foto: no "Instagram"
Santas Zāmueles jaunais vīrs esot bankrotējis
Santa par Bernāla kundzi kļuva četrus mēnešus pēc šķiršanās no Oļega Fiļa.
Slavenības
2020. gada 31. oktobris, 05:16

Santas Zāmueles jaunais vīrs esot bankrotējis

Žurnāls "Kas Jauns"

2018. gadā neilgi pēc "ABLV Bank" lēmuma par pašlikvidāciju Latvijas sabiedrību pāršalca ziņa, ka tiek šķirta bankas līdzīpašnieka Oļega Fiļa un Santas Zāmueles laulība. Un jau visai drīz kļuva zināms, ka tolaik Zāmuele jau bija atradusi laimi Amerikā – miljonāra Deivida Alana Bernāla II apskāvienos. Nu izrādās, Santas mīļotais esot bankrota priekšā, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Santas un Deivida attiecības savulaik bijušas par pamatu Zāmuelei pamest tolaik Latvijas bagātāko personu. Zāmuele pārcēlās uz dzīvi ASV un jau četrus mēnešus pēc šķiršanās no Fiļa apprecējās ar savu jauno draugu, kļūstot par Santu Bernālu.

Kāzas miljonāru stilā

Pirms Santa mija gredzenus ar Deividu, publiskajā vidē jau bija pieejama informācija, ka jaunais vīrs iepriekš bijis iekūlies dažādās tiesvedībās ar darījumu partneriem, par uzņēmuma bankrotiem, taču tas neliedza viņam Santai pasniegt dārgu briljanta saderināšanās gredzenu. Arī 2018. gada jūlijā kāzas Bernāli ASV svinēja īstā miljonāru stilā: ceremonija notika vienā no skaistākajām vietām pasaulē – Kalifornijā esošajā "Post Ranch Inn", kas atzīts par vienu no labākajiem luksusa kūrortiem Amerikā –, līgava pie altāra devās ekskluzīvā "Carolina Herrera" zīmola kleitā, kāzu viesi tika cienāti ar ne vienu vien izsmalcinātu šampanieti.

foto: no privātā arhīva
Santa un Deivids kāzu dienā.

Vīna festivāli vairs naudu nenes?

Santas Bernālas jaunais vīrs plašāk bija zināms kā viens no dibinātājiem un vadītājiem uzņēmumā "Coastal Luxury Management", kas organizēja smalkus vīna svētkus un pārvaldīja vairākus restorānus Kalifornijā. Tāpat Bernāls ir bijis viens no dibinātājiem un vadītājiem vēl vairākiem uzņēmumiem un pasākumiem. "YouTube" pieejamajā raidījumā "" target="_blank">The American Dream TV" 2019. gada maijā tika izrādīts viens no Bernāla pasākumiem: "Pebble Beach Food & Wine Festival". Pats Bernāls apņēmīgi klāstīja par plaukstošo biznesu, labdarību un rīkoto pasākumu. Video redzams, ka pasākuma viesu vidū bijis arī Mārtiņš Rītiņš un, protams, Santa Bernāla. Nu izrādās, ka, vēl pirms pasauli pāršalca Covid-19 pandēmija, jau šā gada martā Bernāls vērsies tiesā par bankrotu.

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Kādā no Bernāla rīkotajiem pasākumiem viesu vidū manāms arī mums tik pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Parādi – teju 15 miljoni

Saskaņā ar ASV mediju atspoguļotajām ziņām izrādās, ka Bernāls un viņa uzņēmumi palikuši parādā krietnas summas ne tikai par nesamaksātajiem nodokļiem, bet arī bankām un aptuveni ducim piegādātāju. Kopējais Bernāla parādu apjoms lēšams summā, kas lielāka par 14,6 miljoniem ASV dolāru (ap 12,35 miljoniem eiro), no kuriem nedaudz vairāk par 8,56 miljoniem ASV dolāru (ap 7,24 miljoniem eiro) ir parāds par vietējiem, štata un federālajiem nodokļiem un vēl nedaudz vairāk par 6 miljoniem ASV dolāru (ap 5 miljoniem eiro) liels parāds privātpersonām un uzņēmumiem par izsniegtajiem aizdevumiem un citiem pakalpojumiem.

Pats nemaz nav tik turīgs

Santas Bernālas vīrs allaž sevi izrādījis kā turīgu vīru – netrūka ne ekskluzīvu pulksteņu un dārgu auto, ne lepnu ballīšu slavenību ielenkumā, tika dāvāts briljanta gredzens topošajai sievai saderināšanās brīdī. Šobrīd, kad Bernāls ir pieteicis bankrotu, izrādās, ka puiša turība nemaz tik liela nav bijusi. Ja var ticēt ārvalstu mediju sniegtajām ziņām, Bernāla bankrota dokumentos norādīti vien niecīgi aktīvi, piemēram, mēbeles un mājas iekārtojums 4500 ASV dolāru (ap 3800 eiro) vērtībā, elektropreces un televizors 2000 ASV dolāru (ap 1700 eiro) vērtībā, ieroči par 400 ASV dolāriem (ap 338 eiro), apģērbs un apavi par nieka 750 ASV dolāriem (ap 635 eiro). Jāatzīst, ka Bernālam pieder vēl arī Šveices pulksteņu kolekcija un laulības gredzens, kas kopā novērtēts par 20 000 ASV dolāriem (nepilni 17 000 eiro).

Arī Santas biznesam neklājas spoži

Vai vīra bankrots nelabvēlīgi ietekmējis pašu Santu Bernālu, nav zināms. Tomēr saskaņā ar publiski pieejamajiem datiem par Santas Latvijā reģistrētajām kompānijām jaušams, ka arī Santai vismaz Latvijā ar biznesu neveicas tik spīdoši: viņas vadītajiem uzņēmumiem ir ilgstoši nodokļu parādi, tāpat tie nav iesnieguši gada pārskatus, aprēķināto nodokļu apjoms, pēc Valsts ieņēmumu dienesta publiskās informācijas, pērn ir samazinājies.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!