Slavenības
2020. gada 25. marts, 07:15

Šenona Dohertija dusmojas uz tiem, kas neievēro sociālo distancēšanos: “Ar vēzi 4. stadijā mana cīņa jau tāpat ir smaga”

Jauns.lv

Seriālu “Amulets” un “Beverlihilsa 90210” zvaigzne Šenona Dohertija (48), kura cīnās ar krūts vēzi ceturtajā stadijā, mudinājusi cilvēkus ievērot sociālo distancēšanos un palikt mājās, jo koronavīrusa izplatība visā pasaulē jau sasniegusi vairākus simtus tūkstošus ļaužu.

Aktrise Šenona Dohertija ar sava “Instagram” profila palīdzību ļoti lūgusi cilvēkus palikt mājās. Sociālajā tīklā publiskotajā fotogrāfijā viņa redzama, stāvam saulainā istabā un rokās turam papīra lapu, uz kuras uzrakstījusi “Es palieku mājās (un rājos) mūsu VISU dēļ. Palieciet mājās.”

Līdzās fotogrāfijai Dohertija paskaidrojusi, kāpēc šobrīd ir tik svarīgi pasargāt sevi un vienam otru. “Es palieku mājās (un rājos) mūsu VISU dēļ,” raksta aktrise. “To, kuri, tāpat, kā es, smagi cīnās ar vēzi katru dienu, lai iegūtu vairāk laika. Savas mammas dēļ. Savas ģimenes dēļ. Sava vīra dēļ. Savas vīramātes un vīratēva dēļ. Savu draugu dēļ. Savu draugu bērnu dēļ. Ikviena no jums dēļ.”

“Sevis pašas dēļ, vēža 4. stadija tāpat ir gana smaga. Dēļ vienas no tuvākajām draudzenēm jau vairāk nekā 28 gadu garumā, kura nolēmusi pārtraukt cīņu ar vēža metastāzēm un pēdējo reizi ir slimnīcā viena [Pirmdienas pēcpusdienā pēc Latvijas laika Dohertijas draudzene devās mūžībā. – Red.]. Ikviena ārsta un slimnīcas darbinieka dēļ. Ikviena pārtikas veikala darbinieka, kas dara visu, lai palīdzētu, dēļ. Ikviena cilvēka, kurš ir spiests šobrīd būt frontes pirmajās līnijās, dēļ. Es to daru mūsu dēļ,” raksta Šenona Dohertija. “Lūdzu, pievienojieties man.”

View this post on Instagram

Around 28 years ago when I met Deborah, she made me squeeze into very tight red patent pants. It was an instant friendship. A friendship that in 28 years has endured, grown and been cherished by us both. She taught me to play backgammon. She introduced me to the island of ST. Barth which started our girl trips there. She taught me that when she dressed me, I looked better lol. We were together thru boyfriends and husbands. Divorces, tears and laughter. We danced on tables (and fell off them- inside joke) all around the world together. I was her maid of honor at her wedding to the love of her life Craig. We cried when she called to tell me she was pregnant with her extraordinary daughter Olivia. She spoke 5 plus languages fluently. We went to the same high school we discovered. We worked on shows together. We grew up.... together. She was a constant. Thru my cancer and I for her when she got diagnosed 4 years ago. She smiled, a lot. She radiated beauty, intelligence and goodness. She was and is wedged into my heart so deeply. We were more than best friends. We were sisters. Tied to each other by the universe, by our very essences that recognized each other instantly. Deb I hope you are dancing on tables again, having a tequila and shooting the shit with God. I will miss you forever, your advice, your laughter, your frankness. I will so miss you. I already do. I already feel it, this part of my heart missing. Deborah Waknin Harwin I love you.

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

Pirms šī ieraksta Dohertija publiskoja pašas uzņemtu video, kurā redzams skats no automašīnas. Lielceļš ir automašīnu pārpilns. Cilvēki masveidā cenšas nokļūt Malibu.

“Man šo vajadzēja nosūtīt,” raksta Dohertija. “Tas notiek pašreiz. Šie cilvēki dodas uz Malibu. Viņi nedodas uz veikalu pēc pārtikas. Viņi dodas uz pludmali un pastaigu takām. Cik grūti ir palikt mājās, līdz vairs nebūs citu iespēju??? Darbs slimnīcā vai pārtikas veikalā. Degvielas uzpildes stacijā. To es saprotu. Ir nepieciešama pārtika? Jā, protams, bet vai pludmale? Staigāšana tuvu otram? Došanās pastaigās kopā ar tūkstošiem citu?”

“Arī man patīk svaigs gaiss,” piebilst Dohertija. “Esmu savas mājas pagalmā. Prom no visiem citiem. Kāpēc? Jo es mīlu šo pasauli un lielāko daļu, kas tajā ir. Vai šie cilvēki to nespēj? Atvainojos par rāšanos.”

2019. gada augusts. Šenona Dohertija izskatās lieliski

gallery icon
15

Šenonai Dohertijai krūts vēzi atklāja 2015. gada martā un veica vienpusēju mastektomiju. Vēzis bija izplatījies limfvados un viņai vajadzēja iziet ķīmijterapijas un apstarošanas kursu, kā arī smagu rekonstruktīvo ķirurģiju. 2017. gadā Dohertija priecīgi paziņoja par slimības remisiju. Diemžēl šā gada februārī viņa bija spiesta faniem atklāt, ka vēzis ir atgriezies, turklāt 4. stadijā.

Šenona Dohertija iziet sabiedrībā dažas dienas pēc ķīmijterapijas un apstarošanas kursa beigām. 2017. gads

Aktrise Šenona Dohertija apmeklējusi savas autoritātes Marka Činga labdarības pasākumu, kas veltīts rūpēm par dzīvniekiem. Tas noticis tikai dažas dienas ...

gallery icon
22

Aktrise pateicās visiem par “mīlestību, lūgšanām un atbalstu”. Viņa atzina, ka šis esot “dīvains laiks” un esot sajūta, ka zeme ir pazudusi zem kājām. Taču par spīti diagnozei aktrise apliecināja, ka ir gana optimisma pilna cīnīties par savu dzīvību, tajā pašā laikā novērtējot katru jaunu dienu, kas dota.