Superseriāls "Kvest" jau TV ekrānos! Tā krievu grāvēju filmēja Rīgā. FOTO. VIDEO
Seriāla “Kvest” galvenās varones atveidotāja, Krievijas aktrise Marina Petrenko filmēšanas pārtraukumā Vecrīgā.
Slavenības
2015. gada 26. oktobris, 05:23

Superseriāls "Kvest" jau TV ekrānos! Tā krievu grāvēju filmēja Rīgā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

26. oktobrī Krievijā pirmizrādi piedzīvos jaunais krievu piedzīvojumu seriāls “Kvest”, kura filmēšana 2014. gada vasarā notika Rīgā. Seriāla galvenajās lomās ir Krievijā pazīstamā rīdziniece Agate Muceniece un viņas vīrs Pāvels Prilučnijs, filmējās arī populāri Latvijas aktieri.

“Kvest” ir 16 sēriju televīzijas piedzīvojumu filma. Tās sižets - kādā Rīgas klubā tiek saindēti galvenie varoņi, un tiem, kuri nenomirst uzreiz, nāve atlikta uz 72 stundām. Lai izdzīvotu, filmas varoņiem jāizpilda kāda “leļļu pavēlnieka” uzdevumi - tikai tā no viņi saņems pretindi.

Filmas režisori ir Aleksandrs Daņilovs, Andrejs Zagidulins un latviešu režisors Pāvels Fuks. Seriālā galvenās lomas atveido Latvijā dzimusī aktrise Agate Muceniece (26) un viņas vīrs Pāvels Prilučnijs (27) (viņi bija vieni no varoņiem kulta seriālā “Slēgtā skola”, kur arī abi sapazinās un vēlāk apprecējās), kā arī Marina Petrenko (27). Seriālā filmējas arī latviešu aktieri Sigita Jevgļevska, Lauris Dzelzītis, Ģirts Krūmiņš, Egils Melbārdis, Pēteris Gaudiņš, Ivars Puga un citi.

Lielākā daļa filmas tika uzņemta Rīgā, atspoguļojot gandrīz visas ievērojamākās Rīgas vietas. Filmēšana sākās pērn maijā un ilga līdz septembrim, turklāt filmas, kuru šoruden paredzēts rādīt ne tikai Krievijā, bet arī Eiropā, kopējais budžets ir 2,6 miljoni eiro!

Redakcijas, kurā strādā viena no filmas galvenajām varonēm (aktrise Marina Petrenko), loma tika izdevniecībai “Rīgas Viļņi”. Tās telpās Vecrīgā vienā no svētdienām visu dienu notika aizraujošs filmēšanas process. Kopā ar aktieriem redakcijā rosījās vairāki desmiti cilvēku – tehniskie darbinieki, gaismotāji, operatori, grimētāji, skaņotāji, režisori, producenti un daudzi citi. Filmēšanai nepieciešamā tehnika bija atvesta vairākos furgonos, tika izmantots pat krāns, ar kā palīdzību līdz ceturtā stāva logiem tika nogādāti milzu prožektori, lai filmēšanas telpas izgaismotu no ārpuses.

Tas viss bija nepieciešams, lai uzņemtu vien pāris kadrus, kas notiek izdomātas avīzes “Rīga šodien” redakcijā. Un interesanti – lai uzfilmētu 30 sekunžu ilgu dialogu starp galveno varoni Marinu (aktrise Marina Petrenko) un viņas redaktoru Stupkinu (tēlo Romans Volobujevs), bija nepieciešamas divas stundas – vispirms filmēja kopējos skatus, tad tuvplānus. Pavisam šajā dienā “Rīgas viļņu” izdevniecībā tika uzņemtas deviņas minūtes seriāla gatavā materiāla. Savukārt jau nākamajā dienā filmēšana turpinājās pamatskolā “Rīdze”.

“Kvest” reklāmas rullītis

GALERIJĀS ieskats seriāla “Kvest” filmēšanā!

Kasjauns.lv/Foto: Eduards Paničevs