Madaras Repšes fotoizstāde "Krāsainā pasaule"

2019. gada 17. novembrī Jūrmalā, Aspazijas mājā, tika atklāta Madaras Repšes fotoizstāde "Krāsainā pasaule".

gallery icon
Slavenības
2020. gada 18. augusts, 05:32

“Tas ir brīnums, kas notiek!” - Madara Repše raud no aizkustinājuma par cilvēku labestību

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc intervijas žurnālā "Kas Jauns" un vēsts par smagajām veselības problēmām līdzcilvēki sākuši ziedot ekspolitiķa Einara Repšes meitai fotogrāfei Madarai Repšei, lai savāktu steigšus vajadzīgos līdzekļus rudenī nepieciešamajai operācijai.

Madara Repše atzīst – bija nepieciešama liela saņemšanās un jānonāk līdz patiesi iespaidīgam satraukumam par savu veselību, lai dotu atļauju publiskot viņas akūto nepieciešamību pēc finansiālas palīdzības ārstniecības izmaksu segšanai. Bet, kolīdz sabiedrība uzzināja par Madaras veselības problēmām, notika kas tāds, par ko viņa pat sapņot nebija uzdrošinājusies...

Madara: “Tas ir brīnums, kas notiek!”

“Es esmu šokā! Es, goda vārds, esmu šokā... Cilvēki man sūta pa desmit eiro, kāds atsūta ļoti simbolisku summu – 7,77 eiro... Novēlot veiksmi! Un vēlējumi no sirds. Daudzi raksta, lai turos, lai veseļojos, lai izdodas; kāds pieraksta garāku vēlējumu, bet pie kāda cita ziedojuma bija parakstījušies visi ģimenes locekļi, vēl klāt pieliekot sirsniņu. Mamma mani veda pie ķirurga, un es viņai teicu, ka jūtu – tūlīt sākšu nenormāli raudāt! Tā cilvēku sirsnība! Un jūtu, ka šie līdzcilvēki, kas man palīdz, kas pārskaita naudu, ir tādi, kuriem pašiem nemaz nav tik daudz... Jo nav nekādu milzīgo summu; visi kopā met pa mazumiņam, cik nu katrs atļaujas. Un tas ir pats skaistākais, tas ir tas, kas mani aizkustina, un aizkustina līdz dvēseles dziļumiem, līdz asarām!” pateicīgi teic Madara Repše, piebilstot, ka noteikti domās veidu, kā katram cilvēkam pateikt paldies par viņai šo, tik nozīmīgo atbalstu.

“Man ir tāds emociju lādiņš, kādu nebiju gaidījusi. Tas ir brīnums, kas notiek!” aizkustināta ir Madara, kurai aizvadītajā nedēļā noteikts precīzs operācijas datums oktobra sākumā.

Neatliekamajai operācijai nepieciešami 7000 eiro

Kādreizējā premjera un bijušā Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes meita fotogrāfe Madara Repše gandrīz septiņus gadus cīnās ar nopietnām veselības problēmām un jau pērn, kad tikai uz nedēļu bija ieradusies dzimtenē, atklāja, ka Latvijā dzīvot nevar atļauties nopietno veselības problēmu dēļ.

Tomēr Madaras plāni par atgriešanos un ārstēšanos Nīderlandē pašsajūtas pasliktināšanās dēļ tika vairākkārt pārcelti, līdz pavasara sākumā pasauli pārņēma Covid-19 pandēmija, kas Repšes došanos prom no Latvijas aizkavēja vēl par vairākiem mēnešiem.

Apstākļu spiesta un tuvinieku mudināta, Madara sāka iziet pārbaudes un nodot analīzes Latvijas ārstniecības iestādēs, kā rezultātā mediķi noteikuši operācijas nepieciešamību. Ja viss ritēs pēc plāna, tai jānotiek šā gada septembrī. Tā kā fotogrāfe gadiem dzīvojusi ārpus Latvijas un nav dzimtenē maksājusi nodokļus, visi ārstniecības pakalpojumi viņai šeit ir maksas pakalpojums. Arī gaidāmā un akūti nepieciešamā operācija, kuras izmaksas tiek lēstas aptuveni 7000 eiro apmērā.

Madarai šādu līdzekļu nav. Veselības stāvokļa dēļ viņai arī nav iespējas strādāt un pelnīt. Par laimi, viņu atbalsta mamma Inguna Grīnberga un tētis Einars Repše, kurš nesen pārdevis savu motociklu, lai palīdzētu sarūpēt vismaz pusi no meitas operācijai nepieciešamās summas. Daļu līdzekļu Madara cer iegūt, pārdodot savas fotogrāfijas, bet galējas nepieciešamības gadījumā apsver iespēju organizēt savu darbu labdarības izsoli.

Līdzekļu vēl nepietiek

Ikviens līdzcilvēks, kuram ir vēlēšanās un iespēja ziedot kaut simbolisku summu Madaras Repšes gaidāmās operācijas izmaksu segšanai, to var izdarīt, pārskaitot līdzekļus uz Madaras Repšes personīgo kontu: Madara Repše, Swedbank, LV64HABA000130A204978.

Citas ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!