Slavenības
2020. gada 3. decembris, 05:43

Meganas Mārklas bērniņa zaudējums satuvinājis karalisko ģimeni

Jauns.lv

Britu karaļnamam pietuvinātas personas teic, ka princis Viljams un viņa sieva hercogiene Ketrīna nolikuši malā visas nesaskaņas un nevilcinoties “sazinājušies” ar princi Hariju un Meganu Mārklu pēc tam, kad uzzinājuši, ka Saseksas hercogiene jūlijā zaudējusi savu otro bērnu.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Zinātāji apgalvo, ka Meganas un Harija ārkārtīgi skumjais notikums satuvinājis viņus ar princi Viljamu un hercogieni Ketrīnu, lai gan pirms tam runāja, ka abu pāru nesaskaņas augot tikai augumā, jo īpaši pēc Saseksu aiziešanas no karaļnama.

Hercogienes Ketrīna un Megana dodas uz Ziemassvētku dievkalpojumu 2018. gadā

gallery icon
18

Saseksas hercogiene (39) aizvadītajā nedēļā uzrakstīja drosmīgu un līdz sirds dziļumiem atklātu eseju izdevumam “New York Times”, kurā atklāja, ka jūlijā pārcietusi spontāno abortu un zaudējusi Ārčija brālīti vai māsiņu.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon
21

Taču šī ģimenes traģēdija ir nesusi arī ko labu. Neraugoties uz runām par pieaugošo spriedzi starp abiem brāļiem, šis notikums ievērojami satuvinājis četrotni.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Runā, ka pēc tam, kad Harijs un Megana gada sākumā paziņoja par savu lēmumu atteikties no karaļnama pienākumu pildīšanas, abi brāļi esot pilnībā pārtraukuši sarunāties viens ar otru. Kā zināms, Viljams pat attiecies sēsties pie viena pusdienu galda ar Hariju pirms karalienes sasauktās ģimenes apspriedes.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Karaļnama eksperte un grāmatas “Keita: Nākamā karaliene” (“Kate: The Future Queen”) žurnāla “OK!” britu izdevumam norādījusi: “Man teica, ka Viljams un Keita tūlīt pat sazinājušies ar Hariju un Meganu jūlijā, kad tas notika. Visa ģimene izrādījusi atbalstu pārim šajā laikā.”

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon
12

“Es nezinu, vai karaliskā ģimene bija informēta, ka viņa šo stāstu izstāstīs publiski, bet viņi uzskatītu, ka tā ir ļoti drosmīga rīcība.”

“Es patiešām uzskatu, ka šāda situācija var palīdzēt dziedēt nesaskaņas un atkal saliedēt ģimeni. Šādi grūti laiki mudina uz sarunām.”

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Savā vēstulē Megana atklāj, kā sajutusi pēkšņas un asas sāpes vēderā, kad mainījusi autiņbiksītes savam 17 mēnešus vecajam dēlam Ārčijam: “Apskaujot savu pirmdzimto bērnu, es zināju, ka zaudēju otru.”

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

“Pēc dažām stundām es jau gulēju slimnīcas gultā, turot vīra roku. Es skūpstīju viņa plaukstas, kas bija slapjas no mūsu abu asarām,” raksta Megana.

“Skatoties uz aukstajām baltajām sienām, es centos izdomāt, kā mums tikt tam pāri.”

Hercogiene Megana ar dēlu un auklīti Keiptaunas lidostā

gallery icon
5

“Bērna zaudēšana ir nepanesamas skumjas. Tās piedzīvo daudzi, bet par tām runā tikai daži,” norāda Megana. Pāris esot sapratis, ka vismaz desmitā daļa sieviešu ir piedzīvojušas spontāno abortu. “Neskatoties uz to, šī tēma joprojām ir tabu, jo reprezentē kaunu un skumjas.”

