Trilleris “Jaunie mutanti”

Filmu studija “Twenty Century Studios” sadarbībā ar “Marvel Entertainment” piedāvā filmu “Jaunie mutanti” (“The New Mutants”) – sākotnēji paredzētu, kā ...

gallery icon
8
Kino
2020. gada 31. augusts, 15:24

Trilleris “Jaunie mutanti” – reālās šausmas, ar kurām sastopas pusaudži

Karlīna Timofejeva

Filmu studija “Twenty Century Studios” sadarbībā ar “Marvel Entertainment” piedāvā filmu “Jaunie mutanti” (“The New Mutants”) – sākotnēji paredzētu, kā jaunu stāstu sērijā par “X-cilvēkiem”, taču rezultāta kļuvusi par patstāvīgu projektu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī šausmu trillera režisors ir Džošs Būns, kurš 2014. gadā uzņēma plašu popularitāti ieguvušo romantisko drāmu “Vainīgas ir zvaigznes” (“The Fault in Our Stars”) un galvenajās lomās ir redzams iespaidīgs jauno aktieru ansamblis, kurā piedalās Anja Teilore Džoja (“Sašķeltais” (“Split”), “Stikls” (“Glass”), “Emma” (“Emma”)), Meisija Viljamsa (“Troņu spēles” (“Game of Thrones”)), Čārlijs Hītons (“Dīvainas lietas” (“Stranger Things”)) un Elisa Braga (“Elizeja” (“Elysium”), “Plēsoņas” (“Predators”)). Pusaudžu – mutantu grupa, kura tiek uzskatīta par bīstamu sabiedrībai, tiek turēta izolēta vidē, kur viņi tiek pakļauti dažādiem pētījumiem, taču pēc jaunpienācējas parādīšanās, tur sāk notikt pavisam savādas lietas. Ir pienācis laiks viņiem visiem apvienot savas spējas, lai izlauztos no ieslodzījuma.

foto: Publicitātes foto

Filmas režisors Džošs Būns un viņa ilggadējais draugs, bet tagad ari scenārija līdzautors Kneits Lī kopš bērnu dienām ir komiksu grāmatu fani, kuri vecāku garāžā paši rakstīja un ilustrēja savus komiksus, lai vēlāk tos pārdotu draugiem un radiniekiem. Pusaudzim esot, Džošs bija liels šausmu stāstu fans – viņam ļoti patika Stīvena Kinga grāmatas, viņa mīļākās filmas bija “Mirdzums” (“The Shining”), “Šausmas Gobu ielā” (“Nightmare on Elm Street”), “Džeikoba kāpnes” (“Jacobs Ladder”) un daudzas citas. Taču augdams kristiešu ģimenē, viņš bieži vien izpelnījās nosodījumu no vecāku puses par savu aizraušanos ar šādām tumšām fantāzijām un šausmu stāstiem. Kā rezultātā, daudzi viņa radītie komiksi stāsta tieši par šīm izjūtām pusaudžu gados – par pieaugošo neapmierinātību ar esošo lietu kārtību apkārt, par sāpēm un dusmām, kuras rodas pusaudžos, kad viņus nesaprot tuvākie. “Tādas filmas, kā “Zudušie puiši” (“The Lost Boys”) lika saprast, ka šīs lietas ir piedzīvotas un saprotamas arī citiem,“ atceras Džošs, “un tas man palīdzēja sajusties, ka neesmu pasaulē vientuļš un citu pamests.”

Būns un Lī vienmēr ir bijuši arī lieli “X-cilvēku” komiksu fani un viņu sevišķu uzmanību pievērsa 1982. gadā izdotā komiksu sērija ar nosaukumu “Jauni Mutanti” (“New Mutants”), kurā lasītāji tika iepazīstināti ar pilnīgi jauniem varoņiem – īpašām spējām apveltītiem pusaudžiem, kuri vairs nebija tik līdzīgi Čārlza Ksavjē skolas audzēkņiem. Šo jauno personāžu spējas un raksturi bija netradicionāli veidoti un likās psiholoģiski dziļāki par tiem, kuri tika aprakstīti “X-cilvēkos”. “Tas bija pirmais “X-cilvēku” sērijas atzars, kurš radās tajā laikā, kad tika uzskatīts, ka “X-cilvēki” ir miruši un Ksavjē ir nepieciešams savākt jaunu grupu ar studentiem,” skaidro Džošs.

foto: Publicitātes foto

Studijas “Twenty Century Studio” filmu sērija par “X-cilvēkiem” aizsākās 2000. gadā un pie visām franšīzes producentu bija kļuvis Saimons Kinbergs un Džošs Būns saprata, ka tieši Saimons ir vajadzīgais cilvēks, lai projekts “Jaunie mutanti” nokļūtu uz kino ekrāniem. “Mēs ļoti vēlējāmies, lai tas būtu šausmu stāsts, kurš atainotu reālās šausmas, ar kurām sastopas pusaudži, kad tie atrodas sevis meklējumos,” stāsta Džošs, “un tikai Saimons varētu mums palīdzēt atrast pareizo veidu, kā likt mūsu filmai atrast tās unikālo identitāti. Lai arī varētu likties, ka tēma ir bijusi sastopama arī citos komiksos, šis stāsts būtiski atšķiras no iepriekšējiem. Ir jūtamas atsauksmes uz “X-cilvēkiem” un mūsu varoņi zina, kas tie tādi ir, taču pasaule, kurā viņi dzīvo ir pati par sevi un, ja šos varoņus mēģinātu ielikt kādā no “X-cilvēku” filmām, viņi tur nemaz neiederētos.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kad pienāca brīdis aktieru atlasei, bija nepieciešams pārliecināties cik patiesi un ticami būs varoņi, ap kuriem savijas viss stāsts. Katrs no viņiem ir guvis kādu traumu – dēļ viņu neparastajām spējām ir vai nu kāds gājis bojā, jeb nodarīts kāds cita veida ļaunums un režisors Džošs Būns ļoti vēlējās, lai viņi ievērojami atšķirtos no tiem personāžiem, kuri bija redzēti iepriekš “X-cilvēku” filmās. Par laimi, šis process neizrādījās sevišķi grūts. “Džošs ir ārkārtīgi talantīgs,” stāsta producents Saimons Kinbergs, “Viņš ir personāžu režisors. Viņa režija tiek veidota izejot no aktiera skatupunkta, kuru viņš lieliski izprot.”

“Filmēšanas laikā aktieri dzīvoja reālā situācijā, kādu vajadzēja atspoguļot uz ekrāna,” atklāj režisors Džošs Būns, “Viņi visi bija svešinieki, kuri tika apstākļu dēļ savesti kopā un viņiem vajadzēja vienam otru izmantot, kā ģimenes locekli, lai kopīgiem spēkiem izdzīvotu šajā realitātē.”

”Šausmu filmas noteikti ir lieliskākais veids, kā aizbēgt no ikdienas”, apgalvo režisors, ”Jūs varat doties uz kinoteātri un skatoties šausmu filmu tikt galā ar visām savām ikdienas problēmām, par kurām nevēlaties domāt bezmiega naktīs, kad vienkārši blenz griestos. Tas ir veselīgākais veids, kā atbrīvoties no lietām, kuras tevi nomoka.”

Filma “Jaunie mutanti” kinoteātros no 4. septembra.