foto: CAMERA PRESS/Toby Shaw / Vida Press
Ekonomists Švarcenegers un psiholoģe Portmane - kādas ir Holivudas aktieru neparastās izglītības
Dižais Ārnijs ne velti no aktiera kļuva par gubernatoru - viņam ir pat ekonomista izglītība.
Slavenības
2020. gada 4. oktobris, 04:44

Ekonomists Švarcenegers un psiholoģe Portmane - kādas ir Holivudas aktieru neparastās izglītības

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Liela daļa kinozvaigžņu ir vai nu koledžā studējuši aktiermeistarību, vai uzreiz pēc vidusskolas metušies praksē – kino. Bet ne visi. Lūk, pārsteidzošākās aktieru izglītības!

Dveins Džonsons: kriminoloģija

Dveins Džonsons jeb The Rock dzīvē un uz ekrāna

gallery icon
65

Vienam no pasaulē labākajiem cīkstoņiem un tagad arī aktierim Dveinam Džonsonam bērnība nav bijusi medusmaize. Četrpadsmit gadu vecumā viņš ar ģimeni tika izlikts no mājām, un par jaunā vīrieša peļņas avotu kļuva likumpārkāpumi (līdz 17 gadu sasniegšanai viņš apcietināts 9 reizes!). Iespējams, tieši šīs “praktiskās pieredzes” dēļ Maiami Universitāti 1995. gadā viņš absolvēja ar grādu kriminoloģijā.

Natālija Portmane: psiholoģija

Natālija Portmane "Oskaru" balvu pasniegšanas ceremonijā

gallery icon
12

Aktrise Natālija Portmane esot “nobastojusi” filmas "Zvaigžņu kari: Ļaunumu vēstošā ilūzija" (1999) pirmizrādi, jo viņai bijis jāmācās vidusskolas eksāmeniem. Jau vidusskolas laikā divi viņas raksti esot publicēti zinātniskajos žurnālos, tāpēc, visai likumsakarīgi, viņa absolvēja Hārvarda Universitāti ar bakalaura grādu psiholoģijā. “Man vienalga, ka koledža sabojā manu karjeru. Es labāk būšu gudra, nevis kino zvaigzne,” izteikusies Portmane. Taču viņai izdevās apvienot abus.

Vils Ferels: sporta informācija

Komiķim Vilam Ferelam piešķirta zvaigzne Holivudas slavas alejā

2015. gada 24. martā Losandželosā Holivudas slavas alejā atklāta amerikāņu komiķa Vila Ferela zvaigzne.

gallery icon
4

1990. gadā aktieris absolvēja Dienvidkalifornijas Universitāti ar sporta informācijas diplomu. “Jā, jūs pareizi dzirdējāt – sporta informācija. Programma ir tik grūta, ka astoņus gadus pēc manas beigšanas tā tika pārtraukta. Mēs ar šādu grādu esam elites grupa – mūsu ir ļoti maz!” smejas aktieris.

Rebela Vilsone: jurisprudence

foto: BACKGRID/ Vida Press
Rebela Vilsone.

“Daudzi cilvēki uz mani paskatās un padomā, ka esmu stulba. Bet, nē, es absolvēju skolu, kas Austrālijā ir līdzīga Hārvarda Universitātei,” paziņojusi komiķe.

Eštons Kačers: bioķīmiskā inženierija

Eštons Kačers un Mila Kunisa ar bērniem

gallery icon
9

Ņemot vērā, cik vieglprātīgus tēlus ir spiests atveidot Eštons Kačers, varētu domāt, ka viņa izglītība nav nekas vairāk par vidusskolu. Tomēr viņš ir studējis Aiovas Universitātē bioķīmisko inženieriju ar mērķi atrast iespējas, kā ārstēt brāļa sirds slimības. Tomēr grāda iegūšanu apturēja modeļa darba piedāvājumi un karjera Holivudā.

Rovans Atkinsons: elektrotehniķis

Rovans Atkinsons mistera Bīna tēlā

gallery icon
10

Klusie ūdeņi ir tie dziļākie. Mistera Bīna atveidotājs ir ne tikai aktieris, bet arī Oksfordas Universitātes bakalaura grāda ieguvējs elektrotehnikas inženierijā.

Arnolds Švarcenegers: ekonomika

Arnoldam Švarcenegeram 70!

Arnoldam Švarcenegeram 70!

gallery icon
70

Lai gan jau 31 gada vecumā Arnolds Švarcenegers bija atzīts par pasaulē labāko kultūristu, Misters Olimpija vēlējās arī smadzenes un 1979. gadā Viskonsīnas Universitātē ieguva bakalaura grādu starptautiskajā biznesā un ekonomikā. “Viņš saprata, ka grāda trūkums ir kā caurums audumā,” motivēja viņa profesors. Šī izglītība aktierim un sportistam, protams, noderēja Kalifornijas gubernatora amatā.

Eva Longorija: kinezioloģija

Eva Longorija izdod ekskluzīvu gultasveļas kolekciju

Savai pirmajai mājas interjera priekšmetu kolekcijai aktrise Eva Longorija iedvesmojusies no tādām zemēm kā Turcija, Maroka un Spānija. Kolekcijā iekļauti ...

gallery icon
9

Bīstamo mājsaimnieču zvaigznei ir bakalaura grāds kinezioloģijā, kas ir mācība par ķermeņa kustību mehāniku. Kinezioloģijas speciāliste ir bijusi arī fitnesa un uztura trenere, bet tagad Holivudā iegūtās zināšanas demonstrē uz sevi, savu perfekto augumu.