foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Tokijā cilvēki gaida garās rindās, lai piedalītos biedējošā izklaidē
Tokijā atklāta iebraucamā "apsēstā māja"
Trakā pasaule
2020. gada 19. augusts, 05:11

FOTO: Tokijā cilvēki gaida garās rindās, lai piedalītos biedējošā izklaidē

Jauns.lv

Kāds japāņu uzņēmums izveidojis iepriekš neredzēta koncepta izklaides iespēju Tokijā, atklājot iebraucamo "apsēsto māju", ziņo CNN.

"Es zināju, ka vīrusa laikā mēs nevaram atvērt tradicionālu apsēsto māju, kurā baiļu kliedzieni atskanētu nelielā, noslēgtā telpā," stāsta idejas autors un uzņēmuma "Kowagarasetai" īpašnieks Kenta Ivana. "Kad es izlasīju, ka atgriežas iebraucamie teātri, pār mani nāca apskaidrība."

Maksas zombiju uzbrukums Tokijā

Kāds japāņu uzņēmums izveidojis iepriekš neredzēta koncepta izklaides iespēju Tokijā, atklājot iebraucamo apsēsto māju, ziņo CNN.

gallery icon
20

Apsēstā māja, kas atrodas kādā autostāvvietas ēkā Tokijas centrā, apmeklētājiem sniedz 360 grādu priekšnesumu un sajūtu, ka esat iestrēdzis automašīnā zombiju uzliesmojuma laikā.

Uz izrādi var ierasties ar savu automašīnu, tas izmaksās 8000 Japānas jenu (aptuveni 63 eiro), vai arī ar kompānijas iznomātu automašīnu, par baiso pieredzi samaksājot 9000 jenu (aptuveni 71 eiro). Otrajā gadījumā apmeklētājam nav nepieciešamas autovadītāja tiesības, jo viss, kas ir jādara - jāsēž pie auto stūres.

Automašīnai iebraucot garāžā, izrādes apmeklētājam jāizslēdz automašīnas dzinējs. Garāžas durvis aizveras un pāri nolīst tumsa. Caur iepriekš izsniegto "Bluetooth" skaļruni atskan spocīgas skaņas, un zombiju uzbrukums var sākties.

foto: REUTERS/SCANPIX
Tokijā atklāta iebraucamā "apsēstā māja"

"Šai vietā klīst leģenda, ka spoki uzbrūk cilvēkiem. Ja jūs vēlaties dzirdēt vairāk, uztaurējiet trīs reizes," atskan balss skaļrunī.

Nākamajās 17 minūtēs ar asinīm piesūkušies zombiji sāk apsēst un šūpot automašīnu. Kad apokalipse beidzas, automašīnas tiek nomazgātas no mākslīgajām asinīm, tomēr, kā norāda pasākuma rīkotāji, var gadīties, ka kāda asins lāse tomēr paliek uz pārsega.

Tā kā Japānā koronavīruss vēl nav rimies, katra klienta automašīna tiek dezinficēta no ārpuses, lai aktieriem mazinātu risku inficēties. Nomas automašīnās pēc katra klienta tiek mainīts sēdekļu pārklājums.

Japānā spoku stāsti ir kļuvuši par vasaras tradīciju. Kā stāsta Ivana, biedējošas filmas ir bijusi viena no viņa bērnības sastāvdaļām. "Mani vecāki nomāja šausmu filmas un jau kopš 3 gadu vecuma ļāva man skatīties, kā spēlē baisas videospēles," stāsta apsēstās mājas idejas autors.

Iebraucamā apsēstā māja būs atvērta tikai vasarā, un kopš jūlija, kad atrakcija vēra durvis apmeklētājiem, visas biļetes ir izķertas. Rindā uz tikšanos ar zombijiem stāv jau vairāk nekā 1000 asu izjūtu cienītāju. Augustā gan izrādes notiek retāk, jo netipiski karsto laikapstākļu dēļ ilgstoša atrašanās automašīnā ir veselībai bīstama.