Slavenības
2020. gada 13. septembris, 05:28

TV dīva Grēta Gorjučko savu kāzu kleitu darinājusi pati

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Telekanāla "STV Pirmā!" ētera personība Grēta Gorjučko kļuvusi par precētu sievu – 29. augustā viņa mija gredzenus ar mīļoto vīrieti uzņēmēju Jāni Peidi. Grēta žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par kāzu nozīmi un to, kā jūtas precētas sievas statusā.

Grēta atklāj, ka bildinājumu no mīļotā saņēmusi jau pirms diviem gadiem. “Vīzija, kādas kāzas mēs vēlētos, šo divu gadu laikā, protams, bija, taču nejutām, ka šajā laikā ir jāprecas. Jo visapkārt tik daudzi pāri precējās, un šīs kāzas daudziem bija vizuāli līdzīgas. Kāzas visiem vienādas, kleitas vienādas, bildēs pozas vienādas… Un mums pret to visu radās pat zināma alerģija. Mēs vēlējāmies ne šīs šabloniskās, bet gan nelielas, mīļas kāzas, mazā kompānijā. Kāzas mums pašiem,” stāsta Grēta.

Taujāta, vai pāra kāzu plānus ietekmēja pandēmijas laiks, viņa saka: “Patiesībā šis bija labākais laiks, ko piedzīvojām kā pāris, jo bija laiks apstāties, paanalizēt savu dzīvi, apzināties to, kas tev ir iedots un kurp vēlies ar to visu doties tālāk.”

“Kāzu ceremoniju izvēlējāmies noturēt Rūmenes muižā, kas, mūsuprāt, ir visskaistākā restaurētā muiža Latvijā – absolūti pasakainā Kurzemes ainavā. Tur pazūd laiks un telpa un katru reizi, kad turp aizbraucam, jūtamies ļoti mierpilni un labi,” pastāsta Grēta.

Galvenā kāzu būtība bijusi – lai tajās valdītu sirsnība un svētku sajūta. Pāra laulības nudien nebija šabloniskas, jo kāzu kleitu Grēta dizainējusi pati. “Kleitā atspoguļojas mans individuālais stils. Stilam vienmēr esmu pievērsusi īpašu nozīmi, un standarta kāzu tērpu piedāvājumā sevi neredzēju, tāpēc savu kleitu dizainēju pati, un to šuva mana šuvēja. Es zināju, kādu kleitu vēlos – lai tā būtu klasiska, viegla, gaisīga, krēmkrāsas zīda auduma, ar nelielu atsauci uz divdesmitajiem trīsdesmitajiem gadiem.”

Atbildot uz jautājumu, cik laika tika veltīts šādas kleitas radīšanai, Grēta stāsta: “Kopumā tie bija pāris mēneši. Viss sākās ar ideju, tad sekoja auduma izvēle. Kleitas mugurpusi biju iecerējusi izšūt ar pērlēm, kas bija pietiekami izaicinoša vēlme, jo 130 pērles kopā veido jūtamu svaru, un apvienot tās ar vieglu zīdu bija pamatīgs rēbuss manām šuvējām. Pērļu daļu kleitā īstenoja otra šuvēja, kas šādus smalkus darbus apguvusi Parīzes modes namos. Paldies arī "Swarovski" kristālu studijai, kas šīs pērles pasūtīja man īpaši, jo tādas Latvijā nebija iespējams iegādāties. Beigās biju ļoti gandarīta par rezultātu, jo, pateicoties izcilam šuvēju darbam, viss sanāca tieši tā, kā to biju iedomājusies. Kāzu kleitas darināšana notika organiski, bez jebkādiem sarežģījumiem, un esmu pārliecināta, ka šī kleita netiks turēta skapī, es to varēšu uzvilkt arī kādā citā svinīgā reizē, jo bantes detaļa ir transformējama.”

Precētas sievietes statusā Grēta tagad jūtas ļoti labi. “Jūtos savā vietā. Kopā esam četrarpus gadu. Esam gājuši cauri dažādiem pārbaudījumiem, un mūsu attiecības nudien bija tādā fāzē, ka varam dibināt laulību. Par vīru un sievu esam kļuvuši jau kā nobrieduši cilvēki,” nosaka Grēta, kura pēc kāzām nešaubīgi pieņēmusi vīra uzvārdu. “Tagad esmu Grēta Peide un šajā uzvārdā jūtos ļoti labi,” atklāj TV dīva.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!