Mūzika
2020. gada 9. novembris, 06:08

Rūdolfa Plēpja meitas nodibina mūzikas grupu

Marta Martinsone

Jauns.lv

Leģendārā aktiera Rūdolfa Plēpja meitas Astra un Viktorija savu radošumu likušas lietā, apvienojoties muzikālā apvienībā, kurai dots nosaukums "Sāls".

foto: no privātā arhīva

Māsas Astra un Viktorija kopā darbojas mūzikā un teātrī jau no agras bērnības. Mūzikai nopietnāk pievērsās Viktorija, piedalījās arī TV šovos "Talantu fabrika" un "Talantu aģentūra". Viktorija ir uzstājusies dažādos pasākumos un festivālos Latvijā, muzicējusi kruīzu kuģu viesiem, kā arī izdevusi vairākus singlus. Nu jau vairākus gadus Viktorija ar pasaulē un Latvijā populārām kaverversijām priecē klubiņu apmeklētājus Vecrīgā.

Savukārt Astrai tuvs vienmēr bijis teātris, deja un vizuālā māksla. Kad Astra pārcēlās uz dzīvi Skotijas galvaspilsētā Edinburgā, viņa tur nolēma studēt fotogrāfijas mākslu. Taču Astras radošā personība tiecās pēc krietni vairāk aktivitātēm, tālab viņa apguva salsas deju prasmi un darbojās kā deju skolotāja. Dzirdot par jaundibināto Latviešu kori Skotijā, Astra uzreiz pieteica savu dalību arī tur. Un iepazinās ar kora vadītāju un dibinātāju Lindu , kura nu ir jaunās grupas "Sāls" trešā dalībniece.

Linda, lai gan ļoti ieinteresēta mākslā un kultūrā jau no bērna kājas, piedaloties visos iespējamos pulciņos skolā, nopietnāk ar mūziku sāka nodarboties tieši dzīvojot Skotijā. Linda šobrīd ir Morningsaidas mūzikas skolas direktore. Linda aktīvi organizēja muzikālus pasākumus, darbojās kā vadītāja un mentore jaunajiem mūziķiem, kā arī nodibināja un vadīja Edinburgas populārās mūzikas kori. Astra un Linda ātri vien atklāja kopīgas intereses un ambīcijas un kopā nodibināja Latviešu biedrību Skotijā  kuras ietvaros vēl joprojām aktīvi darbojas, organizējot pasākumus Skotijas latviešiem.

Rūdolfa Plēpja meita Astra un viņas dzīve Skotijas pērlē Edinburgā

Rūdolfa Plēpja meita Astra un viņas dzīve Skotijas pērlē Edinburgā.

gallery icon
57

”Pērn, kad tika organizēts viens no biedrības iespaidīgākajiem pasākumiem - “Latviešu dienas Skotijā 2019" -, uz Skotiju devās arī mana māsa Viktorija, lai palīdzētu noorganizēt lielo vakara balli un piedalītos priekšnesumos. Tieši šajās dienās, strādājot un sadziedoties kopā, mums radās īpaša sajūta, jo jutām izcilu saderību arī muzikālajā jomā. Ideja par kopīgu projektu - muzikālo apvienību "Sāls" - bija radusies! Pašā pandēmijas kulminācijā, kad visa pasaule šķita drūma, tika sarakstīta dziesma ”Izkalsim laimīti”. Izaicinājums bija dziesmas ieraksts un video filmēšana, dzīvojot divās dažādās valstīs, jo īpaši ar ceļošanas ierobežojumiem spēkā visā Eiropā. Visvairāk gribas, lai tas, ko mēs darām, iedvesmo citus. Tas arī ir mūsu lielākais dzinulis,” stāsta Skotijā dzīvojošā Astra.