Slavenības
2020. gada 15. janvāris, 09:39

Slavens brits nosauc Meganu par egoistisku pašlabuma meklētāju, kas paņirgājusies par karalieni

Jauns.lv

Britu TV personība Pīrss Morgans ir varen nikns par prinča Harija un hercogienes Meganas uzvedību un nekautrējas savu viedokli paust skaļi. Viņš uzskata, ka sabiedrība nav noskaņota pret Saseksas hercogu pāri Meganas ādas krāsas dēļ, bet gan tāpēc, ka viņa ir egoistiska pašlabuma meklētāja, bet viņš - vājš īdētājs. Izspēlējot šo kārti par rasu naidu, pāris esot nodevis visu Lielbritāniju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: PA Wire/PA Images
Pīrss Morgans.

Kamēr vieni nostājas Saseksas hercogu pusē, atbalstot, ka pārim, kas ir tik tālu rindā uz Lielbritānijas troni, ir visas tiesības dzīvot savu dzīvi nostāk no karaļnama, otriem šķiet, ka šāda Saseksu rīcība ir klaji nepiedodama. Viņu skaitā ir arī populārais TV raidījumu vadītājs Pīrss Morgans, dedzīgs monarhijas atbalstītājs.

foto: REUTERS/SCANPIX
Saseksas hercogi un karaliene Elizabete II.

„O, jā, pie vainas ir rasisms. Un seksisms. Un ņirgāšanās. Un, protams, tas viss atstāj sekas uz viņu garīgo veselību,” ironizē Morgans, kuram šķiet, ka šie Saseksas hercogu pāra nosauktie iemesli ne tuvu nav patiesi.

„Mums stāsta, ka tāpēc viņi vēlas izkāpt no šī karaliskā vilciena. Tikai jāņem vērā, ka viņi nevēlas pilnībā no tā izkāpt. Viņi tikai vēlas palaist garām garlaicīgāko. Viņi aizvien grib būt karaļnama zvaigznes, viņi aizvien grib, lai britu nodokļu maksātāji apmaksātu lielāko daļu no viņu greznā dzīvesveida, un viņi aizvien vēlas ceļot pa pasauli kā globālas slavenības, tam izmantojot savus karaliskos titulus.”

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

„Taču viņi nevēlas darīt grūto un ne tik glamūrīgo darbu, kas arī ir jādara pilna laika karaliskajai personai.”

„Es sekoju tam, kā pēdējo dienu laikā risinās šī karaļnama sāga, un mans niknums tikai aug augumā.”

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

„Cik necienīgi Saseksas hercogs un hercogiene izturas pret Viņas Majestāti karalieni. Kā viņi uzdrīkstas diktēt likumus mūsu tik ilgi kalpojošajam monarham šādā manierē? Kā viņi uzdrīkstas nepainformēt viņu par savām prasībām, pirms par tām izziņo visai pasaulei?”

Pēc pirmdien notikušajām sarunām Sandringemas pilī un karalienes atzinuma, ka viņa ļauj Saseksas hercogiem turpmāk dzīvot Anglijā un Ziemeļamerikā, Pīrss Morgans sašutis vēl jo vairāk. Viņš uzskata, ka Harijs un Megana „veiksmīgi paņirgājušies par karalieni” un panākuši savu. Pāris esot dabūjis „savu kūku”, pēc kā tīkojis, un varot to tagad notiesāt, turklāt ar visu „karalisko garnējumu uz tās”.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Saseksas hercogi un karaliene Elizabete II.

Karaliene apstiprinājusi, ka Harijs un Megana atsakās no saviem oficiālajiem pienākumiem un var dzīvot Kanādā un Apvienotajā Karalistē. Taču Viņas Majestāte nav neko konkrēti pateikusi, kā viņi iegūs savu finansiālo neatkarību.

Vēl jo niknāks Pīrss Morgans ir tieši uz Meganu, kuru nodēvējis par „cietsirdīgu kāpēju pa sociālā statusa kāpnēm”, kura visu savu līdzšinējo dzīvi esot „izmantojusi cilvēkus, pakāpusies un tad tos no dzīves izsvītrojusi”.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47

TV pārraidē „Sunrise” britu TV zvaizgne kritizējis to, kā Saseksas hercogiene izturējusies pret draugiem, bijušo vīru un pat savu ģimeni.

Paužot savu viedokli par to, kā Megana „aizēno un tad atbrīvojas” no cilvēkiem, kas bijuši viņai tuvi, Pīrss Morgans nonācis pie secinājuma, ka viņa ir „nežēlīga” savu nodomu sasniegšanā, savukārt viņas mērķis ir kāpt augšup pa sociālā statusa kāpnēm.

Meganas mamma Dorija Reglenda karaliskajās kāzās

Meganas mamma Dorija Reglenda karaliskajās kāzās

gallery icon
33

„Tas viss manī ir radījis pārliecību, ka Megana nav īsti tāda, par kādu izliekas,” viņš norādījis otrdienas rītā demonstrētajā TV šovā. „Patiesībā viņa ir cilvēks, kas prot manipulēt. Tā ir nepatīkama rakstura īpašība.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pīrss Morgans uzskata, ka sākotnēji sabiedrība bijusi ļoti labvēlīgi noskaņota pret bijušo aktrisi. Taču atklātībā nonākušie stāsti par viņas izturēšanos pret draugiem un radiem, aptumšojuši šo sabiedrības gaišo viedokli.

