foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Sports, mūzika, tēja un cepumi - lūk, kādi ir slavenību rīta rituāli
Dejotāja un aktrise Džuliana Hafa dienu cenšas sākt pozitīvi, tādēļ ir ieviesusi savu pateicības rituālu
Slavenības
2020. gada 25. augusts, 05:40

Sports, mūzika, tēja un cepumi - lūk, kādi ir slavenību rīta rituāli

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lieliskas dienas garants ir veiksmīgs tās sākums. Aizlienē sasniegumiem bagātu cilvēku ik rīta rituālus un pārbaudi tos uz savas ādas!

Obama bez kofeīna

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Obama izvēlas zaļo tēju.

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama jau no rīta esot enerģisks, un viņa noslēpums ir nelietot kofeīnu, t. i., kafiju, un tās vietā izvēlēties zaļo tēju, apelsīnu sulu vai ūdeni. Guļ viņš aptuveni piecas stundas, līdzko pamostas, vingro (spēka treniņi un kardio) un pēc tam ietur brokastis. Vienkārši.

Anistones sportiskie rīti

Dženifera Anistone filmas "Mothers Day" pirmizrādes vakarā

Dženiferai Anistonei ir 47 gadi un aizvien nevainojams augums. Ja ir tādas skaistas kājas, kāpēc gan neizvēlēties koķeto mini?!

gallery icon

Aktrise Dženifera Anistone darbdienā mostas jau pulksten 4.30, iedzer siltu ūdeni ar citrona šķēli, ar ūdeni nomazgā seju un 20 minūtes meditē. Brokastīs viņai ir proteīna kokteilis ar kolagēnu („lai mirdzums būtu no iekšienes uz āru”), pēc tam nodarbība ar personīgo treneri – 30 minūšu kardio uz velotrenažiera, 40 minūšu joga un tad sporta zāle. Burtiski – sports pēc sporta.

Karaliene ar tēju un cepumiem

foto: Vida Press
Elizabete II un viņas tēja 1982. gadā.

Karaliene Elizabete II, kas ir britu monarhijas tronī jau 67 gadus un tādējādi sasniegusi rekordu, katru rītu mostas pulksten 7.30, gultā izdzer angļu brokastu tēju ar pienu, bez cukura un ar cepumiem. Pēc vannas pievienojas vīram Princim Filipam uz brokastu pārslām un tad ķeras pie darba. Vienīgās dienas, kad karaliene nestrādā, ir Ziemasvētkos un Lieldienās.

Oprai - sports un darbs

Opra Vinfrija BAFTA balvu ceremonijas vakarā

gallery icon

Nav viegli vadīt miljards dolāru mediju impēriju, tāpēc Opra Vinfrija katru dienu cenšas atrast laiku, lai fokusētos tikai uz sevi. „Neticu modinātājpulksteņiem. To vietā vēl pirms gulētiešanas prātā fokusējos uz laiku parasti starp 6.02 un 6.20,” ir pastāstījusi Opra. Pēc tam viņa 20 minūtes meditē, stundu pavada sporta zālē, pulksten 7.30 jau atrodas krēslā pie grimētāja un līdz 11.30 ir nofilmējusi divus TV šova raidījumus un izdzērusi zaļo, sablendēto kokteili no spinātiem, selerijas, ābolu sulas, gurķiem un pētersīļiem. Viņa dienas pirmo pusi arī izmanto, lai sazvanītos ar radiniekiem Āfrikā, „pirms viņi ir devušies pie miera”.

Brensons ir visās laika zonās

Miljardieris Ričards Brensons atzīmē 60. gadu dzimšanas dienu

gallery icon

Biznesa magnāts Ričards Brensons, neatkarīgi no dienas plāniem, mostas ap pulksten 5, sporto (teniss, sērfošana vai skrējiens), brokasto un par rīta svarīgāko daļu dēvē laika pavadīšanu ar ģimeni: „Sports un laiks ar ģimeni mani pareizi noskaņo turpmākajai dienai. Iemesls, kādēļ tik agri ceļos, ir tas, ka, vēl pirms visa pasaule ir modusies, varu iziet cauri e-pasta vēstulēm un esmu pieejams arī citās laika zonās.”

Hafas psiholoģiskā noskaņošanās

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Dejotāja un aktrise Džuliana Hafa dienu cenšas sākt pozitīvi, tādēļ ir ieviesusi savu pateicības rituālu

Dejotāja un aktrise Džuliana Hafa dienu cenšas sākt pozitīvi, tādēļ ir ieviesusi savu pateicības rituālu: mostas 6.30 un, sēžot gultā, izdomā piecas lietas, par kurām ir pateicīga, un izvirza mērķus tuvākajām 24 stundām (piemēram, likt 10 cilvēkiem pasmaidīt). Tikai pēc rituāla viņa dodas mazgāt zobus, seju un brokastot.

Čoprai līdz muzikālais pavadījums

Indiešu aktrise Prijanka Čopra un viņas vīrs Niks Džonass kāzu dienā

gallery icon

Aktrise Prijanka Čopra, kas ir precējusies ar mūziķi Niku Džonasu, par sava rīta rituāla svarīgāko sastāvdaļu dēvē mūziku. „Pirmā lieta, ko daru no rīta, – uzlieku noskaņojumam atbilstošu muzikālo pavadījumu. Nevis telefonā, bet kvalitatīvi un skaļi JBL tumbiņās,” uzsver aktrise, un tad diena sākoties gan enerģiski, gan pozitīvi.