foto: Instagram @wendyfortino
"Vīrieši man ir teikuši, ka pārāk muskuļainas sievietes neesot pievilcīgas, bet mani tas neuztrauc." Fiziskās aktivitātes ir kultūristes Fortino kaislība no bērnības
Trakā pasaule
2020. gada 5. septembris, 03:58

"Vīrieši man ir teikuši, ka pārāk muskuļainas sievietes neesot pievilcīgas, bet mani tas neuztrauc." Fiziskās aktivitātes ir kultūristes Fortino kaislība no bērnības

Jauns.lv

37 gadus vecā Vendija Fortino (ASV) kultūrisma sacensībās piedalās jau vairāk nekā desmit gadus. Pirms trim gadiem viņa uzvarēja prestižajās "IFBB ST Louis Pro Figure" sacensībās, iegūstot čempiontitulu.Tāpat saņemti citi apbalvojumi. Fiziskās aktivitātes ir viņas kaislība jau no bērnības. Diemžēl nereti sievietei nākoties saskarties ar nosodošu attieksmi no vīriešu puses, ziņo Dailymail.

“Vīrieši man ir teikuši, ka pārāk muskuļainas sievietes neesot pievilcīgas, bet mani tas neuztrauc. Ja cilvēkam ir stingrs viedoklis par kāda izskatu, tad tas izriet no viņa paša nedrošības.

Tāpat man nācies dzirdēt, ka sievietes nedrīkstot būt stipras. Es šādus viedokļus vienkārši mēģinu no sava prāta izslēgt. Tā vietā es labāku novērtēju, kad kāds atzīst, ka esmu viņu motivējusi,” stāsta Vendija.

Viņa jau esot pieradusi pie dažādas attieksmes, jo īpaši sporta zālē. Esot arī tādi cilvēki, kas neko atklāti nesakot, bet tikai skatoties un ņirgājoties. Tomēr priecējot, ka lielākā daļa atzinīgi vērtē viņas centienus.

“Tipisks treniņš ilgst apmēram stundu. Es koncentrējos uz savām kājām un sēžamvietu, krūtīm un muguru. Gandrīz katru dienu trenēju vēderu, kā arī stundu pavadu, veicot sirds un asinsvadu vingrinājumus.

Ikdienā es ēdu dažādus veselīgus, svaigus ēdienus, piemēram, zivis, olas, liesu sarkanu gaļu, augļus, dārzeņus, riekstus un auzas.”

Savu spēku Vendija esot apzinājusies jau desmit gadu vecumā. Zēni viņu izaicinājuši uz roku laušanās sacensībām, kuras meitene vienmēr esot uzvarējusi.

Viņa pievērsusies aktīvai sportošanai - vieglatlētikā un vingrošanā. Vēlāk arī strādājusi fitnesa sfērā. Kultūrismam pievērsusies 2008. gadā. “Mans vīrs Mets mani pārliecināja piedalīties sacensībās. Iepriekš visu dzīvi biju aktīva sportā, bet citās sfērās.”

Vendija vēlas arī citus iedvesmot uz fiziskām aktivitātēm: “Ikviens var sākt tieši šeit un tūlīt. Cilvēkam nav jābūt noteiktam vecumam vai noteiktām spējām sākt aktīvu dzīvesveidu. Jebkura darbība, ko veicat regulāri, sniegs uzlabojumus.

Nesen, kad iegāju sporta zālē, mani sagaidīja jauna sieviete. Viņa man pateicās, ka esmu iedvesmojusi viņu trenēties konkursam. Tas man likās neticami, jo esmu tikai viens "domino" kauliņš. "

View this post on Instagram

@polishedpresentation 💎 ——————————————— What is the “vision”? What is the “goal”? Each pose on stage is more than just a “pose”... Each pose is a sculpture. A masterpiece. Your “work of art” so to speak. In bodybuilding, I consider posing and presentation to be an opportunity to display what we have spent months, years, and even decades to build. To TRULY display and create, there is a SHIFT of the mind that happens when we transition from “performing a POSE” to “performing a VISION”. The difference - is in the following SHIFT of FOCUS... As soon as our vision DRIVES the OUTCOME of our POSE, then the details such as “arm placement”, “foot placement”, “knee placement”, etc., become MINUTIA to our ultimate vision. Allow me to continue to explain... More specifically, imagine a bodybuilding contest (any division) in which a particular athlete catches your eye. You observe the athlete’s shapes and movement patterns, and you decide that you are going to study the poses of this athlete so that you can create the same effect with your own posing presentation. First, ask yourself, “What is it about that shape that caught my eye?...” It is more than likely the dramatic contrasts that were pulling you in. The RATIOS. Shoulder-to-waist; so on and so forth. Without realizing it, your eyes were catching a dramatic contrast in either ratios or colors (or both). So now... What is the goal? To perfect the “pose”, or to perfect the “vision”? Well, IF our eyes are drawn to the colors and/or contrast of shape, then it would make sense that our goal would then become aiming to create a dramatic contrast unique to our own strengths and weaknesses. However, that does not become the case a lot of times. Naturally, we allow ourselves to focus on the MINUTIA of the pose. i.e. - Placement of the hand, the arm, the knee, the foot. Perfecting what we think we SEE; and often times, missing the mark on what we ultimately CREATE. This is always my focus when I help male and female competitors. —> swipe right to see my comprehensive collection of posing tutorials @polishedpresentation; polishedpresentation.com CLICK THE LINK IN MY BIO!!💎

A post shared by Wendy Fortino Ifbb Pro (@wendyfortino) on

Tēmas