Slavenības
2020. gada 10. aprīlis, 06:40

Skaistumkaraliene Diāna Kubasova pastāsta, kā mocījās, sirgstot, iespējams, ar Covid-19

Jauns.lv

“Izsvīdu cauri vairākiem krekliņiem, nu tā, ka viņi bija tik slapji, ka varētu “izžmiegt”” - skaistumkaraliene Diāna Kubasova pastāstījusi, kā mocījās ar veselības problēmām Indonēzijā.

Modele un skaistumkonkursu dalībniece Kubasova, kurai ceļojums uz Indonēziju krietni ievilkās, turklāt pārtapa satraucošās veselības problēmās, atzīst, ka nu jau jūtas labāk. Tagad sociālās saziņas vietnē "Instagram" Diāna detalizēti izklāstījusi, kādi bijuši slimības simptomi, ar ko cīnījusies vairāku diennakšu garumā. Tā kā Indonēzijā bijis problemātiski rast iespēju veikt Covid-19 analīzes, latviete nevar būt simtprocentīgi pārliecināta, ka sasirgusi tieši ar šo slimību. Taču, apzinot aprakstos norādītās Covid-19 izpausmes, viņai ir nojauta, ka nokļuvusi tieši šīs slimības ķetnās.

“Kā jau solīju, tad pastāstīšu, kā tad tieši man pagāja slimības gaita un kā jutos. Tad nu:

PIRMĀ NAKTS - šausmīgi sāka lauzt muguru jostas vietā un sāpēt kājas. Nebija ne mazāko aizdomu par vīrusu, jo padomāju, ka mugura sāp, jo pēdējās dienas daudz uz baika braukāju, bet kāju muskuļi - jo tieši tajā dienā daudz trenējos un tieši taisīju daudz pietupienus.

PIRMĀ DIENA - no rīta sāka ļoti sāpēt galva, bet man jau galvas sāpes ir biežs viesis. Sāpēja nenormāli, tāpēc iedzēru migrēnas zāles un aizgāju atkal pagulēt. Par brīnumu, šīs zāles, kas man sāpes noņem vienmēr, šoreiz vispār nepalīdzēja. Sākās sviedri un drebuļi, izmērīju temperatūru - 38,2’C. Apetīte nebija vispār, uz ēdienu nevarēju paskatīties, kuņģis ‘griezās’. Dzēru tikai piparmētru tēju ar ingveru, visu dienu gulēju.

OTRĀ NAKTS - ik pēc 6h dzēru 2x 500mg Paracetamolu, jo savādāk ķermeņa sāpes un kaulu laušana (īpaši jostas vietā) bija neizturama.  Diemžēl pret galvas sāpēm tas nepalīdzēja vispār. Ibuprofen/Diclofenac neriskēju dzert, tā kā, lai arī tas nav vēl pierādīts, iespējams NSAID lietošana tomēr var pasliktināt atveseļošanos no Covid-19. Izsvīdu cauri vairākiem krekliņiem, nu tā, ka viņi bija tik slapji, ka varētu “izžmiegt”.

OTRĀ DIENA & 3 NAKTS - temperatūra 38,5’C, sliktā dūša pastiprinājās. Palika pat grūti iedzert vairāk nekā vienu malku tējas, nemaz nerunājot par ko ēdamu. ‘Kaulu laušana’, neizturamas galvas sāpēs, karstumi/aukstumi/ drebuļi turpinājās. Milzīgs nespēks, grūti pat aiziet līdz tualetei vai virtuvei pēc tējas. Ne dienu, ne nakti dēļ sāpēm aizmigt nebija iespējams, ja tomēr izdevās uz mirklīti iemigt, uzskatīju to par svētlaimi.

3 DIENA/4 NAKTS - uz vakara pusi visas lielās sāpes (galvas, muguras, kaulu) pārgāja, pārtraucu arī lietot paracetamolu un temperatūra jau nokritās uz 37,5’C. Sāka kņudināt krūtīs un ‘vilkt’ uz klepu. Sāku aktīvāk uz krūtīm smērēt Vicks VapoRub un Taizemes Balzamiņu, elpot piparmētru ēterisko eļļu (kā gribējās eikaliptu, bet nebija). Vēl joprojām nespēks, tējas taisīšana, šķiet, kā vesels pārgājiens.

4DIENA/5 NAKTS - vienīgās sāpes, kas turpinās, ir aiz acu āboliem.

4DIENA/5 NAKTS - vienīgās sāpes, kas turpinās, ir aiz acu āboliem. Skatīties datorā vai telefonā ir apgrūtinoši. Turpinu ēst tostus, dzert daudz ingvera tējas, taisīt tvaika inhalācijas un daudz guļu. Atklāju, ka tostermaize ar sviestu ir kaut kas, ko pat varu piedabūt sevi apēst. ⠀

5/6 DIENA - temperatūra līdz 37,2’ uzceļas tikai vakarā, rets sauss krekšķis, nedaudz sāp kakls. Pamazām parādās apetīte, samazinās nespēks.

7 DIENA - pirmā diena bez temperatūras! Woohoo! turpinu dzīvot uzmanīgi, jo saka, ka Covid-19 esot dikti viltīgs un “it gets better before it gets worse”. Lai arī jūtos jau labi un klepus man ir pavisam niecīgs, cenšos nepārpūlēt sevi (ar pastaigām uz virtuvi un 50 sasvīdušo krekliņu mazgāšanu),” vēsta Diāna Kubasova, kura komentāros saņēmusi neskaitāmus atbalsta uzmundrinājuma vārdus no pazīstamiem cilvēkiem.