foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt
Aleksejs Loskutovs kļuvis par Portugāles blēžu ēsmu - ar viņa foto izvilina naudu no sievietēm
Slavenības
2020. gada 13. februāris, 15:48

Aleksejs Loskutovs kļuvis par Portugāles blēžu ēsmu - ar viņa foto izvilina naudu no sievietēm

Jauns.lv

Politiķis un bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Aleksejs Loskutovs pievērsis portugāļu krāpnieku uzmanību ar savu ārējo izskatu - viltīgie ārzemnieki piesavinājušies politiķa bildes, lai apkrāptu vientuļas sievietes, ziņo Portugāles mediji.

Portugāles policijas uzmanību pēdējā laikā aizvien biežāk pievērš noziegumi internetā, sevišķi sieviešu apkrāpšanas gadījumi. Cerēdamas uz romantiskām attiecībām un īstu mīlestību, viņas kļūst par krāpnieku upuriem, kuri izvilina no vientuļajām dāmām lielas naudas summas.

Bieži vien šie noziedznieki tīmeklī slēpjas aiz svešām sejām, visbiežāk - izskatīgiem vīriešiem, kuru fotogrāfijas kļūst par vieglu ēsmu. Portugāļu krāpnieki kādā gadījumā par pietiekoši pievilcīgu uzskatījuši arī mūsu politiķi Alekseju Loskutovu.

foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt

Par krāpšanas gadījumu vietnē "Facebook" Portugāles medijiem izstāstījusi kāda sieviete. Viņa 2018.gadā caur vietni sarakstījusies ar eleganta izskata (patiesībā - Alekseja Loskutova izskata) vīrieti vārdā Bernardo Salvi. Viņš uzdevies par Austrijā dzīvojošu itāli, kurš strādā kādā naftas kompānijā. Abi apmainījušies ar romantiskām ziņām, vīrietis bijis ļoti pieklājīgs un sirsnīgs. Vīrietis apgalvojis, ka ir atraitnis un pašlaik dzīvo viens. Nekas neesot liecinājis, ka viņš nav īsts. Sarakste turpinājusies pāris mēnešus.

foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt

Atrodas uz kuģa, kuru sagūstījuši pirāti

Tad kādā dienā sievieti sagaidījis pārsteigums - vīrietis saucis pēc palīdzības. Bernardo atrodoties uz kuģa netālu no Turcijas. Kuģi pēkšņi piemeklējušas tehniskas problēmas, un tam uzbrukuši pirāti. Divi viņa draugi - kuģa apkalpes locekļi - jau esot nogalināti. Vīrietis lūdza savai interneta draudzenei palīdzību kāda sūtījuma saņemšanā - tajā ir viņa dokumenti, dzīves laikā uzkrātā nauda (vairāki miljoni) un ģimenes vērtslietas, kas arī esot vērtas vairākus miljonus eiro.

Nedaudz vēlāk sieviete saņēmusi e-pastu no kādas aviokompānijas, kas pieprasījusi viņai iemaksāt 2550 eiro, lai saņemtu Bernardo dāsno sūtījumu. "Man tādas naudas nebija," stāsta sieviete, "tāpēc es naudu aizņēmos no draugiem." Sieviete naudu pārskaitījusi uz norādīto ārzemju kontu, tomēr sūtījumu nav saņēmusi un atkārtoti sazināties ar uzņēmumu. Uzņēmums viņai atbildējis, ka sūtījumu aizturējusi muita - jāsamaksā vēl nodeva 12 600 eiro apmērā.

foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt

Visu saraksti papildinājuši reāla izskata dokumenti. Bernardo izdarījis lielu spiedienu uz sievieti un mierinājis, ka viss būs kārtībā - viņai tikai jāsamaksā prasīto naudu. Pēc tam pats Bernardo, Loskutova izskatā un atbrīvots no pirātu gūsta, ieradīšoties pie viņas, un viņi varēšot sākt jaunu dzīvi kopā. Tomēr sievietē raisījusies neticība, un viņa pieprasījusi atpakaļ savu naudu. 

Aizdomām pieaugot, viņa sākusi padziļinātāk pētīt Bernardo "Facebook" profilu. Saprotot, ka ir apkrāpta, sieviete vērsās policijā, kur izmeklētāji atklāja, ka krāpnieki izmantojuši Latvijas politiķa Alekseja Loskutova attēlus. Lai noskaidrotu, vai viņš zina, kādiem nolūkiem tiek izmantotas viņa fotogrāfijas, izmeklētāji sazinājās ar pašu Loskutovu.

foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt

Loskutova komentārs

"Manas fotogrāfijas diez gan bieži izmanto viltvārži, lai no sievietēm izvilinātu naudu," Portugāles medijiem notikušā sakarā atklājis politiķis. "Diemžēl ir desmitiem šādu gadījumu."

"Tas manī rada diskomfortu, tāpēc katrreiz, kad izdzirdu par šādu situāciju, es informēju "Facebook" par šīm darbībām, kas ir pretrunā ar sabiedrības interesēm. Vairumā gadījumu tiek reaģēts un šie profili tiek dzēsti."

foto: Ekrānuzņēmums no Portugāles medija sicnoticias.pt