foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Karaliene nolēmusi sodīt princi Hariju un hercogieni Meganu par “rupjo sacelšanos”
Karaliene Elizabete II un Saseksas hercogu pāris.
Slavenības
2020. gada 11. janvāris, 06:06

Karaliene nolēmusi sodīt princi Hariju un hercogieni Meganu par “rupjo sacelšanos”

Jauns.lv

Karaliene Elizabete II (93) lūgusi Saseksas hercogus atlikt savu sensacionālo paziņojumu. Taču viņi neuzklausīja šo lūgumu.

Zināmas, ka gada nogalē princis Harijs lūdzis tikšanos ar savu augstdzimušo vecmāmiņu. Viņš vēlējies atbraukt pie viņas uz Sandringemu, lai aprunātos.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

Elizabete II pavēlējusi, lai viņš vispirms nokārto visus jautājumus ar savu tēvu princi Čārlzu. Karaliene lūgusi, lai nopietnus paziņojumus mazdēls atliktu līdz brīdim, kad šo jautājumu izskatītu ģimeniskā apspriedē. Tomēr princis par saviem ģimenes plāniem paziņojis skaļi, neņemot vērā karalienes ieteikumu nogaidīt. Karaļnama vecākie padomnieki uzskata, ka Hariju un Meganu par šādu rīcību noteikti sodīs.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
34

“Tā ir rupja sacelšanās. Princis Čārlzs paziņojuma teksta kopiju saņēma vien desmit minūtes pirms tam, kad to publicēja internetā,” norādījis kāds no karaļnama, kas vēlējies palikt anonīms.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47

Harijs jau pirms Ziemassvētkiem tēvam nosūtījis projekta piedāvājumu par savu turpmāko lomu karaļnamā. Viņš tajā paudis vēlēšanos ar savu ģimeni pavadīt vairāk laika Kanādā un ASV. Princis Harijs atzīmējis, ka sarežģītākos jautājumus, kā, piemēram, pāra finansējumu, vajadzētu izskatīt kā pirmos. Nesagaidot atbildi, Harijs un Megana nāca klajā ar publisku paziņojumu, tādējādi metot izaicinājumu ģimenei un eksistējošajam protokolam.

Neraugoties uz to, ka Saseksas hercogi pamet karalisko pienākumu pildīšanu, viņi plāno turpināt uzturēties Frogmoras kotedžā netālu no Vindzoras pils. Šo īpašumu pārim uz kāzām uzdāvināja karaliene. Jāatzīmē, ka par ēkas rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbiem iztērēti aptuveni 2,5 miljoni sterliņu mārciņu no nodokļu maksātāju naudas.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Bijušais britu transporta ministrs Normans Beikers pieprasījis, lai Harijs un Megana atmaksātu šos izdevumus. Viņš arī izteicis priekšlikumu, ka “dumpīgajam pārim” vajadzētu atņemt visus piešķirtos titulus un privilēģijas. Beikers arī nav slēpis savu neapmierinātību, ka no valsts labklājības fonda budžeta, kas finansē britu karaliskās ģimenes grezno dzīvesveidu, gadā tiek tērēti 650 000 sterliņu mārciņu tikai par Saseksas hercogu pāra drošības nodrošināšanu vien.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon
25

Skandāls karaļnamā jau sasniedzis tādus mērogus, ka populārais Tiso kundzes vaska figūru muzejs no karaliskās ekspozīcijas izņēmis Harija un Meganas lelles un novietojis tās citur muzejā. Tagad līdzās karalienes, prinča Filipa, prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas vaska figūrām ir neierasts tukšums.

“Kopā ar pārējo pasauli arī mēs reaģējam uz pārsteidzošajiem jaunumiem par to, ka Saseksas hercogs un hercogiene pamet karalisko pienākumu pildīšanu. Jau no nākamās dienas Meganas un Harija figūras mūsu izstādē neatradīsies līdzās citām karaliskās ģimenes vaska figūrām,” muzeja ģenerālmenedžera Stīva Deivisa vārdus citējis laikraksts “The Sun”.

foto: Vida Press
Prinča Harija un hercogienes Meganas vaska figūras Tiso kundzes vaska figūru muzejā Londonā.