Sajutos nepatīkami,” žurnālam “Kas Jauns” stāstīja Crystal, atklājot, ka visvairāk bijusi šokēta par fotosesijas rezultātu: “Sokolovs solīja, ka tie būs erotiski mākslas foto, kuros nekas intīms nebūšot redzams. Bet nācās pamatīgi vilties. Šoks. Viss redzams! Turklāt pats fotogrāfs, izrādās nebija apmierināts ar fotosesijas koncepciju – nav sanācis nekas perverss, vien tikai plikas krūtis. Man nebija, ko teikt! Tik vien, ka nevēlējos, lai šīs bildes publicētu. Taču viņš tās publiskoja un izsūtīja teju visiem interneta portāliem. Biju pamatīgā šokā! Jo pirms tam taču lūdzu, ka nevēlos, lai šīs bildes tiktu publicētas,” trīs gadus vecos notikumus atcerējās Crystal.

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva, www.sokolovstudio.com