foto: no privātā arhīva
"Arī man nav nekādu iekrājumu," Regīna Devīte apgūst jaunas prasmes
Slavenības
2020. gada 5. decembris, 05:04

"Arī man nav nekādu iekrājumu," Regīna Devīte apgūst jaunas prasmes

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Valmieras Drāmas teātra aktrise Regīna Devīte (64), kas skatītāju mīlestību savulaik guva ar apkopējas Zentas lomu seriālā "UgunsGrēks", laiku, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija, cenšas pavadīt dabas tuvumā. Vēl viņa apgūst jauna mūzikas instrumenta spēli, bet sevi iepriecinājusi, nopērkot trendīgus zābakus.

“Bieži jūtos ļoti, ļoti skumji un cenšos pieņemt visu, kas šobrīd notiek pasaulē. Mēģinu tomēr nesēdēt mājās, četrās sienās, bet iziet ārā – būt dabas tuvumā. Daudzi drošāk jūtas mājās, bet man ir tieši otrādi – kamēr sēžu mājās, tikmēr man ir bail," žurnālam "Kas Jauns" atzīst Devīte.

foto: no privātā arhīva
Regīna ievēro visus drošības pasākumus.

"Skatīties tik satraucošas ziņas, redzēt, ka valstī nav stabilitātes, ir bezdarbs… Lielas šaubas manī izraisa šīs gaidāmās vakcīnas. Es noteikti nebūšu rindas priekšgalā, jo manī ir neticības deva šādām vakcīnām, kuras taisītas vēl līdz galam neizpētītam vīrusam. Trūkst taču informācijas par iespējamām blakusparādībām un to iedarbību vispār.”

Jaunas prasmes

“Aizvien, arī esot pensionāre, uz pusslodzīti strādāju Valmieras teātrī. Aizvien gatavojos atceltajai režisora Viestura Roziņa izrādei "Dons Kihots", kurā man bija ieplānots arī duetos spēlēt blokflautu. Trakākais ir tas, ka līdz šim man nebija šo iemaņu un izrādes dēļ bija jāsāk apgūt šo mūzikas instrumentu no jauna," atklāj aktrise.

"Esmu uz sevi dusmīga, ka pirms piecdesmit gadiem to neiemācījos darīt, jo šādā vecumā to apgūt ir daudz sarežģītāk. Tagad šo mazo mūzikas instrumentu ņemu līdzi visur un dienā vairākas reizes vingrinos, lai “nosēžas” apgūtās zināšanas.”

Par iztikšanu

“Strādājot teātrī, man nekad nav bijis ārkārtīgi daudz naudas, visu mūžu esmu dzīvojusi pieticīgi. Ieejot veikalā, nekad neesmu varējusi atļauties iegādāties visu, ko vēlos. Tāpat arī man nav nekādu iekrājumu – finansiālā drošības spilvena. Jo es neprotu krāt. Tomēr esmu sapratusi, ka vienkāršai pieticīgai dzīvei ļoti daudz nevajag. Šoruden gan sajutu kārdinājumu un nopirku trendīgus zābakus. Man tik ļoti gribējās tos zābakus, ka uztvēru to pirkumu kā ilgtermiņa ieguldījumu, jo valkāšu arī tad, kad tie nebūs modē. Kopumā gan es priekšroku dodu klasiskam apģērbam, tas modē būs vienmēr.”

foto: no privātā arhīva
Internetā šādi apavi atrodami par teju 1,5 tūkstošiem eiro. Šņores zābakiem gan aktrise nomainījusi pret sarkanām.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!