foto: GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/Scanpix
Harijs un Megana zaudē karaliskos titulus
2020. gada 18. janvāris, 22:33

Harijs un Megana zaudē karaliskos titulus

Jauns.lv

Saseksas hercogi pilnībā zaudē karaliskos titulus, šovakar oficiāli paziņoja Bekingemas pils. Pāris vairs neizmantos savus karalisko titulus, nesaņems līdzekļus no valsts un viņiem būs jāatmaksā 2,4 miljoni mārciņu nodokļu maksātāju nauda, kas iztērēta mājas renovācijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/Scanpix

Abi būs pazīstami kā Saseksas hercogs Harijs un Saseksas hercogiene Megana un savus karaliskos pienākumus viņi pārtrauks pildīts no pavasara.

Bekingemas pils šī vakara paziņojums iezīmē sarunu noslēgumu attiecībā uz pāra nākotni. Tas faktiski nozīmē, ka Harijs un Megana varēs piepildīt savu vēlēšanos un dzīvot neatkarīgu dzīvi Ziemeļamerikā ar pašu noteiktu dienas kārtību un spēju pelnīt naudu tā, kā vēlas.

Tomēr abi esot apņēmības pilni “aizstāvēt karalienes vērtības”. Paziņojumā karaliene slavēja Meganu par to, cik ātri viņa kļuvusi par ģimenes locekli un pateicās pārim par padarīto darbu.

Viņa pauda prieku, ka kopīgi ir rasts konstruktīvs veids kā virzīties uz priekšu.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

“Pēc daudzu mēnešu ilgajām sarunām un nesenākajām diskusijām es priecājos, ka kopā esam atraduši konstruktīvu un atbalstošu turpmāko ceļu manam mazdēlam un viņa ģimenei. Harijs, Megana un Ārčijs vienmēr būs ļoti mīlēti manas ģimenes locekļi. Es atzīstu izaicinājumus, ko viņi ir piedzīvojuši pēdējo divu gadu laikā un atbalstu viņu vēlmi pēc neatkarības. Vēlos viņiem pateikties par veikto darbu visā valstī,” teikts karalienes paziņojumā.

Karaliskā ģimene cer, ka šodienas vienošās ļaus abiem sākt laimīgu un mierīgu dzīvi. 

Saseksas hercogs un hercogiene karietē dodas izbraucienā pa Vindzoru

Pēc laulību ceremonijas princis Harijs un Megana Mārkla vaļējā karietē devās apmēram 25 minūšu izbraucienā pa Vindzoru, kur viņiem ielu ...

gallery icon
67
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās