Slavenības
2020. gada 26. marts, 05:46

Holivudas zvaigzne Mikijs Rurks: "Es aizlūdzu par visu latviešu tautu!”

Inta Mengiša

Jauns.lv

Holivudas leģenda Mikijs Rurks un "Krēslas" sāgas zvaigzne Džeksons Retbouns, kas Latvijā ieradās filmēties, slēgto robežu dēļ aizkavējās Rīgā. Rurks nonāca pašizolācijā, taču paguva teikt laba vēlējumus visai latviešu tautai un cer mūsu valstī vēl reiz atgriezties.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", pasaulslavenie aktieri Latvijā ieradās filmēties trillerī par Otro pasaules karu "Warhunt", kura līdzproducenti ir Latvijas uzņēmums "Forma Pro Films". Producentu kompānijas pārstāvis atklājis, ka filmas budžets ir gandrīz trīs miljoni eiro, taču izmaksas neparedzētās globālās pandēmijas dēļ, visticamāk, palielināšoties. „Galvenais, ka aktieri šeit jūtas labi un nesatraucas. Viņi uzskata, ka Rīgā ir daudz, daudz drošāk nekā, piemēram, Losandželosā,” teic producents Igors Proņins.

Mikijs Rurks nokļūst pašizolācijā

Ja aktieris Džeksons Retbouns kopā ar savu ģimeni – sievu un trim bērniem, no kuriem jaunākais ir nepilnus trīs mēnešus vecs zīdainis, – Latvijā ieradās marta sākumā, pirms vēl valstī tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, tad Holivudas zvaigznei Mikijam Rurkam uz Rīgu, kā noprotams, no Nīderlandes, sanāca atbraukt jau tad, kad robežas bija slēgtas. Līdz ar to viņam 14 dienas bija jāievēro pašizolēšanās, kā ikvienam ieceļotājam. Taču Rurks aizvadītajā nedēļā teju ik dienu pastaigājās pa pilsētu un sociālajos tīklos sūrojās, ka Vecrīgā nav, kur iet. Iespējams, ar to viņš bija domājis nevis tikai slēgtās izklaides vietas, bet gan paša nedrīkstēšanu apmeklēt publisko telpu.

Toties gan aktieris, gan viņa asistente un grimētāja Ksenija Dērsta aizvadītajā nedēļā sociālajā vietnē "Instagram" vairākkārt publiskoja foto un video mirkļus, kas uzņemti, kopā strādājot Rīgā.

Piemēram, sestdien, 21. martā, Dērsta pat palepojās ar pāris īsiem video, kur grimē Mikiju Rurku un kopā ar filmēšanas grupu iemūžina kā grimēšanas aizkadrus, tā filmēšanas procesu boksa ringā. Dāma vēstīja, ka tiekot filmēta reklāma, viss norisinoties droši, ikvienam no dalībniekiem esot izmērīta temperatūra.

Aktieriem pēc krīzes būs jāatgriežas Latvijā

To žurnālam "Kas Jauns" apliecinājis producents Igors Proņins, parādot arī fotogrāfijas no filmēšanas aizkulisēm, kur komanda strādā maskās.

Producentu kompānijas pārstāvis atklāj, ka līdz ārkārtas stāvokļa pasludināšanai pagūts padarīt gana daudz – veiksmīgi noritējušas filmēšanas gan Līgatnē, gan Rīgā, un tajās piedalījušies arī latviešu aktieri, tostarp Dainis Grūbe un Rihards Lepers. Taču Mikija Rurka ierašanās Latvijā notikusi jau pēc starptautisko aviopārvadājumu slēgšanas, līdz ar to aktierim nācies ievērot pašizolāciju un būs jāatgriežas filmēties Latvijā, kad Covid-19 krīze būs rimusies. „Pašlaik svarīgākais jautājums, ko risinām, ir aktieru nogādāšana uz Ameriku. Darām visu, lai problēmu atrisinātu, un ļoti ceram, ka šonedēļ tas kļūs iespējams,” sacīja Proņins.

Mikijam Rurkam žēl, ka neredzēja Rīgas skaistās meitenes

foto: no "Instagram"
Mikijs Rurks Rīgā.

Aktieris Mikijs Rurks žurnālam "Kas Jauns" paudis nožēlu, ka apstākļu sakritības dēļ nav izdevies paveikt filmēšanos iecerētajā apjomā. „Rīga ir pilsēta, kurā es labprāt atgrieztos, protams, kad varēs iziet ārā. Visi, ko esmu te saticis, ir lieliski cilvēki. Kāds man teica: „Latvijā ir pasaulē skaistākās meitenes, bet tu te esi ieradies nelaikā, pavisam nelaikā!”” pastāsta aktieris, nopietni piebilzdams: „Es aizlūdzu par visu latviešu tautu. Katru dienu skaitu lūgšanu: „Dievs, piedod man manus grēkus. Lūdzu, Dievs, svētī mani un svētī pasauli!”

"Krēslas" vampīrs dodas ekskursijā pa Rīgu

Tikmēr aktieris Džeksons Retbouns, kas pasaulē atpazīstams pēc vampīra Džaspera Heila lomas "Krēslas" sāgā, brīvo laiku Latvijā izmantoja, lai kopā ar ģimeni iepazītu Rīgu.

View this post on Instagram

Such a tourist...

A post shared by Jackson Rathbone (@jacksonrathbone) on

Viņš gan izstaigāja Doma laukumu, Esplanādē piesēda Raiņa pieminekļa pakājē, gan ar atvasēm izvizinājās tramvajā.

Sociālajā vietnē "Instagram" Retbouns ievietojis arī vairākas ģimeniskas bildes no viesnīcas, klāt pierakstot šā brīža pasaulē aktuālāko aicinājumu – palikt drošībā, palikt mājās.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!