Slavenības
2020. gada 10. janvāris, 14:26

Karalienes Elizabetes II mazmeitai Zārai aizliegums pusgadu sēsties pie stūres

Jauns.lv

Karalienes Elizabetes II mīļākais mazbērns - princeses Annas meita Zāra Tindala - par ātruma pasniegšanu tagad sešus mēnešus nedrīkst sēsties pie stūres.

Zāra Tindala pieķerta, pārkāpjot ātrumu, braucot ar automašīnu Kotsvoldsā (Glosteršīras grāfistē) netālu no savām mājām. Kā ziņo BBC, Tindala ar savu „Land Rover” auto traukusies ar ātrumu 91 jūdze stundā (146 km/h), kur atļautais ātrums ir 70 jūdzes stundā (112 km/h). Par šo pārkāpumu viņa saņēmusi četrus soda punktus, kas pievienoti pie deviņiem jau esošajiem. Jaunais pārkāpums un klāt nākušie soda punkti tagad pārsniedz noteikto 12 punktu atzīmi, kuru sasniedzot, autovadītājam tiek noteikts liegums turpmāk kādu laiku sēsties pie auto stūres.

foto: Land Rover (Supplied by WENN)/Vida Press
Paradumu pārāk ātri braukt ar automašīnu Zāra, šķiet, mantojusi no savas mātes princeses Annas.

„Tā kā Tindalas kundzei jau ir deviņi pārkāpumu uzskaites punkti, viņai nebija iespējas tikai apmaksāt noteikto naudas sodu par šo pārkāpumu,” telekompānijai norādījis prokurors Fārlijs Tērners.

foto: Vida Press
Princese Anna pie stūres.

Zāra Tindalai turpmāk pusgada garumā ir liegts sēsties pie auto stūres, turklāt viņai būs arī jāsamaksā 817 sterliņu mārciņu liela soda nauda.

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Zāra ar mammu princesi Annu.

Nejauko paradumu pārāk ātri braukt ar automašīnu Zāra būs mantojusi no savas mātes princeses Annas. Karalienes vienīgo meitu uz šī paša ceļa pārkāpjam ātrumu pieķēra 2001. gadā. Toreiz princese Anna savā „Bentley” automašīnā traukusies ar 93 jūdžu stundā (150 km/h) lielu ātrumu.

foto: Media-Mode / SplashNews.com/ Vida Press
Zāra ar vīru Maiku Tindalu šā gada sākumā.

Kad policija centās ar bākugunīm apstādināt princesi, Anna tikai nodomājusi, ka pievienojies policijas eskorts, jo viņa bijusi ceļā uz karaļnama pienākuma pildīšanu. Lai kliedētu sabiedrības bažas par to, ka Annai ir atļauts pārkāpt likumu, Bakingemas pils vēlāk publiskoja oficiālu paziņojumu, kurā teikts, ka „princese saprot, ka uz viņu attiecas tie paši likumi, kas uz visiem un saskaņā ar to, viņa samaksās sev pienākošos sodu”.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Zāra ar Maiku Tindalu 2001. gadā.

Princesei Annai par ātruma pārsniegšanu likuma priekšā nācies stāties arī 1972. gadā un 1990. gadā – apliecina laikraksts „The Guardian”.

Karalienes Elizabetes II mazmeitas Zāras Tindalas ģimene

Zāra Tindala ir karalienes Elizabetes II meitas Annas meita. Viņa ir precējusies ar Maiku Tindalu un ģimenē audzina nepilnus trīs ...

gallery icon
14