„Saderinoties un apprecoties, viņa iemantoja atzinību visā pasaulē – tajā skaitā arī manējo,” norāda Morgans. „Es nodomāju – lai kā tur būtu ar manu draudzību ar viņu, es domāju, viņa ienesīs labas vēsmas karaliskajā ģimenē”.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon
53

„Taču īsi pirms kāzām jūs visi iespējams atceraties lielo jezgu ap viņas tēti – kuru viņa atteicās atzīt – un visu pārējo ģimeni, kas neieradās uz kāzām.”

„Tad vēl visi tie stāsti par to, ko viņa nodarījusi bijušajam vīram; ka viņa vīru „atšuvusi” ļoti efektīvā manierē – nosūtot atpakaļ viņa dāvinātos [laulības un saderināšanās] gredzenus pa pastu.”

Pēc tam ļoti daudzi cilvēki nāca klajā ar līdzīgiem vēstījumiem, kā „ viņa mani aizēnoja”, „ viņa mani uzmeta”, „viņa mani izmantoja”.

Finansiālā neatkarība

Atsakoties no karaļnama pienākumu pildīšanas, princis Harijs apliecinājis, ka abi ar sievu turpmāk vēlas strādāt pie savas finansiālās neatkarības. Daudzi uzskata, ka Saseksi varētu izmantot savu vārdu un titulus, šādi nodrošinot sev iztiku. Piemēram, piedaloties dažādu produktu reklāmās. Taču karaļnamam tuvu stāvošas personas norādījušas, ka pārim būs jāsaskaras ar virkni striktu likumu. Kuru katru izdevīgu un sev iepatikušos piedāvājumu viņi apstiprināt vis nevarēs.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
34

Pēc divas stundas ilgušajām pārrunām Sandringemā, oficiālajā paziņojumā arīdzan norādīts, ka pāris „nevēlas būt atkarīgs no sabiedrības finansējuma savā jaunajā dzīvē”. Tas nozīmē, ka Saseksi varētu slēgt paši sev saistošus komerciālas dabas līgumus. Eksperti izteikušies, ka pāris šo dažu gadu laikā pats kļuvis kā „globāls zīmols”, kas piedevām vērtējams pasakainu 400 miljonu sterliņu mārciņu apmērā.

Taču karaļnamam pietuvinātas personas zina teikt, ka tik viegli pārim varētu neizdoties sakārtot savu finansiālo neatkarību, jo pastāv virkne ierobežojumu, kas liedz titulu izmantot personisku ienākumu palielināšanai.

Megana un Harijs apskauj fanus Austrālijas un Jaunzēlandes vizītes laikā

gallery icon
18

„Būs strikti likumi, ko viņi drīkstēs pieņemt un ko ne,” vēsta izdevums „The Daily Mail”. „Neviens, piemēram, nevēlētos redzēt Saseksu pāra vārdu uz margarīna paciņas.”

Arī Harijs vairs nevarēs paļauties uz tēva piešķirtiem līdzekļiem. Sabiedrības kuluāros jau parādījusies informācija, ka princis Čārlzs nedomājot apmaksāt sava jaunākā dēla jauno dzīvesveidu. Līdz šim Megana un Harijs ik gadus saņēma 2 miljonus sterliņu mārciņu no Velsas prinča rīcībā esošā speciāli izveidotā „Sovereign Grant” fonda, kuru sastāda nodokļu maksātāju nauda.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Saseksas hercogi un princis Čārlzs.

Princis Čārlzs, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troni, jaunākā dēla labklājībai jau tā iztērējis gana lielu kapitālu – sākot no grandiozajām kāzām līdz Frogmoras kotedžas labiekārtošanai.

„Viņa resursi nav nerobežoti. Harijam to vajadzētu zināt,” norādījis kāds no draugiem.

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām.

gallery icon
25

Saseksiem gan kādu laiku par naudu satraukties nenāktos, pat, ja neviens viņus nefinansēs un tik ātri neizdosies atrast regulāru ienākumu gūšanas veidu. Viņi ir miljonāri. Saskaņā ar rakstnieka Deivida Maklara teikto, abu kopējais kapitāls vērtējams 18 miljonos sterliņu mārciņu.

Harijs no mammas princeses Diānas mantojis nepilnus 7 miljonus sterliņu mārciņu. Šī summa tikai augs, ja to gudri investēs. Runā, ka princim mantojumu atstājusi arī Karaliene Māte. No viņas Harijs mantojis no 10 līdz 15 miljoniem sterliņu mārciņu.

Iepriekš neredzēti kadri no prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām

gallery icon
16

Arī hercogienes konts nav tukšs. Pēc aplēsēm Meganas kapitāls ir divu trīs miljonu sterliņu mārciņu liels. Megana pelnījusi 333 000 sterliņu mārciņu par katru seriāla „Suits” uzņemšanas sezonu, kā arī saņēmusi honorāru ar darbu citās filmās un savu modes kolekciju.

Megana Mārkla seriāla “Suits” uzņemšanas laikā

gallery icon
36

Dodot mājienu, kāda būs pāra jaunā „finansiālā neatkarība”, respektablais izdevums „The Time” atklājis, ka Megana jau esot noslēgusi līgumu ar „Disney” filmu studiju par multfilmu personāžu ieskaņošanu. Turklāt kontrakts parakstīts jau pirms Ziemassvētkiem un ģimenes došanās brīvdienās uz Kanādu.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14