foto: Rojs Maizītis
Māris Grigalis karantīnu izmanto lietderīgi - velta laiku bērniem
„Šis ir laiks, lai savā dzīvē apgūtu ko jaunu. Es, piemēram, mācos spēlēt klavieres,” teic Māris Grigalis.
Slavenības
2020. gada 29. marts, 10:27

Māris Grigalis karantīnu izmanto lietderīgi - velta laiku bērniem

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

„Kas var būt vēl jaukāks – saule spīd, visa ģimene kopā, darbos nav jāskrien!” – ko pozitīvu piespiedu karantīnā saskata TV3 laika ziņu apskatnieks un radio "Star FM" balss Māris Grigalis, kas pēc atgriešanās no Ēģiptes ar visu ģimeni ievēro 14 dienu pašizolāciju.

Māra Grigaļa ģimene

gallery icon
15

Grigaļi šo laiku pavada savās lauku mājās Dobeles pusē. „Uzreiz no lidmašīnas kāpām automašīnā un devāmies uz laukiem. Dzīvojam lauka vidū, tālu no cilvēkiem. Braukājam apkārt ar riteņiem, dodamies pastaigās uz mežu, bet pārtiku piegādā radinieki, pievedot pie lieveņa. Taču mums ir arī pamatīgi iekrājumi – pilns pagrabs ar kartupeļiem un pašu taisītiem marinējumiem un ievārījumiem. Strādāt attālināti man diemžēl nav iespējams, tāpēc varu pilnībā veltīt visu laiku ģimenei,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta likumpaklausīgais Māris.

Viņš šim laikam, kad spiests sēdēt karantīnā, pieiet filozofiski: „Esmu par to jau daudz domājis un pārdomājis. Secinājums ir viens – tas mūsu dzīves „vāveres ritenis” jau griezās pārāk ātri, mēs jau pārāk daudz skrējām pa visiem darbiem, lai tikai gādātu sev materiālo labklājību. Domāju, ka šis bija īstais laiks, lai norautu „stopkrānu”, lai padomātu, kas mūsu dzīvē ir galvenās vērtības, kāpēc mēs viens otram esam vajadzīgi. Un tagad es to lieliski redzu, piemēram, kā bērni mainās, kad diendienā viņi ir kopā ar tēti, kā es pats mainos, kā uzlabojas mūsu savstarpējās attiecības. Es šo laiku salīdzinu ar savu bērnību, kad tas bija tikai normāli, ka bērni pavadīja laiku kopā ar vecākiem, ka nedēļas nogales patiešām bija brīvdienas un vecāki neskrēja pa „entajiem” darbiem vai lielveikaliem, bet veltīja laiku bērniem.”

Un ko tad Māris kopā ar saviem abiem dēliem – sešgadīgo Kristeru un četrgadīgo Mārci – šajā pašizolācijas laikā ir sadarījuši? „Oi! Daudz ko! Gan sīpolus sastādījām, lai lokus audzētu, gan kopā mācījāmies pagatavot jaunus ēdienus. Es pat, kā izrādās, māku pats arī šo to sameistarot. Piemēram, mežā atradu divus kokus un uztaisīju bērniem ķekatas jeb koka kājas! Gluži kā mūsu bērnībā bija! Tagad mums ir plāns ar puikām aiziet uz mežu uztaisīt štābiņu!” atbild Grigalis un piebilst: „Šī krīze liks cilvēkiem mainīties. Un jau tagad mainās. Piemēram, tagad zvana seni bērnības draugi, ar kuriem sen neesam runājušies, bet nu mums ir laiks papļāpāt!”

Un ir laiks arī patrenēties klavierspēlē:

Citas interesantākās ziņas lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!