foto: Mirrorpix / Vida Press
Dumpiniece Megana - kādus likumus un tradīcijas pārkāpusi Saseksas hercogiene
Megana 2019. gada 12. septembrī.
Slavenības
2020. gada 9. februāris, 06:24

Dumpiniece Megana - kādus likumus un tradīcijas pārkāpusi Saseksas hercogiene

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs nākuši klajā ar vēsturisko lēmumu atkāpties no karaļnama pienākumu pildīšanas, jo jutuši aizvien augošu atstumtību no ģimenes. Viņi vairs neizmantos savus karaliskos titulus un nesaņems līdzekļus no valsts. Vienošanās nosacījumos paredzēts, ka pāris atmaksās 2,4 miljonus sterliņu mārciņu, kas no nodokļu maksātāju līdzekļiem tērēti, lai netālu no Vindzoras pils atjaunotu Frogmoras kotedžu.

Būt par britu karaliskās ģimenes biedru nozīmē pilna laika darbu ar noteikumiem, ko un kā ēst, kā sveicināties, kā izkāpt no auto, ko vilkt mugurā un kā rotāties... Saseksas hercogiene Megana britu karaliskajā ģimenē ienesa ne tikai svaigu dvesmu, bet, ar princi Hariju atsakoties no sava ieņemamā karaliskā statusa, arī burtiski izjauca ģimeni. Kā izrādās, vēl līdz tam laikam pamanījās pārkāpt arī citus karaliskos noteikumus un tradīcijas.

Paziņojums

Saseksas hercogiene par sava dēla Ārčija piedzimšanu informēja nevis ar oficiālu paziņojumu, bet gan ar sociālā tīkla "Instagram" starpniecību.

Publiskas simpātijas

foto: ddp/INTERTOPICS/Photoshot / Vida Press
HRH Prince Harry and Ms Meghan Markle annouce their engagement, 27th November 2017

Lai gan nav oficiālu noteikumu, kas aizliegtu karaliskajiem pāriem publiski izrādīt savas jūtas, karaliene un princis Filips, princis Viljams un hercogiene Ketrīna parasti atturas no sadošanās rokās, apskaušanās (pat saderinoties). Iemesls – reprezentējot britu monarhiju, tehniski viņi ir darbā.

Atklātība

foto: action press/ Vida Press
The Duke and Duchess of Sussex attending a Gala Performance of ? The Wider Earth? in support of the Queen?s Commonwealth Trust at the Natural History Museum .

Parasti pirms saderināšanās un kāzām karaliskās ģimenes par savām attiecībām nestāsta. Megana Mārkla ir atļāvusies žurnāla "Vanity Fair" intervijā savu mīlu pret Hariju paust jau agrāk. Un, kamēr karaliene un pārējā ģimene izvairās no politiskām diskusijām, Megana ir uzstājusies saistībā ar kustībām #MeToo un "Time’s Up" un izteikusi viedokli aborta jautājumos.

Mazuļa ballīte

Megana Mārkla vienmēr glāsta savu grūtnieces vēderiņu

gallery icon
30

Lai gan tā sauktās baby shower ballītes nav karaliska tradīcija, Megana devās uz ASV, lai nosvinētu dēla Ārčija gaidīšanas laiku. Ballīte norisinājās Ņujorkā, to vadīja juriste Amala Klūnija un tenisiste Serēna Viljamsa, un tā izmaksāja 200 000 dolāru.

Laulību gredzeni

foto: WPA Pool/Mirrorpix / Vida Press
WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19: Prince Harry places the wedding ring on the finger of Meghan Markle during their wedding service, conducted by the Archbishop of Canterbury Justin Welby in St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Jonathan Brady - WPA Pool)

Princis Filips un princis Viljams nenēsā laulību gredzenu, savukārt Megana un Harijs ar gredzeniem ir apmainījušies un tos valkā kā laulības vienlīdzības un monarhijas jaunā modernuma simbolu.

Ziemassvētki

Megana Mārkla dodas uz karalienes Ziemassvētku pusdienām 2017. gadā

Dodoties uz karalienes Elizabetes II rīkotajām Ziemassvētku pusdienām Bekingemas pilī, prinča Harija līgava Megana Mārkla izvēlējusies zīmola „Self Portrait” kleitu ...

gallery icon
14

2017. gadā, esot tikai Harija saderinātā, Megana Mārkla Ziemassvētku brīvdienas pavadīja ar karalisko ģimeni. Karaliskais protokols paredz, ka tikai ģimenes pārstāvji drīkst piedalīties karalienes svinībās viņas privātajā Norfolkas īpašumā.

Jauktā rase

Megana Mārkla seriāla “Suits” uzņemšanas laikā

gallery icon
36

Svarīgs bija arī fakts, ka Megana ir pirmā jauktas rases sieviete, kura ieprecējās karaliskajā ģimenē. Piedevām arī šķirtene.

Melnā

foto: Mirrorpix / Vida Press
The Duke and Duchess of Sussex, Prince Harry and Meghan Markle, pictured attending a women founders/social entrepreneurs event at Woodstock Exchange in Cape Town, South Africa on September 25th 2019.

Ja vien tās nav bēres vai līdzīgi formāls pasākums, karaļnama pārstāvji dienas laikā nedrīkst būt ģērbušies viscaur melnas krāsas apģērbā.

Karaliskās kājas

Meganai Mārklai tērps ar dziļu šķēlumu

gallery icon
25

Viens no nelokāmākajiem noteikumiem ir, ka karaliskās ģimenes sievietēm obligāti ir jāvalkā miesas krāsas zeķubikses. Bet, sākot jau ar saderināšanās pirmo oficiālo fotosesiju, Megana tās tā arī nav iecienījusi.

Nepareizā frizūra

Megana Mārkla iecienījusi matus siet mezglā

Megana Mārkla iecienījusi matus siet mezglā.

gallery icon
16

Karaliskais protokols nosaka visu no galvas līdz kājām. Karaliene tradicionāli matus piesedz ar cepuri, hercogiene Keita tos ieveido perfektā kārtojumā, bet Megana obligāto gludo frizūru vietā izvēlas zemu pakausī savirpinātu, paspūruša izskata copi.

Pārāk liela tuvība

Megana un Harijs apskauj fanus Austrālijas un Jaunzēlandes vizītes laikā

gallery icon
18

Oficiālā statusa un drošības apsvērumu dēļ formāla sasveicināšanās un atturība ir klasiska karaļnama biedru uzvedība. Bet Saseksas hercogiene fanus apskauj, skūpsta un pat kādai desmit gadu vecai meitenei ir devusi autogrāfu. Ja apskāvieni vēl ir piedodami, tad autogrāfi ir stingri aizliegti!

Bikses

Hercogienes Megana un Ketrīna izvēlas piegulošus džinsus

gallery icon
17

Lai gan protokols paredz, ka sievietēm publiskā vidē ir jāvalkā kleitas vai svārki, Megana bieži ir redzama biksēs.