foto: no privātā arhīva
Irēna Pulkinena pēc vairāk nekā desmit gadiem cer izbaudīt ziemu Latvijā
Irēna Pulkinena Spānijā. Šogad viņa ziemu tur nepavadīs.
Slavenības
2020. gada 14. novembris, 06:49

Irēna Pulkinena pēc vairāk nekā desmit gadiem cer izbaudīt ziemu Latvijā

Marta Martinsone

Jauns.lv

Nekustamo īpašumu uzņēmēja Irēna Pulkinena žurnālam "Kas Jauns" atzinusi – arī viņas dzīvi stipri ietekmējusi koronavīrusa parādīšanās. Viņai nācies lauzt vairāk nekā desmit gadus ilgu paradumu – rudeņus un ziemas pārlaist siltajās zemēs.

Irēnas Pulkinenas lauku īpašums Saulkrastu novadā

Nekustamo īpašumu uzņēmēja Irēna Pulkinena, kas teju visu mūžu sevi uzskatījusi par pilsētnieci, tagad vasaras aizvada savā lauku īpašumā Saulkrastu ...

gallery icon

Beidzamajos gados Pulkinena kardināli mainījusi savu dzīvi, jo atpūtu siltās zemēs nomainījusi pret dzīvi savā lauku īpašumā Limbažu novadā. “Man patīk uzturēties manā guļbūvē, kurināt kamīnu un vērot jūru,” par dzīvi lauku īpašumā vēsākā laikā saka Irēna. Nemainīgs gan līdz šim ir bijis uzņēmējas ikgadējais lēmums ziemas pārlaist siltajās zemēs, piemēram, Spānijā, savos apartamentos.

Uzņēmēja intervijā "Kas Jauns" savulaik atklāja, kāpēc rudens un ziemas mēnešus jau vairāk nekā desmit gadus nepavada Latvijā: “No oktobra līdz maijam neesmu Latvijā. Un nevis tāpēc, ka man nepatīk sniegs, bet gan tāpēc, ka es nepanesu šo mitro gaisu. Tikko sākas lietus, man uzrodas klepus. Līdz janvārim dzīvoju Spānijā, kur man ir apartamenti, bet, kad tur sākas lietavas, laižos tālāk vai nu uz Karību salām, vai Āziju. Pavasarī atgriežos Spānijā, bet no maija vidus atkal parasti dzīvoju Latvijā.” Uzņēmēja neslēpj – ceļošana un pasaules apskatīšana ir viņas kvēlākais vaļasprieks.

Tagad viņas dzīvesveidu mainījis koronavīruss. “Tas stipri ietekmējis mūsu paradumus un dzīvi. Parasti pametu Latviju oktobra sākumā, tāpēc biju aizmirsusi, cik te ir skaists rudens. Pašlaik esmu Somijā, arī te visi parki noklāti ar skaistu dzeltenu lapu paklāju. Priecājos par plašo augļu klāstu Helsinku lielveikalos – bagātīga svaigu, kvalitatīvu augļu izvēle, pilnīgi kā Spānijā. Tikai žēl, ka klimats nav kā Spānijā. Somijā arī koronavīruss tik traki neplosās,” stāsta uzņēmēja, kurai lauku mājas nesen uzbūvētas arī tur.

foto: no privātā arhīva
Irēna priecājas par augļu bagātību Helsinku lielveikalā.

Tāpat viņa iegrimst atmiņās par Ziemassvētku laiku, kas šogad būšot pavisam citāds: “Spānijā šogad nebūs, kā ierasts. Koncerti, grandioza egle "Kempinski" apartamentos, labdarības tirdziņi… Arī draugi, lai pasargātu sevi un citus, sēž mājās. Tātad – skaistā adventes laika, Ziemassvētku svinēšanas, Jaungada pulcēšanās un dāvanu apmaiņas nebūs.”

Irēna, domājot labas domas šajā nepastāvīgajā laikā, sapņo par skaistiem un baltiem Ziemassvētkiem, kurus beidzot cer sagaidīt Latvijā: “Ja es ticētu Santa Klausam, tad palūgtu sniegotu ziemu Latvijā un iespēju atlidot uz Latviju. Gribētu gada nogali un jaunā gada sākumu aizvadīt Rīgā un Helsinkos. Izbaudīt ziemu un satikt draugus. Tagad gan tāda dzīve, ka neko nav iespējams plānot,” nosaka uzņēmēja.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!