foto: publicitātes (RIGA IFF)
Rīgas Starptautiskajā kino festivālā pirmizrāde būs trim jaunām "Lupatiņu" īsfilmām
Kino
2020. gada 26. maijs, 14:55

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā pirmizrāde būs trim jaunām "Lupatiņu" īsfilmām

Jauns.lv

Šoruden Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) bērnu filmu programmā "Kids Weekend" pirmizrādi svinēs trīs animācijas cikla "Lupatiņi" īsfilmas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Animācijas studijā "Atom Art" radītās un Edmunda Jansona režisētās filmas tiks izrādītas sestdien un svētdien, 17. un 18. oktobrī. Filmas "Kā Lupatiņi ceļoja", "Kā Lupatiņi brokastoja" un "Kā Lupatiņi skaitīja laiku" mazajiem skatītājiem vēstīs par galveno varoņu – četru auduma bērniņu Zeķītes, Cimdiņa, Spilventiņa un Lakatiņa – jaunākajiem piedzīvojumiem. Viņi apceļo māju aizvērtām acīm, kopīgi brokasto un arī mācās saskaitīt sekundes un minūtes. Kā allaž, mazajiem Lupatiņiem blakus ir gudrais Kaķis, kurš vienmēr var palīdzēt!

Kopš pirmās "Lupatiņu" sērijas "Kā Lupatiņi mazgājās" iznākšanas ir pagājusi vesela desmitgade, un pa šo laiku pēc rakstnieces Ineses Zanderes scenārija veidotās īsfilmas ir iemīļojuši kinoskatītāji visā valstī un aiz tās robežām. Lupatiņu gaitas, kas ar lielu prieku tiek skatītas no jauna un jauna, joprojām ir daudzu Latvijas mazuļu pirmā saskarsme ar pašmāju kino. Kā saka režisors Edmunds Jansons: "Pateicoties skatītāju atsaucībai, veidot "Lupatiņus" vienmēr ir bijis viegli un priecīgi. Pa šiem gadiem ir mainījušās paaudzes – būs ļoti interesanti redzēt, kā veidosies "Lupatiņu" attiecības ar jaunajiem skatītājiem. Pirmie "Lupatiņu" skatītāji nu jau ir tīņi, bet Zeķīte, Cimdiņš, Lakatiņš un Spilventiņš ir tādi paši mazie dumiķīši. Tajā arī ir animācijas burvība, ka filmu varoņi, līdzīgi kā Pīters Pens Nekurnekadzemē, nenoveco un arvien gaida tikšanos ar bērniem."

Cikla ietvaros nu jau tapušas deviņas īsfilmas un divas interneta epizodes. Piecas no "Lupatiņu" īsfilmām savu pirmizrādi RIGA IFF bērnu filmu programmā piedzīvoja 2015. gadā.

"Lupatiņu" pirmizrāde notiks sestdien, 17. oktobrī, un šajā seansā būs iespēja redzēt arī iepriekšējos gados tapušās cikla sērijas. Jaunākās "Lupatiņu" filmas varēs noskatīties arī svētdien, 18. oktobrī, kad tās tiks izrādītas "Kids Weekend" Eiropas animācijas īsfilmu izlases ietvaros.

"Lupatiņu" tapšanu ir atbalstījuši Latvijas Nacionālais kino centrs un Latvijas Televīzija. Filmas tapušas animācijas studijā "Atom Art", un tās veidojusi Latvijā atpazīstamu mākslinieku un autoru komanda: filmas ir režisējis Edmunds Jansons, to mākslinieks ir Reinis Pētersons, bet scenārija autore – Inese Zandere. Īsfilmu cikla mūzikas komponists ir Jēkabs Nīmanis, bet skaņas režisors – Ģirts Bišs. Galvenais animators – Mārtiņš Dūmiņš, producente – Sabīne Andersone.

No 19. maija RIGA IFF saviem uzticamākajiem skatītājiem sniedz iespēju iegādāties desmit biļešu komplektus par izdevīgu cenu un nodrošināt savu sastapšanos ar drosmīgām kino formām un savas uztveres robežas paplašinošiem stāstiem pavisam drīzā nākotnē. Īpašo 10 biļešu komplektu cena ir 45 €. Tiklīdz biļetes uz kinofestivāla seansiem nonāks pārdošanā, ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties 10 biļetes uz jebkuriem seansiem festivāla repertuārā. Plašāka informācija par biļešu komplektiem pieejama biletes.rigaiff.lv.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

RIGA IFF top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa - MEDIA”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.