Pīrss Morgans ar sievu Sēliju Voldenu

gallery icon
14
Slavenības
2020. gada 18. augusts, 13:21

Savā luksusa villas guļamistabā miegā aplaupīts slavenais britu žurnālists Pīrss Morgans un viņa sieva

Jauns.lv

Šausminošus notikumus piedzīvojis britu žurnālists Pīrss Morgans un viņa kundze Sēlija Voldena. Pa nakti greznajā villā Francijas Rivjērā, kur laulātais pāris bija devies brīvdienās, ielauzās garnadži. No guļamistabas, kur viņi tobrīd gulēja, zagļi aiznesa daudz vērtīgu lietu. Bail iedomāties, kā notikumi izvērstos, ja kāds no viņiem tobrīd būtu pamodies un laupītājus iztraucējis. Vai viņi muktu? Sistu? Šautu?

Pīrsa Morgana laulātā draudzene Sēlija Voldena (44) pastāstījusi, ka laupīšana notikusi aizvadītajā ceturtdienā, ģimenes brīvdienu pēdējā dienā, pārim piederošajā villā Francijas Rivjērā.

Sēlija norāda, ka garnadži šiverējuši tikai dažu collu attālumā no viņas un 55 gadus vecā vīra, kamēr abi pa nakti guļamistabā gulējuši ciešā miegā. Paņemta rokassomiņa, kas atradusies līdzas gultai, jo zagļi tajā meklējuši skaidru naudu.

Laupītāji aiznesuši daudz dārglietu, ko atraduši lādītē, bet iztukšoto kastīti pametuši turpat viesistabā uz grīdas. Visticamāk, viņi izdzirdējuši laulātā pāra modinātāja skaņu pulksten sešos, kas tos iztraucējusi no tālākiem meklējumiem.

Sēlija atceras, ka nospiedusi modinātāja zvana pogu, ļaujot abiem pagulēt vēl 15 minūtes. Tikai tad abi cēlušies un atklājuši, kas noticis, tādējādi dodot zagļiem 15 minūšu rezervi aizbēgšanai.

Izdevumam “Daily Telegraph” Sēlija raksta - par spīti visam nepatīkamajam, kas noticis, viņa tomēr jūtas pateicīga, ka abi ar vīru nav pamodušies, zagļiem esot guļamistabā. Dievs vien zina, kā tad viss būtu beidzies.

“Tagad viņi nozaga visu mūsu skaidro naudu, ko varēja atrast. Mums palikušas vien pāris sterliņu mārciņas, ko nebiju paspējusi iztērēt Hītrovas lidostā. Taču viņi nebija aiztikuši kredītkartes un manu auto vadītājas apliecību,” raksta Sēlija.

Tiek pieņemts, ka pirms laupīšanas zagļi ar dronu palīdzību izpētījuši teritoriju, kur plānots veikt savas noziedzīgās darbības. Policija pārim atzinusi, ka šāda taktika šobrīd esot bieži pielietota.

Sēlija apliecina, ka Pīrss, ar kuru viņa ir precēta desmit gadus, vienu tādu dronu esot manījis lidināmies virs dārza aptuveni pirms nedēļas.

Policijas pārstāvji pārim arīdzan pastāstījuši, ka zagļiem vairs neinteresējot kredītkartes vai moderno tehnoloģiju izstrādājumi – portatīvie datori un mobilie tālruņi – jo tos ir pārāk viegli izsekot un atsavināt. Tā vietā zagļu mērķi mūsdienās ir skaidra nauda un dārglietas, piemēram, luksusa klases rokas pulksteņi un juvelierizstrādājumi ar briljantiem.

Sēlija pajokojusi, ka zagļi varētu būt vīlušies, jo nozagtajām rotaslietām vairāk esot sentimentāla, ne materiāla vērtība.

Garnadži esot aiznesuši gredzenu, ko Pīrss uzdāvinājis viņai laulību piektajā gadadienā; zīmola “Pucci” aproci, ko viņa iegādājusies tirdziņā Losandželosā, un auskarus, ko nopirkusi Londonā par pirmās grāmatas honorāru.