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14

Šis gads karaļnamam izvērties pārdzīvojumu pilns. Vispirms Saseksas hercogu negaidītais lēmums par aiziešanu no karaļnama, tad martā princis Čārlzs atklāja, ka saslimis ar Covid-19 un septiņas turpmākās dienas pavadīja pašizolācijā. Rudenī atklātībā nonāca vēsts, ka jauno koronavīrusu pēc viņa pārslimojis arī Velsas prinča vecākais dēls princis Viljams, tikai izvelējies par to tolaik publiski nerunāt. Kembridžas hercogi zaudējuši savu deviņus gadus veco ģimenes mīluli suni Lupo. Tagad vēl Meganas un Harija otrā bērna zaudējums.

Kembridžas hercogu ģimenes kokerspaniels Lupo

gallery icon
29

Saseksas hercogu biogrāfijā “Meklējot brīvību” (“Finding Freeedom”) detalizēti atspoguļotas abu brāļu nesaskaņas. Grāmatas autors Omids Skobijs žurnāla “OK!” britu izdevumam tagad izteicies: “Es zinu, ka Harijam un Viljamam bija daudz privātu sarunu, kad viņu tēvs saslima ar Covid-19.”

Princis Harijs ar vedēju princi Viljamu pie Vindzoras pils tiekas ar cilvēkiem

Harijs savu pirmskāzu nakti pavadīs izsmalcinātā viesnīcā "Coworth Park", bet pirms tam viņš kopā ar brāli princi Viljanu ārpus Vindzoras ...

gallery icon
41

“Līdzīgi bija arī pēc tam, kad Megana piedzīvoja spontāno abortu. Ir saprotams, ka šī traģēdija satuvinājusi četrotni un rosinājusi rast atbalstu vienam otrā.”

Hercogienes Ketrīna un Megana vēro tenisa spēli

Hercogienes Ketrīna un Megana vēro tenisa spēli Vimbldonā.

gallery icon
16

Arī citi britu karaļnama pārstāvji piedzīvojuši nedzimuša bērna zaudējumu. Princeses Annas meita Zāra Tindala divas reizes pārcieta spontāno abortu pirms viņai izdevās veiksmīgi iznēsāt veselīgu otro bērnu.

Karalienes Elizabetes II mazmeitas Zāras Tindalas ģimene

Zāra Tindala ir karalienes Elizabetes II meitas Annas meita. Viņa ir precējusies ar Maiku Tindalu un ģimenē audzina nepilnus trīs ...

gallery icon
14

Prinča Edvarda sieva, Veseksas grāfiene Sofija 2001. gadā zaudēja savu pirmo bērnu. Sofiju toreiz ar helikopteru nogādāja slimnīcā, jo ārpusdzemdes grūtniecības dēļ pastāvēja nāves draudi grāfienes dzīvībai.

Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem

gallery icon
29

Keita Nikola izdevumam “OK!” norādījusi, ka britu karaļnamā gadsimtiem valdījusi mantra “nekad nesūdzēties, neko nepaskaidrot”, taču Megana ir spilgts piemērs tam, ka jaunākās paaudzes izvēlas runāt par savu trauslumu un vieglo ievainojamību, parādot, ka ir tādi paši cilvēki, kā visi citi.

Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna ar bērniem pievienojas aplausiem, godinot mediķus pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

gallery icon
7

“Karaļnama jaunākie pārstāvji ir izmainījuši sabiedrības uztveri. Mēs esam redzējuši, kā Viljams un Harijs publiski runā par garīgo veselību, un Keita runā par izaicinājumiem un grūtībām, ko līdzi nes mātes loma.”

Kembridžas hercogu ģimene rotaļājas Keitas radītā dārzā

Kuplā Kembridžas hercogu ģimene iemūžināta, rotaļīgā noskaņojumā pavadot laiku Čelsijas ziedu izstādes dārzā. Mazie ķipari redzami, spēlējoties viņu mātes, Kembridžas ...

gallery icon
7