Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi mirusi Džoannas Kolinsas māsa rakstniece Džekija Kolinsa
82 gadus vecā Džoana Kolinsa izdevumam "People" teica, ka māsas zaudējums viņu ir "pilnīgi satriecis".
Slavenības
2015. gada 20. septembris, 09:57

Pēc ilgstošas cīņas ar vēzi mirusi Džoannas Kolinsas māsa rakstniece Džekija Kolinsa

Jauns.lv

ASV 77 gadu vecumā ar krūts vēzi mirusi daudzu dižpārdokļu autore Džekija Kolinsa, kuras pirmā grāmata bija tik ļoti seksuāliem aprakstiem pilna, ka dažās valstīs tā tika aizliegta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par Kolinsas nāvi paziņoja viņas ģimene.

"Viņa dzīvoja brīnišķīgu pilnasinīgu dzīvi un viņu dievināja ģimene, draugi un miljoniem lasītāju, kurus viņa ir izklaidējusi vairāk nekā četrus gadu desmitus," teikts rakstnieces ģimenes izplatītajā paziņojumā, kurā piebilsts, ka vairāk nekā sešus gadus viņa cīnījās ar krūts vēzi.

"Viņa bija patiesa iedvesma, celmlauze sievietēm daiļliteratūrā un radošs spēks. Viņa dzīvos caur saviem tēliem, bet mums jau viņas neizsakāmi trūkst," teikts Kolinsas trīs meitu Treisijas, Tifānijas un Rorijas kopīgajā paziņojumā.

Kolinsas pirmais romāns "The World is Full of Married Men" ("Pasaule ir precētu vīriešu pilna") 1968.gadā izraisīja plašu nosodījumu un tika aizliegts to pārdod Dienvidāfrikas Republikā un Austrālijā.

Viņas darbu vidū ir arī "Confessions of a Wild Child" (Mežonīga bērna atzīšanās), "The Stud" ("Aproces poga") un "Hollywood Wives" ("Holivudas sievas").

Lielbritānijā dzimusī Kolinsa, kas pirms pievērsās romānu rakstīšanai bija aktrise, kopā ar māsu aktrisi Džoanu Kolinsu panākumus guva ar savu Holivudas sliktās meitenes mistikas pilno tēlu gan kino, gan dzīvē.

Džekija Kolinsa sarakstīja vairākus romānus, kuru galvenā varone bija Lakija Santandželo. Daudzi viņas darbi ir ekranizēti televīzijas filmās vai miniseriālos. Vairāki viņas darbi tulkoti arī latviski.

82 gadus vecā Džoana Kolinsa izdevumam "People" teica, ka māsas zaudējums viņu ir "pilnīgi satriecis".

"Viņa bija mana labākā draudzene," Kolinsa teica izdevumam. "Es apbrīnoju, kā viņa ar to tika galā. Viņa bija brīnišķīgs, drosmīgs un skaists cilvēks, un es viņu mīlu," piebilda aktrise.

"People" vēstīja, ka slavenajai rakstniecei pirms sešiem ar pusi gadiem tika atklāts krūts vēzis pēdējā stadijā, un viņa "izvēlējās par savu slimību gandrīz nevienam neteikt".

Džoana Kolinsa par māsas slimību uzzinājusi "pēdējo divu nedēļu laikā", norādīja "People".

Džekija Kolinsa gadiem ilgi ir dzīvojusi Kalifornijā un bija naturalizēta ASV pilsone.

Līdzjūtību par rakstnieces aiziešanu mūžībā sociālās saziņas vietnē izteica daudzas slavenības, tostarp aktrise Melisa Gilberte, televīzijas personība Šārona Osborna un daudzi citi.

­

BNS / Foto: Vida Press