Slavenības
2020. gada 25. marts, 08:47

Gvineta Paltrova uz veikalu dodas ar masku un cimdos

Jauns.lv

Holivudas aktrise Gvineta Paltrova koronavīrusa pandēmiju uztver ļoti nopietni un cer, ka visi pārējie pasaulē arī.

Aktrise un dzīvesstila bloga “Goop” dibinātāja Gvineta Paltrova manīta dodamies uz vietējo zemnieku tirdziņu Losandželosā. Viņa uz sejas bija uzlikusi medicīnisko masku un rokās uzvilkusi gumijas cimdus. Paltrova kritizējusi to sabiedrības daļu, kas pret sociālās izolēšanās prasību izturas vieglprātīgi, un tādu Kalifornijā, kur viņa dzīvo, aizvadītajās brīvdienās bijis ārkārtīgi daudz. Losandželosas mērs Ēriks Garseti uzskata, ka tieši šie cilvēki ir liela problēma.

Gvineta Paltrova un Breds Falčuks

Gvineta Paltrova un Breds Falčuks.

gallery icon
10

Gvineta norādījusi, ka abi ar vīru Bredu Falčuku devušies uz vietējo zemnieku tirdziņu, kas notiek ārā zem klajas debess. Abi “ievērojuši distanci” no citiem cilvēkiem, bet tuvojoties tirdziņam, uzvilkuši arī cimdus un uzlikuši aizsargmaskas. “Mēs tos novilkām tikai, kad bijām jau gandrīz mājās un tuvākajā redzamībā nebija citu gājēju,” paskaidro Paltrova.

Lai gan Gvineta Paltrova un Breds Falčuks darījuši visu iespējamo, lai viņu gājiens pēc produktiem būtu maksimāli drošs, abi arīdzan ievērojuši, ka citi joprojām neveic nekādus drošības pasākumus.

“Vakar es dzirdēju stāstus par pārpildītam pastaigu takām un parkiem,” viņa norādījusi. “Lai gan mēs visi mācāmies un viss vienmēr neizdodas šajā pagaidu jaunajā normālajā ikdienā, mums prasības ir jāuztver nopietni un nedrīkst ļaunprātīgi izmantot brīvību, kāda mums pagaidām ir; pārtikas veikalu apmeklēšanu un izskriešanu pēc svarīgākā, velo braucienus vai pastaigas (disciplinēti ievērojot pareizo porokolu). Šobrīd nav īstais laiks visu noliegt. Mums tas jāuztver nopietni.”

Gvineta, kura aizsargmasku ceļojot lietoja jau aizvadītajā mēnesī, pastāstījusi par pašizolācijas laika aktivitātēm.

“Šis ir laiks ģimenei, lasīšanai, skapju revidēšanai. Tā, ko tu vienmēr esi vēlējies, darīšanai,” noradījusi aktrise. Ieteikumu, ko tagad varētu darīt, saraksts Gvinetai ir plašs: “Sarakstīt grāmatu, iemācīties spēlēt instrumentu vai valodu, zīmēt vai gleznot, izskatīt fotogrāfijas, gatavot ēst un padziļināti (attālināti) sazināties ar cilvēkiem, ko mīli”.

Savu vēstījumu aktrise noslēgusi vārdiem “Es rodu cerību dāsnumā, mīlestībā, aizsardzībā un rūpēs, ko redzu un jūtu mūsu valstī ik dienas. Esmu domās ar visiem, kas saslimuši vai šobrīd dzīvo bailēs. Mēs tiksim galā un varu derēt, ka mūsu cilvēce staros, kā vēl nekad.”