foto: AP/Scanpix / AFP/Scanpix
Vai reperis Tupaks patiesībā ir dzīvs? Tā liek noprast ASV viceprezidenta amata kandidāte Harisa
Tupaks Šakurs un Kamala Harisa
Trakā pasaule
2020. gada 28. septembris, 14:17

Vai reperis Tupaks patiesībā ir dzīvs? Tā liek noprast ASV viceprezidenta amata kandidāte Harisa

Jauns.lv

ASV demokrātu partijas viceprezidenta amata kandidāte Kamala Harisa kļuvusi par apsmiekla objektu sociālajos tīklos pēc tam, kad par "labāko dzīvo reperi" nodēvējusi Tupaku Šakuru, kurš starp dzīvajiem nav jau kopš 1996.gada.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Harisai jautājumu par, viņasprāt, šībrīža labāko reperi intervijā uzdeva cilvēktiesību aizstāvju organizācijas NAACP pārstāve advokāte Andžela Raja.

"Tupaks," uz jautājumu, ne mirkli nedomājot, atbildēja Harisa. Pēc šīs atbildes intervijas vadītāja norāda, ka reperis vairs nav dzīvs un izplūst smieklos, piebilstot, ka "Rietumkrasta meitenes domā, ka Tupaks turpina dzīvot".

Tikmēr Harisa smejoties saka, ka šādi atbildot "visu laiku". Atgriežoties pie jautājuma būtības, Harisa sāk domāt, līdz nonāk pie atbildes, ka šādu reperu "ir daudz", tā arī nenosaucot nevienu konkrētu.

Sociālajos medijos pēc šīs intervijas sākās diskusijas par to, cik Harisa ir zinoša šādās lietās, daudziem norādot, ka Harisai labāk būtu jāatzīst, ka viņa mūsdienu repmūzikā neorientējas. Skarbākie Harisas kritiķi atsaucas uz kādu interviju, kurā viņa stāstījusi, kā koledžas laikā "smēķējusi zālīti un klausījusies Tupaku", lai gan reperis tolaik vēl neesot izdevis nevienu albumu.

Sazvērestības teoriju piekritējiem šī intervija ar jaunu sparu uzjundījusi domas, ka Tupaks patiesībā ir dzīvs, un Harisa netīšām izpļāpājusies.

Vēl citi norāda, ka šāds jautājums ASV viceprezidenta kandidātei ir šķietami bezjēdzīgs - jākoncentrējas uz politisko skatu punktu.

foto: AP/Scanpix
Amerikāņu reperis Tupaks Šakurs mira 1996.gada septembrī pēc tam, kad viņu nāvējoši sašāva

Zināms, ka 1971.gadā dzimušais amerikāņu reperis Tupaks Amaru Šakurs mira 1996.gada septembrī Lasvegasā, kad tika sašauts, sēžot automašīnā. Viņam bija 25 gadi. Repera fani izplatījuši vairākas teorijas, ka Tupaks patiesībā ir dzīvs, bet slēpjas. Par to pat sarakstīta grāmata.

Tupaks ir iekļauts Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā visvairāk pārdotais reperis jebkad ar vairāk nekā 80 000 000 pārdotu albumu eksemplāru pasaulē un vairāk nekā 50 000 000 eksemplāru ASV.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās