Tāds burziņš sen nebija redzēts! Ar vērienu atklāj Rīgas Starptautisko kino festivālu. FOTO
Kinorežisors Jānis Streičs un kino festivālu ieradās cēli un galanti.
Slavenības
2015. gada 17. oktobris, 12:50

Tāds burziņš sen nebija redzēts! Ar vērienu atklāj Rīgas Starptautisko kino festivālu. FOTO

Jauns.lv

Ar varenu ballīti un Uģa Oltes filmu „Dubultie svešinieki” atklāts Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kurš kinoteātrī „Splendid Palace” risināsies līdz pat 25. oktobrim.

Gan pirms filmas, gan pēc tās sanākušie eksperti, lietpratēji un visādi citādi ar kino jomu saistīti ļaudis kinoteātra „Splendid Palace” gaiteņos tusēja, dalījās iespaidos, atzinās mīlestībā kino un sprieda, ka šogad jau nu gan ar kino lietām saistīto pasākumu ir pietiekami daudz.

Vēl pavisam nesen taču bija kino festivāls „Baltijas pērle”, bet tagad jau atkal jāpošas uz kino, lai ievērtētu, kādus darbus uz festivālu spējis sadabūt Rīgas Starptautiskais kino festivāls.

 Uģa Oltes filmu „Dubultie svešinieki” noskatīties ieradās teju vai visi Latvijas kinomākslā pārstāvji un biezņa „Splendid Palace” divos stāvos bija ne pa jokam. Vienā malā ar savu kompāniju sprieda režisors Jānis Streičs, citur ap sevi interesentus pulcēja dziedošā Sējānu ģimene un Jānis Šipkēvics juniors, savs atbalsta bariņš bija blogerei Agnesei Kleinai, bet savējos pulcēja Eiroparlamenta deputāte Inese Vaidere ar vīru.

Festivāla organizatori atklāšanas burziņam bija īpaši rūpīgi gatavojušies, jo bija parūpējušies, lai runās par kino izkaltušo muti varētu slacīt ar dažādiem bezmaksas spirdzinājumiem. Alus, vīns, viskijs, kokteiļi... Kas tik tur nebija! „Kokteilis ar kanēļa sīrupu bija vājprātā garšīgs. Paņēmu uzreiz divus. Nu mašīna būs jāatstāj pie kinoteātra un mājās jādodas ar taksi,” Kasjauns.lv ziņoja kāda ar kino jomu saistīta dāma.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiek 10 dienas. To laikā tiek izrādītas deviņas filmu programmas: filmas bērniem, kino klasika, šobrīd aktuālie kino pārsteigumi, Skandināvijas filmas, īsfilmas, dokumentālo filmu konkursa „Artdocfest” skate, latviešu filmu izlase „Lielais Kristaps” u.c.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders