Slavenības
2020. gada 13. novembris, 05:11

Mūziķi Gunāru Meijeru turpina vajāt veselības problēmas

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šīs vasaras beigās smagā stāvoklī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Biķernieki tika ievietots mūziķis Gunārs Meijers (62), kuru bija piemeklējušas nopietnas veselības problēmas un kuram draudēja kāju amputācija. Izrādās, nesen mūziķim veikta arī acu operācija. Meijers žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis, kā ar veselību ir tagad.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūziķis saka: lielākā daļa līdzšinējo veselības problēmu radušās tāpēc, ka vairāk nekā 30 gadu viņš sirgst ar cukura diabētu un bija pienācis brīdis, kad stāvoklis krietni pasliktinājies. Abām kājām līdz pat celim bija sācies abscess (strutu uzkrāšanās norobežotā, noslēgtā audu dobumā), aizsprostojušies asinsvadi.

Pateicoties fondam "Līdzskaņa", tika iegūti līdzekļi viņa ārstēšanai. “2020. gadā man daudz nācies dzīvot slimnīcās, bet varu būt gandarīts, ka veselība ir normas robežās. Viena kāja izārstēta, otru ceru izārstēt. Tur aizvien ir trofiskā čūla. Labi, ka kauls nav skarts. Šobrīd aizvien reizi nedēļā braucu pie ķirurga uz pārsiešanām. Sāpes ir mokošas, katru dienu dzeru pretsāpju zāles. No rīta vājākas, bet vakarā ļoti stipras,” stāsta mūziķis.

Gunārs neslēpj prieku, ka palīdzīgu roku sniedz sieva Dzintra, ar kuru kopā ir jau teju 15 gadu. “Sieva mani uzpasē. Esmu gan apmīļots, gan apkopts. Viņa ļoti rūpējas par mani – gan vanno kājas, gan pārsien. Viņa ir mediķe, šobrīd gan izdienas pensijā, bet zināšanas un iemaņas ir. Es jau sieviņu vēroju un redzu, cik ļoti viņa par mani gādā. Dzīvojam saticīgi – kā cimds ar roku,” stāsta mūziķis.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gunārs ar sievu Dzintru kopā ir jau teju 15 gadu.

Oktobrī Meijeram gan atkal nācies būt slimnīcā, jo veiktas acu operācijas. Kā atzīst šlāgermūziķis, beidzamo piecu gadu laikā pasliktinājusies redze, bijusi nepieciešama kataraktas operācija. “Man draudēja tik slikta redze, ka nevarētu braukt ar auto, bet, ņemot vērā manu veselības stāvokli un nepieciešamību regulāri nokļūt pie mediķiem, auto stūrēšana man ir ļoti nepieciešama,” paskaidro Meijers. Mūziķis uzsver: lai arī šis gads bijis gana grūts, viņš nav zaudējis optimismu. “Man pat slimnīcā ārsti ir teikuši, ka tāds optimists kā es slimnīcā ar tādu diagnozi nav redzēts. Ceru, ka arī tas domu gaišums man palīdz būt pie veselības. Mirt es netaisos un vēl plānoju kāpt uz skatuves,” nosaka Meijers, kura prioritāte šobrīd esot veselība.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās