Skatuves zvaigznes pieskandina Rīgu ar "Latvijas spēka dziesmām". Kas notika aizkulisēs? FOTO
Aija Andrejeva, Rēzija Kalniņa un Samanta Tīna uz lielkoncerta "Latvijas spēka dziesmas" skatuves.
Slavenības
2015. gada 17. novembris, 05:45

Skatuves zvaigznes pieskandina Rīgu ar "Latvijas spēka dziesmām". Kas notika aizkulisēs? FOTO

Jauns.lv

Par godu valsts 97. gadskārtai, 15. novembrī „Arēnā Rīga” daudzi populāri mūziķi un aktieri sniedza patriotisku un sirsnīgu koncertu „Latvijas spēka dziesmas”. Prezidenta Raimonda Vējoņa apsardzes darbinieki drošību uzraudzīja gan skatītāju zālē, gan aizkulisēs.

Koncerts iesākās ar klusuma brīdi piektdien Parīzes teroraktos bojāgājušo godināšanai, bet pēc tās uz skatuves ar svinīgu uzrunu kāpa Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš koncertu kopā ar kundzi Ivetu Vējoni vēroja, sēžot skatītāju zāles pirmajā rindā. Prezidenta drošības dienesta darbinieki no Valsts pirmā pāra neatkāpās ne mirkli, un, kamēr daļa miesassargu sēdēja Raimonda Vējoņa tuvumā skatītāju sēdvietās, citi par drošību gādāja, uzraugot ļaužu plūsmu aizkulisēs.

Koncertā uzstājās krāšņs mākslinieku zieds: dziedātājas Ieva Akuratere ar grupu „Pērkons”, Aija Andrejeva, leģendārās aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokmūziķi Alex jeb Oļegs Andrejevs un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte, Sonora Vaice un Elīna Šimkus, TDA "Dzintariņš", dziedošie Nacionālā un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, mūziķis Ralfs Eilands koklētāja Laima Jansone, kā arī LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols.

Par koncerta muzikālo pavadījumu rūpējās instrumentālais ansamblis Kristapa Krievkalna vadībā. Koncerta programmai tika izvēlētas latviešiem dažādos laikos svarīgās dziesmas: "Manai tautai", "Daugaviņa", "Brīvību Baltijai", "Sena kalpu dziesma" un daudzas citas. Viens no emocionālākajiem iznācieniem bija Ata Ieviņa uzstāšanās ar „Līvu” dziesmu „Dzimtā valoda”, bet koncerts noslēdzās ar dziesmu „Cielaviņa”. Koncertu, ko 18. novembrī būs iespēja noskatīties telekanālā LNT, vadīja iemīļotie TV personāži Kristīne Garklāva un Māris Grigalis.

Vairāki skatuves mākslinieki portālam kasjauns.lv atzina, ka patriotisko dziesmu piepildītais koncerts, kas norisinājās divas dienas pēc asiņainajiem teroraktiem Francijas galvaspilsētā Parīzē, līdz ar šiem traģiskajiem notikumiem guvis pavisam citādu noskaņu un nozīmi. Skatuves mākslinieki aizkulisēs izturējās pat uzkrītoši mierīgi, gaidot savu priekšnesumu kārtu, lielākoties uzturējās ģērbtuvēs, koncentrējoties un atkārtojot dziesmu vārdus, un reti bija brīži, kad izskanēja draudzīgas čalas un smiekli.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica, Edijs Pālēns/LETA