foto: Vida Press
Ko nožēlo superzvaigzne Tonija Brekstone: jaunībā par maz nodarbojās ar seksu un maz dzēra
Tonija Brekstone, 2003. gads.
Slavenības
2020. gada 2. septembris, 06:07

Ko nožēlo superzvaigzne Tonija Brekstone: jaunībā par maz nodarbojās ar seksu un maz dzēra

Jauns.lv

Amerikāņu superzvaignze Tonija Brekstone, kura pirms vairāk nekā 20 gadiem iekaroja pasauli ar superhitu “Unbreak my heart”, atzinusi, ka nožēlo, jo jaunībā nebija gana trakulīga.

Zvaigzne, kuras dzīve nav bijusi rozēm kaisīta, medijam "The Guardian" atzinusi, ka nožēlo, jo jaunībā nenodarbojās gana daudz ar seksu. “Man vajadzēja vairāk dzert. Man vajadzēja vairāk ballēties. Pat vairāk smēķēt,” viņa saka.

Pati māksliniece savu pārāk piedienīgo dzīvesveidu jaunības gados skaidro ar faktu, ka ir uzaugusi reliģiskā gaisotnē, kas atturēja viņu darīt to, kas, viņasprāt, būtu bijis jādara. Viņa arī uzskata, ka tagad trakulībām ir par vēlu, jo tās jādara 20 un 30 gados, bet 40 tu esi sapelnījis gana daudz, lai apmaksātu savu terapiju.

Tāpat zvaigzne, kura reiz izteikusies, ka viņas dēls ar autisma diagnozi ir Dieva vai karmas sods par to, ka viņa reiz uztaisīja abortu, baiļojoties laist pasaulē bērniņu, kuru gaidot, bija lietojusi ar grūtniecību nesavienojamus medikamentus, kas var izraisīt augļa bojājumus, tagad saka tā: “Es vēlētos, lai autisms nebūtu tik ļoti pārprasts.”

Viņa skaidro, ka dēlam šie traucējumi tika diagnosticēti trīs gadu vecumā, taču šobrīd viņš mācās parastā skolā. “Es vienmēr cilvēkiem saku, ka diagnoze agrā vecumā ir viss,” viņa norāda, sakot, ka šie bērniņi vienkārši apgūst lietas citādāk, tas arī viss.

Jānorāda, ka Brekstone pati cīnās ar veselības problēmām – viņu vajā sirdskaites un ārsti diagnosticēja vilkēdi, kas būtiski ietekmē dzīves kvalitāti.

Vilkēdes uzbrukums

Tonija Brekstone sabruka pēc koncerta 2008. gadā Lasvegasā, pēdējiem spēkiem nodziedājusi fināla dziesmu "Unbreak My Heart", burtiski tulkojot, “padari manu sirdi atkal veselu”…

Neatliekamās palīdzības nodaļā ārsti sākumā domāja, ka viņai ir sirdslēkme. “23% no manas sirds vārstuļiem un mazajiem asinsvadiem nesaņēma skābekli,” atcerējās Tonija. “Asins analīzes parādīja nenoliedzamo,” viņa teica. “Tās liecināja, ka man ir vilkēde.”

Tonija Brekstone veselības problēmu dēļ uzstājas ar sirds ritma monitoru

Dziedātāja Tonija Brekstone cieš no Libmana-Saksa slimības un ārsti viņai apaļu diennakti ieteikuši nēsāt sirds ritma monitoru, lai fiksētu kaites ...

gallery icon

Sistēmiskā sarkanā vilkēde (lupus erythematosus) ir hroniska autoimūna iekaisuma slimība, kad imūnsistēma uzbrūk sava paša organisma audiem un orgāniem. Tā ir multisistēma slimība un var skart jebkuru orgānu: nieres, ādu, locītavas, plaušas, nervu sistēmu, sirdi u. c. Vilkēde atdarina citu slimību simptomus, nereti tie ir nogurums, locītavu sāpes, pietūkums, izsitumi, drudzis, un tās izpausmes cilvēkiem ir ļoti atšķirīgas.
“Vieniem tā skar ādu un skalpu. Man tā ir iekšēja. Tā ļoti mīl manu sirdi. Šķiet, viņai patīk tur sēdēt, teikt: “Sveika!” un izklaidēties,” ironizē dziedātāja. 

Amerikā ar vilkēdi slimo vismaz 1,5 miljoni cilvēku, pārsvarā sievietes, turklāt melnādainiem cilvēkiem risks saslimt ir divas līdz trīs reizes lielāks. 

Brekstones saslimšanai, iespējams, bija arī ģenētiska nosliece – viens no viņas tēvočiem ir miris no vilkēdes komplikācijām, un viņas brālis arī ir vilkēdes nēsātājs. 

2010. gadā Tonija drosmīgi atzinās CBS News, ka slimo ar vilkēdi. “Es nolēmu to neslēpt, jo esmu nogurusi izlikties. Esmu nogurusi to slēpt. Bija ļoti grūti visu laiku izlikties, ka jūtos lieliski, jo patiesībā es jutos šausmīgi,” viņa atzina.