Slavenības
2020. gada 22. jūlijs, 05:50

Kārlis Streips atradis jaunas mājas - kļuvis par purvciemnieku

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

"Esmu labi iejuties un jau pieradis,” teic žurnālists un tulkotājs Kārlis Streips, kas finansiālu apstākļu dēļ bija spiests no septiņu istabu divstāvu dzīvokļa centrā pārcelties uz Purvciemu.

Aizvadītā gada oktobrī Streips sociālajos tīklos un nekustamo īpašumu tirgus lapās ievietoja sludinājumu, ka pārdod savu dzīvokli. "Man ir mainījušies finanšu apstākļi – radusies nepieciešamība pārdot dzīvokli un atrast kaut ko pieticīgāku. Dzīvoklis ir divos stāvos, kopumā septiņas istabas, pašā pilsētas centrā. Dzīvoklis ir ierakstīts Zemesgrāmatā un ir pilnībā bez apgrūtinājumiem. Gribētos par dzīvokli saņemt ap 140 000 eiro,” pie potenciālajiem pircējiem vērsās Kārlis Streips.

Pēc dažiem mēnešiem viņa dzīvoklim atradās pircējs, par ko Kārlis bija īpaši priecīgs, jo Covid-19 krīzes dēļ līdz nullei bija samazinājies to klientu skaits, kuri izmantoja viņa kā tulkotāja pakalpojumus. Pircējs, kā Streips tobrīd ierakstīja savā dienasgrāmatā, esot aktieris kādā no Latvijas teātriem. Savukārt jau jūnija sākumā Kārlis iegādājās sev trīsistabu dzīvokli blokmājā Purvciemā un ķērās pie tā labiekārtošanas, pilnībā renovējot virtuvi un vannas istabu.

"Laimīgā kārtā tagad, kad esmu nopircis jaunu dzīvokli un samaksājis nekustamā īpašuma aģentam par remontu, no summas, ko saņēmu par savu dzīvokli, ir arī kaut kas palicis pāri. Tas būs ļoti jauks finansiālais spilvens, jo Covid-19 epidēmijas laikā esmu palicis bez klientiem, kam nepieciešami mani tulkošanas darbi. Šis finansiālais atspaids būs ļoti jauks. Es nevedu īpaši dārgu dzīvesveidu. Es, piemēram, dažu gadu laikā neesmu nopircis jaunas drēbes, jo man tās nav vajadzīgas, pietiek ar tām, kas ir. Bet televīzijas raidījumiem apģērbu – kreklu, kaklasaiti un žaketi – sarūpē "Rīga TV24", apmaiņā pret reklāmu televīzijā,” 9. jūnijā dienasgrāmatā ierakstīja Kārlis Streips.

Visu jūniju viņa jaunajā dzīvoklī notika renovācijas darbi, jūlija sākumā žurnālists jau pārcēlās uz Purvciemu. Kāda ir sajūta pēc daudzu gadu dzīvošanas pašā Rīgas centrā nokļūt pilsētas mikrorajonā? "Pietura ir pāris metru attālumā no mājas durvīm. Uz darbu braucu ar trolejbusu, kas aizņem apmēram desmit minūtes. Nekādu problēmu! Vismaz tajā laikā varu palasīt kādu grāmatu. Mājas tuvumā ir pārtikas preču veikali, tostarp plašs tirdzniecības centrs,” atbild Kārlis Streips, kas priecājas par skaisto remontu dzīvoklī un īpaši sajūsmā ir par balkonu. "Balkons, balkons, balkons! Tas bija vienīgais trūkums iepriekšējā dzīvoklī. Bet nu es paņemu krēslu un nelielu galdiņu un rītos, kad nav vēss, uz balkona iedzeru tēju. Tas ir lieliski,” ar jauno dzīvesvietu apmierināts ir Kārlis Streips, atklājot, ka tā, kaut arī nedaudz mazāka par iepriekšējo, ir omulīga un ērta: "Trīs diezgan lielas istabas: viena manam birojam, viena ir dzīvojamā istaba, viena – guļamistaba. Esmu labi iejuties, esmu pieradis, māja pavisam normāla, remonts ļoti skaisti uztaisīts, un nekādus trokšņus no kaimiņiem arī nedzirdu.”

Kārlis Streips starp citu, ir papildu darba meklējumos. "Ja ir kāda reklāmas aģentūra, izdevniecība vai cita iestāde, kurai ir vajadzīgs profesionāls tekstu tulkotājs no latviešu uz angļu valodu vai otrādi, dodiet ziņu. Man patlaban ir ļoti maz klientu, labprāt uzņemšu jaunus,” atzīstas žurnālists.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!