foto: CAMERA PRESS/ED/JL/TCS PR / Vida Press
Johansone tirgo popkornu, "Aerosmith" naudu nes videospēle - kādi ir slavenību dīvainie peļņas avoti
Gvineta Paltrova.
Slavenības
2020. gada 27. janvāris, 10:40

Johansone tirgo popkornu, "Aerosmith" naudu nes videospēle - kādi ir slavenību dīvainie peļņas avoti

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenības ir kļuvušas tik talantīgas, ka, neskaitot ienākumus no savas pamata profesijas, tās pelna arī ar saviem hobijiem. Bieži gaužām jocīgiem.

Apšaubāmā veselība

foto: CAMERA PRESS/ED/JL/TCS PR / Vida Press
Gvineta Paltrova.

Ka aktrise Gvineta Paltrova vada veselīga dzīvestila uzņēmumu "Goop", nav nekas pārsteidzošs, taču īpatnēji ir Paltrovas piedāvātie produkti. Piemēram, olas dzemdei, kas palielināšot muskuļu tonusu, hormonālo līdzsvaru un sievišķo enerģiju, vai emocionālos vampīrus atbaidīšanas sprejs, infrasarkanā pirts sega un misiņa ugunsdzēšamais aparāts. „Cilvēki runā, ka "Goop "ir apstrīdams uzņēmums. Bet lietas, kas reiz ir likušās šokējošas un diskutablas, ar laiku tomēr tiek pieņemtas,”cer pati zīmola autore.

Lai uzvarētu vīriešus

foto: Vida Press
Sjūzena Sarandona.

Aktrise Sjūzena Sarandona ir ne tikai filmējusies 2014. gada komēdijā par galda tenisu "bPing Pong Summer", viņai arī pieder sava galda tenisa klubu ķēde "bSpiN". Kā atklājis uzņēmuma sadarbības partneris Frenks Raharinosijs: „Sjūzenai patīk fakts, ka tā ir aktivitāte, kurā sieviete var uzvarēt vīrieti un bērni var sacensties ar pieaugušajiem.” Bizness, sports un atvērtība!

Amerikāņu sapnis

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Marks Vālbergs.

Aktierim Markam Vālbergam nav gana ar pārtikas piedevu līniju un kriketa komandas sponsorēšanu, viņš 2018. gadā ir iegādājies auto zīmola "Chevrolet" izplatīšanas licenci. „Vienmēr meklēju veidus, kā uzlabot savu zīmolu un iesaistīties man tīkamos uzņēmumos. Mīlu auto, un iespēja reprezentēt tik ikonisku zīmolu kā "Chevrolet" ir iedvesmojoša,” viņš ir paziņojis un, kā izrādās, nenodarbojas tikai ar peļņas gūšanu, bet arī iesaistās tirdzniecības procesos – dodas testa braucienos, konsultē klientus, ar darbiniekiem uzņem selfijus un ar autogrāfu paraksta fanu transporta līdzekļus.

Iekšējais Murejs

foto: Vida Press
Bils Murejs.

Komēdiju aktieris Bils Murejs ir golfa fanātiķis, un 2016. gadā viņš izlēma šo hobiju padarīt par pelnošu investīciju un kopā ar brāļiem izveidoja golfa apģērbu līniju. Iedvesmojot visus „atbrīvot savu iekšējo Mureju”, "William Murray Golf" dizains ir drosmīgs, efektīgs un košs, un ar aktiera humora izjūtu rotāts (piemēram, golfa krekls ar vienu piedurkni).

Spēlē spēli, nevis mūziku

foto: Vida Press
"Aerosmith".

„26 gadu vecumā sāku dziedāt grupā "Aerosmith" un 29 gados par vienu nakti nopelnīju 30 tūkstošus,” atzinies leģendārās rokmūzikas grupas "Aerosmith" līderis Stīvens Tailers. Bet, kā izrādās, video spēle "Guitar Hero: Aerosmith" ir mūziķiem ienesusi vairāk naudas nekā jebkurš viņu mūzikas albums. Piemēram, 2015. gadā vien spēle ir pārdota vairāk nekā 4 miljonos eksemplāru un nes peļņu pat tad, kad grupa vairs nerada jaunu mūziku.

foto: Vida Press
Aerosmith Guitar Hero simulator game

Superkeidžs

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Nikolass Keidžs.

Ekscentriskais aktieris Nikolas Keidžs, kam tīk azartiski tērēt naudu – iegādāties salu Bahamās, 450 000 dolāru vērtu "Lamborghini" auto un mājdzīvnieku – astoņkāji par 150 000 dolāriem –, ar izšķērdību mēdz arī nopelnīt. 1997. gadā aktieris par 150 000 dolāriem ir iegādājies pirmo, 1938. gadā izdoto "Superman" komiksu.

foto: WENN/Vida Press
Šis komikss izsolē tika notirgots par 2,16 miljoniem dolāru.

Un, 2011. gadā to interneta tiešsaistes izsolē pārdodot, nopelnījis 2 161 000 dolārus!

Popkorna pārdevēja

foto: ddp/INTERTOPICS/PacificCoastNews / Vida Press
Skārleta Johansone.

Pirms četriem gadiem aktrise Skārleta Johansone izveidoja neierastu (tiesa, neilgu laiku funkcionējošu) uzņēmumu – popkorna veikalu Parīzē. Kopā ar bijušo vīru mākslas kolekcionāru Romēnu Doriaku radītajā gardumu veikalā "YummyPop" bija pieejamas pārslas ar čedaras siera, trifeļu, parmezāna, olīvu, sāls un piparu, karameles, šokolādes, zemeņu un ķiršu krēma garšām. „Tas ir mans un manas ģimenes sapnis jau vairākus gadus – mūsu iecienītāko Amerikas našķi aizvest uz mūsu mīļāko Eiropas pilsētu!”

Fermere

foto: Vida Press
Elizabete Hērlija.

Pirms aptuveni desmit gadiem britu aktrise Elizabete Hērlija paziņoja, ka ir nogurusi no slavenību glamūrīgās dzīves un nepārtrauktās sabiedrības uzmanības, un pārcēlās uz dzīvi Glosteršīrā, ģimenes 161 hektāru lielajā saimniecībā. Lai ar relaksāciju nepārspīlētu, viņa fermu pārveidoja par pelnošu uzņēmumu un 2009. gadā debitēja ar uzkodu līniju (protams, luksusa).

Ar pieciem gadiem bija pietiekami – īpašums 2014. gadā tika pārdots par 6 miljoniem britu mārciņu, aktrise atgriezās pilsētā un darbā. „Skaidrs, ka daudziem tas nav iespējams, bet ir labi atbalstīt vietējos zemniekus. Vienmēr cenšos ēst lokāli audzētu pārtiku, bet, ja varu to izaudzēt pati, esmu laimīga!” atzina Hērlija.