foto: Publicitātes
Ēst gatavošanas raidījumu TOP 4
TV
2020. gada 6. oktobris, 09:40

Ēst gatavošanas raidījumu TOP 4

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Latvietim tīk gan garšīgi paēst, gan lūkoties, kā citi gatavo. Ēst gatavošanas raidījumus, ko var skatīt "Shortcut" un "Helio", vērtē Latvijā bargākais ēdināšanas nozares kritiķis Ēstmīlis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ēstmīlis (www.estmilis.lv) par sevi saka: «Pretēji bieži izskanējušajam viedoklim, ka Ēstmīlis ir īgns tipiņš, kam viss vienmēr ir slikti, tādēļ pēc definīcijas nav tiesību uz viedokli, ēšanas lauciņā esmu bezgala pozitīvs, labu ēdienu dievinošs un labus pavārus respektējošs ēdināšanas nozares kvēlākais fans. Cita lieta ir mana personīgā attieksme pret pasniegtā ēdiena kvalitāti, garšu, saturu, aromātu, skaistumu un visu to pārējo, kas veido mūsu viedokli un sajūtu, apmeklējot restorānu. Uzskatu, ka tur kompromisu nedrīkst būt! Un tā ir mana pilsoniskā pārliecība – nekādu atrunu, nekādu attaisnojumu. Tikai 100% kvalitāte un nekā cita! Atzīstos, ka bieži pakaifoju, ienirstot dažādu pasaules slavu iemantojušu kulinārijas šovu dzīlēs, kur, starp citu, arī vienkāršs ikdienas gatavotājs var smelties diezgan noderīgu informāciju par dažādu it kā komplicētu ēdienu pagatavošanas niansēm.»

1. «Našķoties»

foto: Publicitātes

Viennozīmīgi – mans favorīts starp vietējiem! Viegls, gaisīgs, vasarīgs un pozitīvs. Ļoti sievišķīgs, tāds kā mazliet puķains. Foršā meitene Zane Grēviņa, kas katrā raidījumā ciemojas pie kāda vietējā ražotāja/darītāja, ienes savu artavu vietējo atbalstam. Raidījuma gaitā ne tikai tiekam iepazīstināti ar kādu īpašu cilvēku, kas kaut ko ir sasniedzis kādā (pārsvarā ar ēdienu saistītā) jomā, un pavērojam, kā raidījuma vadītāja iemēģina roku ne vienmēr sev pierastā ampluā, bet arī paciemojamies viņas pašas virtuvē, kurā varam pievienot savai recepšu grāmatiņai ko jaunu – vienkārši pagatavojamu un nešaubīgi varen gardu! No savas pieredzes varu teikt, ka pēc Zanes receptēm viss sanāk, kā solīts.

2. «Mani virtuves noslēpumi»

foto: Publicitātes

Austrāliešu pērle, kas pērnajā sezonā piedzīvoja savu 11. sezonu. Man šis šķiet ļoti kvalitatīvs un labi nostrādāts šovs. Ļoti daudz ēdienu gatavošanas, ļoti daudz gandrīz vienmēr objektīvas kritikas un  dažādu noderīgu gatavošanas padomu no tiesnešiem, un krietni subjektīva attieksme no sāncenšiem. Arī liela daļa  intrigu, savstarpējas rīvēšanās un asaru, un tas viss uz Austrālijas brīnišķīgās dabas fona. Bet kā tad bez tā visa, jo galu galā uzvarētāju pāris saņems «nieka» 250 000 ASV dolāru. Tā ka visas pūles ir tā vērtas, īpaši –uzvarētājam.

3. «8 naži un gardēdis»

foto: Publicitātes

Savdabīgs formāts, daudz iesaistīto vērtētāju, gatavotāju un vietu. Raidījums pārsātināts ar viedokļiem citam par citu un par pasniegto ēdienu, runāšanu un vērtēšanu.  Arī vietējās slavenības ir tikušas pie pagozēšanās kameru priekšā, šoreiz mēģinot izlikties par restorānu kritiķiem. Un, jā, kas attiecas uz ēdienu, tad to var redzēt tikai kā galaproduktu un apmierināties ar dalībnieku komentāriem tā sakarā. Šis vairāk uztverams kā izklaidējošs, nevis kulinārijas šovs, jo ēdienu padarīšana ir tikai kā foniņš tur notiekošajam tusiņam.

4. «24 stundas ellē ar Remziju»

foto: Publicitātes

Kārtējais Gordona Remzija garadarbs, kur komplektā ar necenzētu Remzija leksiku, kas jau kļuvusi par viņa tēla būtisku sastāvdaļu, vēmiena refleksu izraisošu bojātu un sasmakušu ēdienu, netīru virtuves stūru pārbagātību un izmisušu restorānu īpašnieku un darbinieku asarām nāk pelnrušķītes cienīgs stāsts par pagrimušu un līdz kliņķim nolaistu ēstuvju apbrīnojamu atdzimšanu nieka 24 stundu laikā. Ticat vai nē – jauns interjers, jauna ēdienkarte un bieži vien arī jauni darbinieki tikai diennakts laikā! Man tas ir par tālu no realitātes, bet arī pasakām ir tiesības būt!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Materiāls tapis sadarbībā ar «Tet»