Al Bano dziesmas "Dzintarzeme" prezentācija

2020. gada 26. augustā īpašā pasākumā, kas Rīgā norisinājās itāļu restorānā "LaFelicita", tika prezentēta komponista Čārlza Gudžera dziesmas "Dzintarzeme" jeb ...

gallery icon
Slavenības
2020. gada 28. augusts, 09:45

FOTO: izsmalcinātā pasākumā prezentē pasaulslavenā Al Bano iedziedātu Latvijai veltīto dziesmu

Jauns.lv

Šonedēļ īpašā pasākumā, kas Rīgā norisinājās itāļu restorānā "LaFelicita", tika prezentēta komponista Čārlza Gudžera dziesmas "Dzintarzeme" jeb "Terra d’Ambra e di Emozioni, Land of Amber Land of Song" interpretācija itāļu un angļu valodā, kuru iedziedājis slavenais dziedātājs Al Bano. Šis melodiskais un teju himniskais skaņdarbs ir Čārlza Gudžera veltījums Latvijai, uzsverot Latvijas skaistumu, tradīcijas, pieminot Līgo ugunskuru, dažādas Latvijas vietas un valsts vēsturi.

Pasākumā piedalījās dziesmas autors, komponists Čārlzs Gudžers, tāpat prezentāciju ar savu klātbūtni pagodināja Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio, Latvijas Republikas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Kīts Šenons, bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, kā arī citas prominences un sabiedrībā pazīstamas personas.

Par viesu labsajūtu vakara gaitā rūpējās pasākuma vadītājs, šovmenis Edmunds Kaševskis, kurš vadīja pasākumu atraktīvā un nepiespiestā manierē. Talantīgā dziedātāja Diāna Pīrags priecēja pasākuma viesus ar izjustu un emocionālu dziesmas "Terra d’Ambra e di Emozioni" izpildījumu, turklāt dziesmai pavadījumu spēlēja pats dziesmas autors Čārlzs Gudžers.

foto: Juris Rozenbergs

Savukārt dziedātājs Al Bano prezentācijas apmeklētājus sveica ar tiešsaistes uzrunu, uzsverot, ka dziesma "Terra d’Ambra e di Emozioni" ir viņa pateicība Latvijai, jo Latvija ir ļoti draudzīga zeme ar laipniem iedzīvotājiem, turklāt koncerti Latvijā viņam vienmēr ir īpaši.

"Al Bano iepazinu laikā, kad Latvijā veidoju ar teātri saistītu projektu. Al Bano izjūt ciešu saikni ar Latviju, viņam šeit ļoti patīk, tāpēc man ir liels gandarījums, ka mākslinieks nevilcinoties piekrita ieskaņot Latvijai veltīto kompozīciju,” stāsta Čārlzs Gudžers. Dziesmu "Dzintarzeme" Čārlzs Gudžers sarakstījis, dzīvojot Rīgā, savukārt Itālijā sadarbībā ar dzejnieku Alberto Zapjēri tapa skaņdarba atdzejojums itāļu valodā "Terra d’Ambra e di Emozioni".

Pasākuma laikā Itālijas vēstnieks Latvijā Stefāno Taliani de Markio un dziesmas autors Čārlzs Gudžers restorāna "LaFelicita" telpās atklāja arī īpašu piemiņas plāksni ar dziesmas "Dzintarzeme" jeb "Terra d’Ambra e di Emozioni" vārdiem, kuri ir ļoti spēcīgi, atsaucas uz Latvijas dabu, simboliku un uzsver latviešu tautas spēju pārvarēt grūtības un nepadoties izaicinājumu priekšā. Piemiņas plāksni restorāna apmeklētāji un viesi varēs apskatīt arī turpmāk.

foto: Juris Rozenbergs

Sākot no 2020. gada 14. aprīļa dziesma ir dzirdama Latvijas Radio un daudzās citās radiostacijās visā pasaulē, kā arī pieejama visos digitālajos mūzikas veikalos ("Spotif, Apple Music, iTunes, Tidal, Google Music).

Pasākuma gaitā apmeklētājiem bija iespēja apskatīt arī unikālu izstādi "Gold and Spider". Izstādē ir redzamas ļoti skaistas un dārgas gleznas, kas veidotas no dabīgiem, ar zeltu apdarinātiem zirnekļu tīkliem, radot smalkas kompozīcijas. Izstādes autors ir Andrejs Nadeždinskis.

Oficiālajai pasākuma programmai noslēdzoties, klātesošie turpināja baudīt vakaru, gardo torti, uzkodas un dzērienus, īpaši novērtējot tā norises vietu restorānu "LaFelicita", kas ar sienu gleznojumiem, mājīgo interjeru un, protams, itāļu mūziku spēja uzburt autentisku Itālijas gaisotni pašā Rīgas sirdī. Daudzi uzkavējās arī klusajā iekšpagalmā, kura noskaņa ļauj aizmirst pilsētas steigu. Restorānā ir pieejami arī izcilie Albano Karrisi itāļu vīni. Al Bano ir oficiāli atļāvis restorāna nosaukumā izmantot savas populārākās dziesmas "Felicita" virsrakstu. Felicita tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē „laime”. Dziedātājs arī viesojies restorāna atklāšanas svinībās.

Pasākumu rīkoja restorāna "LaFelicita" īpašniece Viktorija Brovuna, kuru ar dziedātāju Al Bano saista ilggadīga un sirsnīga draudzība.

Par Al Bano

Al Bano jeb Albano Karrisi ir viens no Itālijas pazīstamākajiem dziedātājiem. Viņš ir slavens ar savu brīnišķīgo tenoru un tādām dziesmām kā "Felicità", kuru viņš dziedāja kopā ar savu partneri Romīnu Paueri. Al Bano ir vairākas reizes piedalījies Eirovīzijas dziesmu konkursā un citos festivālos. Līdz šim viņa ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 165 miljonos kopiju.

Par Čārlzu Gudžeru

Komponists, rakstnieks un skolotājs, aizraujošas angļu valodas apguves metodes FunSongs radītājs Čārlzs Gudžers ir dzimis Londonā, un daudzus gadus nodzīvojis Itālijas pilsētā Boloņā. Čārlzs pārvalda sešas valodas, darbojas kā profesors Boloņas Universitātes Izglītības Zinātņu fakultātē (Faculty of Education Sciences at Bologna University), pasākumu vadītājs un mūziķis, tostarp dziedātājs, pianists un ģitārists. Čārlzs piecus gadus ir strādājis un ar ģimeni dzīvojis Latvijā. Čārlzs Latvijas Leļļu teātrī veidojis arī izglītojošo izrādi "The FunSongs Monster Show" jeb "FunSongs Briesmoņu šovs".