Mūzika
2020. gada 26. jūnijs, 14:33

Noklausies - jaunu singlu izdod "Latvijas sirdsdziesmas" uzvarētājs Jānis Moisejs

Jauns.lv

Aptaujas "Latvijas sirdsdziesma" uzvarētājs Jānis Moisejs izdevis jaunu singlu “Zīle”.

"Dziesma ir apcerējums par cilvēka spēju pāraugt grūtus laikus. Tādus, kādi, piemēram, ir šobrīd," saka Moisejs. "Pagājušā gada vasarā, sava medusmēneša laikā Armēnijā, iedvesmojos dziesmas mūzikai un tekstam. Līdzīgi latviešiem, arī armēņu tauta savu neatkarību izcīnīja 1918. gadā. Toreiz radās spārnots armēņu tautas teiciens: "Viņi gribēja mūs aprakt zemē, bet tie nezināja, ka esam sēklas". Par to arī ir šī dziesma. Par spīti tam, cik dziļi zemē kādreiz tiekam aprakti, lai vienmēr izaugam stipri pretim debesīm. Ticu, ka kopā no šiem sarežģītajiem laikiem iznāksim vēl spēcīgāki. Zīle, kas pāraug ozolā. Bailes, kas pārvēršas pārliecībā. Cilvēks, kas pārspēj pats sevi. Spēja mainīties, kļūstot stiprākiem, ir dabas ielikta un liktenī paredzēta. Augt. Izaugt. Pāraugt par ko lielāku, laimīgāku un spēcīgāku – tas ir virsmērķis katrai dzīvībai, dabas sēklai un augam, kas  tiecas pretim saulei."

foto: publicitātes (Billijs Locs)
Jānis Moisejs.

Jānis Moisejs savas skatuves pieredzes laikā ir piedzīvojis daudz panākumu un pierādījis sevi kā veiksmīgu dziedātāju un dziesmu autoru. Saņēmis zelta disku par Raimonda Paula un Guntara Rača disku "Pasaule ir skaista", veiksmīgi vadījis "Latvijas Zelta talanti" nacionālo televīzijas talantu šovu. Pats arī piedalījies vairākos projektos un šovos, piemēram, LNT "Zvaigžņu lietus 2", "Latvijas Sirdsdziesma", "Dzintara dziesmas".

2020. gadā Jāņa izpildītā dziesma "Mēnestiņš" ar lielu balsu vairākumu ieguva pirmo vietu "Latvijas Sirdsdziesmu" gada aptaujā.

Dziedātājs 2007. gadā saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu par veiksmīgāko šlāgerdziesmu, uzstājoties kopā ar Lieni Šomasi un izpildot dziesmu "Neskaties pulkstenī". Mūziķis ir izdevis solo albumu "Šķiršanās blūzs", radījis tādus latviešu tautā iemīļotus hitus kā "Divi velni" "Sapņu taurenītis", "100 gramu sapņu", "Es esmu latvietis". Autora radītā dziesma "Uzbur laimi" 2017. gadā kļuva par vienu no Latvijas Radio 2 Top 10 spēlētākajām dziesmām, vairāku mēnešu garumā nepārtraukti ierindojoties 1. vietā nedēļas spēlētāko dziesmu sarakstos un iekļūstot starp Top 100 visu laiku spēlētākajām LR2 dziesmām.

Tāpat Jānis gandrīz 10 gadus ir improvizācijas teātra aktieris, bet papildus Šveicē iegūtajam maģistra grādam finanšu un banku zinībās mūziķis aizstāvējis maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Stradiņa universitātē. Mūziķis pašlaik darbojas arī finanšu nozarē.