foto: Aigars Hibneris
Kārlis Streips savus divstāvu apartamentus pārdevis ar milzu peļņu
Kārlis Streips savu divstāvu dzīvokli nopirka par 11, bet pārdeva par 90 tūkstošiem.
Slavenības
2020. gada 16. augusts, 06:28

Kārlis Streips savus divstāvu apartamentus pārdevis ar milzu peļņu

Uldis Landmanis

Žurnāls "Kas Jauns"

Žurnālists un tulkotājs Kārlis Streips, kurš nesen atradis sev jaunas mājas Purvciemā, savu iepriekšējo dzīvokli – septiņu istabu apartamentus Rīgas centrā – notirgojis ar Dailes teātra aktiera Niklāva Kurpnieka palīdzību.

Kā jau vēstīts, Kārlis Streips, kurš jūlija beigās kļuva 60 gadu vecs, finansiālu apstākļu dēļ bija spiests no septiņu istabu divstāvu dzīvokļa centrā pārcelties uz Purvciemu. Un, kā raksta žurnāls "Kas Jauns", ar savu Rīgas centra apartamentu pārdošanu krietni nopelnījis.

Aizvadītā gada oktobrī Streips sociālajos tīklos un nekustamo īpašumu tirgus lapās ievietoja sludinājumu, ka pārdod savu dzīvokli. “Man ir mainījušies finanšu apstākļi – radusies nepieciešamība pārdot dzīvokli un atrast kaut ko pieticīgāku. Dzīvoklis ir divos stāvos, kopumā septiņas istabas, pašā pilsētas centrā. Dzīvoklis ir ierakstīts Zemesgrāmatā un ir pilnībā bez apgrūtinājumiem. Gribētos par dzīvokli saņemt ap 140 000 eiro,” pie potenciālajiem pircējiem vērsās Kārlis Streips.

Pēc dažiem mēnešiem viņa dzīvoklim atradās pircējs, par ko Kārlis bija īpaši priecīgs, jo Covid-19 krīzes dēļ līdz nullei bija samazinājies to klientu skaits, kuri izmantoja viņa kā tulkotāja pakalpojumus. Savukārt jau jūnija sākumā Kārlis iegādājās sev trīsistabu dzīvokli blokmājā Purvciemā un ķērās pie tā labiekārtošanas, pilnībā renovējot virtuvi un vannas istabu.

Septiņu istabu dzīvokļa pircējs, kā Streips tobrīd ierakstīja savā dienasgrāmatā, esot aktieris kādā no Latvijas teātriem. Nu atklājies, ka aktieris pircējs gan nav bijis, bet vien starpnieks – nekustamā īpašuma mākleris. Un arī par dzīvokli Streips nebūt nav saņēmis kārotos 140 tūkstošus eiro, bet krietni mazāku summiņu.

Dailes teātra aktieris Niklāvs Kurpnieks, kas līdztekus darbam uz skatuves piestrādā arī nekustamo īpašumu biznesā, sociālās saziņas tīklā "Facebook" padalījies ar foto, kurā redzams kopā ar Streipu, un bildi parakstījis: “Es un priecīgs klients. Daudzi pazīst šo kungu un zina, ka viņa produktivitāte un intelektuālā kapacitāte ir augstāka nekā vidējam Latvijas iedzīvotājam, bet tas nekādi nepalīdzēja pārdot viņa ekstravaganto dzīvokli Rīgas centrā. Tirgošanas procesā gadījās dažādi šķēršļi, kas ievērojami sarežģīja un pagarināja tirgošanas procesu. Bet beigu beigās visu izdarījām, atrisinājām, un klients tagad dzīvo savā jaunajā dzīvoklī un bēdu nezina.”

Kā vēstī Zemesgrāmatas dati, savu 137,8 kvadrātmetru lielo dzīvokli Avotu ielā Streips jūnija sākumā notirgojis par akurāt 90 tūkstošiem eiro. Un pircējs ir kāds Yu Ting Tsang. Pārdodot savu īpašumu, Streips ir arī itin labi nopelnījis, jo pirms desmit gadiem maijā pazīstamais žurnālists šo dzīvokli iegādājās par nepilniem 11 tūkstošiem eiro.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!