foto: no "Instagram"
Zanes Jančevskas daiļā meita iet mammas pēdās
Marta Lovisa Jančevska - Jaunā Rīgas teātra aktrise.
Slavenības
2020. gada 25. oktobris, 06:22

Zanes Jančevskas daiļā meita iet mammas pēdās

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Tikpat slaida un gracioza, ar tikpat skaistiem matiem, ar izteiksmīgiem sejas vaibstiem – viņa ir vizuāli apbrīnojami līdzīga savai talantīgajai mammai aktrisei Zanei Jančevskai. Jaunajā Rīgas teātrī debitē aktrises meita Marta Lovisa Jančevska.

Jaunajā Rīgas teātrī jau otro reizi gaidāma pirmizrāde Alvja Hermaņa iestudētajai izrādei "Sievietes un vīrieši", kurā kopā ar teātra zināmajām zvaigznēm uz skatuves publikai tiek izrādīti arīdzan Hermaņa īpaši lolotā jauno aktieru kursa studenti.

Pirmoreiz pirmizrāde notika šā gada martā, tieši dienā, kad valdība izsludināja valstī ārkārtējo situāciju un aizklapēja ciet visas kultūras iestādes. Nu 19. novembrī iecerēta atkārtota pirmizrāde, un, ja vien atkal koronavīrusa dēļ netiks noteikti līdzīga mēroga ierobežojumi kā pavasarī, tad Jaunā Rīgas teātra apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt brīnišķīgus un humora piesātinātus vakarus, pie viena arī iepazīstot slavenā režisora noskatītās un apmācītās jaunās skatuves zvaigznītes.

foto: no privātā arhīva
Mīļš mirklis no mammas un meitas ģimenes fotoarhīva.

Starp viņiem savus vizuālos un profesionālos dotumus demonstrē arī topošā aktrise Marta Lovisa Jančevska, Latvijas Nacionālā teātra nu jau leģendas aktrises Zanes Jančevskas meita, kura izvēlējusies iet mammas pēdās un nākotni saistīt ar aktiermākslu. Un, ja jau viņu starp daudzajiem pretendentiem savam kursam izvēlējās pats Alvis Hermanis, tad šaubu nav – nebūs ilgi jāgaida, kad Marta Lovisa Jančevska iemantos arī publikas simpātijas.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Marta un Zane Jančevskas.

Tikmēr pagaidām kuplākais pielūdzēju pulks jaunajai aktrisei ir soctīklos, kur pie teju katras Martas Lovisas ievietotās fotogrāfijas ir komplimentu birums, un viņa pat nodēvēta par vienu no pasaules skaistākajām sievietēm.

Marta Lovisa, kura aktiermākslas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā uzsāka pirms diviem gadiem, šoruden būs redzama arī TV ekrānos – Alvja Hermaņa veidotajā seriālā "Aģentūra", kurā pandēmijas “lokdauna” laikā spraigi filmējās Jaunā Rīgas teātra radošais kolektīvs: gan lielās zvaigznes, tostarp Andris Keišs, Guna Zariņa, Elita Kļaviņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš un citi, gan arī režisora aktieru kursa audzēkņi.

foto: Publicitātes
Topošā TV seriāla "Aģentūra" aizkadros.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!