foto: REUTERS/SCANPIX
Laimes eksperiments: miljardieris saviem sekotājiem tviterī sola izdalīt 9 miljonus
Japāņu uzņēmējs 2018.gada oktobrī.
Trakā pasaule
2020. gada 10. janvāris, 06:19

Laimes eksperiments: miljardieris saviem sekotājiem tviterī sola izdalīt 9 miljonus

Jauns.lv

Japāņu miljardieris sola atdot vairāk nekā 9 miljonus dolāru (8 miljoni eiro) 1000 “Twitter” lietotājiem, lai noskaidrotu, vai tas padarīs viņus laimīgākus. Viss, kas jādara – jāseko viņa tviterkontam, vēsta CNN.

Tiešsaistes iepirkšanās uzņēmējs Jusaku Maezava uzvarētājiem kopumā iecerējis izdalīt 9 miljonus dolāru, kas nozīmē, ka katram pienāksies nepilni 10 tūkstoši dolāru (9 tūkstoši eiro).  Savā “YouTube” paziņojumā vīrietis apgalvo, ka vēlas uzzināt, kā šāda naudas summa ietekmēs personas dzīvi. Naudu katrs no uzvarētājiem drīkstēšot iztērēt kā vien vēlas, taču katram par to būs jāpastāsta. Naudu savā īpašumā var iegūt ikviens. Galvenais - sekot japānieša “Twitter” kontam un retvītot paziņojumu līdz 7.janvārim.

Aicinājumam atsaukušies vairāk nekā 4 miljoni cilvēku. Uzvarētājus uzņēmējs noteiks loterijā un divu līdz trīs dienu laikā pats par to viņiem paziņos.

Līdzīgu eksperimentu japānietis izpildījis 2019.gada janvārī. Viņš apsolīja teju 100 tūkstošus dolāru (90 tūkstoši eiro) 100 tvitera lietotājiem. Katrs saņēma nepilnus 10 tūkstošus dolāru (9 tūkstoši eiro). Procesa laikā uzņēmējs lauzis rekordu: viņa janvāra tvīts tika retvītots teju piecus miljonus reižu. Pēc “Forbes” applēsēm uzņēmēja bagātība ir teju divi miljardi dolāru (1,8 miljardi eiro).