Mūziķa Kārļa Alviķa kāzas

Mūziķa Kārļa Alviķa kāzas 2020. gada augustā.

gallery icon
Slavenības
2020. gada 12. septembris, 05:37

FOTO: tā precējās "Dzelzs vilka" mūziķis Kārlis Alviķis

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Augusta pēdējā svētdienā par precētu vīru kļuva 31 gadu vecais ģitārists Kārlis Alviķis un viņa draudzene Terēze Krēsliņa, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Kārlis Alviķis ir dēls Latvijā zināmajam basistam, grupas "Ducele" mūziķim Andrim Alviķim, bet Kārlis pats nu jau 12 gadu spēlē basģitāru grupā "Dzelzs vilks". Protams, kāzās klāt bija gan viss "Dzelzs vilks", gan tēva grupa "Ducele", gan daudzi citi mūziķi, kas ir jaunā pāra tuvi draugi.

Pirms kāzām uzbūvē svinību vietu

Kārlis ar Terēzi iepazinās pirms četriem gadiem, kad grupa "Dzelzs vilks" uzstājās Aristoteļa svētkos. Toreiz, pirms koncerta, notika draugu pasēdēšana vasaras kafejnīcā "Egle", tur arī Kārlis un Terēze satikās.

Mūziķis mīļoto bildināja Jaunajā gadā un bija cieši apņēmies jau šogad svinēt kāzas. Turklāt sagadījās, ka Covid-19 pandēmijas radītā krīze nevis izjauca kāzu plānus, bet šoreiz nāca par labu. “Bildināju Terēzi tāpēc, ka sapratu – pienācis laiks beidzot viņu precēt! Pēc Jaunā gada sākām cītīgi plānot kāzas un martā izlēmām, ka svinības gribas rīkot ģimenes lauku mājās Cērkstē. Tikai bija nepieciešama liela terase, ko apņēmos pats uztaisīt. Iestājās ārkārtējais stāvoklis, visus koncertus atcēla, un radās daudz brīva laika, lai ķertos pie būvniecības darbiem,” stāsta Kārlis, atklājot, ka terase patiešām esot liela: “Mums ir daudz radu, pa abām ģimenēm kopā ar visiem bērniem sanāca ap 100 viesiem. Tāpēc terasi vajadzēja tādu, lai visiem būtu vietas. Kovida laikā ar Terēzi pārcēlāmies uz laukiem, palīgos brauca arī tēvs, un tā mums tapa vairāk nekā 140 kvadrātmetru liela svinību vieta, kur novietot lielās nojumes! Un, ja nebūtu šīs piespiedu dīkstāves ārkārtējās situācijas dēļ, diez vai spētu šādu terasi uzbūvēt.”

Līgava izlūdzas saulainu laiku

Jaunais pāris salaulājās Engures luteriskajā baznīcā pašā jūras krastā, laulāja viņus Engures evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Kaspars Kovaļovs. “Lai arī Terēze vienīgā jau bija kristīta, gribējām jāvārdu teikt Dieva priekšā. Tāpēc vispirms izgājām pirmslaulību semināru,” paskaidro Kārlis.

Kāzas notika svētdienā, jo tā praktiski ir vienīgā diena nedēļā, kad mūziķiem ir brīvdiena un nav jāspēlē koncertos. Bet tieši 30. augusts tika izvēlēts tāpēc, ka pēc astroloģijas tas esot labvēlīgs datums kāzām. “Un, ja tagad uz to atskatās, tas zināmā mērā nostrādāja – mums paveicās ar laikapstākļiem. Visu iepriekšējo dienu pamatīgi lija, arī svētdienā neko patīkamu nesolīja, taču kāzu dienā uzspīdēja saule. Nezinu, vai tāpēc, ka datums bija izvēlēts pareizais, vai tāpēc, ka Terēze pirms tam bija nodejojusi īpašo Saules deju. Es nezinu, kā tā izpaudās, taču viņa kaut kādā veidā pielūdza saulīti, un tas nostrādāja! Mums bija ļoti skaista diena ar zilām debesīm,” stāsta Kārlis.

View this post on Instagram

4Vilki un Līgava 🐺🐺🐺🐺👰

A post shared by Judzis (@judzis_marcis) on

Kāzu muzikantu zelta sastāvs

Pēc laulāšanās dievnamā kāzinieki devās pie jūras, kur notika fotosesija, tika baudīts šampanietis, bet pēc tam vedēji – ģimenes draugi uzņēmēji Dzintars Sprīvulis un Agate Kreicberga – jaunajam pārim bija sarūpējuši visdažādākās aktivitātes. Piemēram, Apšuciemā kāds podnieks iepazīstināja ar sava aroda noslēpumiem, Kārlis un Terēze izveidoja mālā savu roku nospiedumus, savukārt Šlokenbekas muižā pie tilta pāri Slocenei pāris pieslēdza tradicionālo jaunlaulāto slēdzenīti. “Protams, neiztrūka arī līgavas nešana pāri tiltam. Bet ceļā uz kāzu svinību vietu mūs apturēja laulību ceļu policija. Tobrīd vedēju uzdevumā kāzu automašīnā rakstīju Terēzei vēstuli, ko viņa saņems pēc gada, tāpēc uz ceļu neskatījos. Kad mūs apturēja, biju pilnībā pārliecināts, ka tā ir īstā ceļu policija. Tas arī bija jautrs piedzīvojums,” atceras Kārlis.

Protams, kāzu svinības bija klasiskas – ar viesu priekšnesumiem, čigāniem, mičošanu, ballīti. Pasākumu vadīja jaunā aktrise Alīda Pērkone, bet kāzu muzikantu lomu uzņēmās Kārļa draugi – grupa "A pie mums Jelgavā", kurā dzied labi pazīstamais "Bez tabu" žurnālists Ēriks Palkavnieks, muzicē ainavu arhitekts Ģirts Runis, brāļi Mārcis un Raitis Kalniņi (spēlē grupā "Latvian Blues Band"), bet ģitārista lomu šoreiz bija uzņēmies akustiskās ģitārspēles virtuozs Rihards Lībietis. Turklāt interesanti, ka tovakar basģitāristam Mārcim Kalniņam bija koncerts Liepājā, tāpēc kāzās kādu brīdi viņu aizstāja viens no kāziniekiem – Mārcis Vasiļevskis, kas pazīstams kā Eirovīzijas dalībnieks no grupas "Carousel".

Pasaule ir maza

Pēc kāzām Terēze pārgāja vīra uzvārdā. Kārļa Alviķa jaunā sieva strādā veikalā-darbnīcā "Ziemeļmeita". Interesanti, ka Kārlis ir apprecējis sava tēva grupas "Ducele", kas šoruden gatavojas koncertuzveduma "Monika" tūrei un prezentēs jauno albumu "Trīs no Pārdaugavas Ducelē", kolēģa Arņa Veisbārža radinieci – otrās pakāpes māsīcu. “Jā, Arnis man to, ka tagad būsim radi, pateica mēnesi pirms kāzām. Es pat nezināju. Re, cik pasaule ir maza,” pasmaida Kārlis.

Bet kā ar medusmēnesi? Tajā jaunais pāris gan tagad nedosies, jo šā brīža epidemioloģiskā stāvokļa dēļ ceļojumus plānot ir diezgan riskanti. “Bijām domājuši par kādu spa, bet tagad labāk no Latvijas neizbraukt – nav zināms, vai nenāksies ievērot 14 dienu karantīnu un vai vispār varēs atgriezties mājās!” nosaka Kārlis Alviķis.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!