Slavenības
2020. gada 7. janvāris, 06:13

Pēc trūkuma un izmisuma asarām melnā līnija pārvarēta - kā Jolanda Suvorova paglābās no depresijas

Žurnāls "Kas Jauns"

Komiķe Jolanda Suvorova žurnālam "Kas Jauns" atklājusi, ka nupat pievārējusi emocionāli, fiziski un finansiāli smagāko gadu, kāds līdz šim pieredzēts. Izmisuma asaras par bezdarbu un trūkumu viņu bija iedzinušas depresijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktrise un dziedātāja žurnālam "Kas Jauns" atzīst, ka tikai beidzamos dažus mēnešus jūtas paciešami un sāk atgūt spēkus. No depresīvā stāvokļa viņa centusies atbrīvoties ar medikamentu palīdzību, bet beigu beigās jaudīgākais glābiņš izrādījies... filmēšanās komēdijā!

Miljona vietā dodiet skatuvi!

Jolanda neslēpj, ka melnā līnija sākusies jau drīz pēc iepriekšējās gadumijas. 2019. gada sākums viņai pienācis ar sliktām ziņām no meitas Marikas, kura jau 20 gadus dzīvo Portugālē un audzina dēlu Tomasu (17). “Meitai pēkšņi nomira vīrs, 54 gadu vecumā aizgāja ar infarktu,” stāsta māksliniece, kurai pārdzīvojumi par znota nāvi šajā periodā nebija vienīgās raizes. Proti, brīvmākslinieces statusā esošajai Jolandai ilgstoši nav bijis darba piedāvājumu, par ko viņa dikti sabēdājusies.

foto: Publicitātes
Jolanda 2013. gadā.

“Kad mākslinieks kādam ir vajadzīgs, tad, saprotams, ir pavisam cits noskaņojums un pilnīgi atšķirīgs dvēseles stāvoklis. Bet, kad telefons nezvana, tad ir grūti...

Neslēpšu – man bija emocionāli ļoti smagi, bija pat depresija. Ar raudāšanu, nomāktību, spēcīgām galvassāpēm.

Pirmoreiz mūžā ģimenes ārstam lūdzu, lai izraksta man antidepresantus. Tos gan nedzēru visu laiku, kā ārsts bija nozīmējis, bet ieņēmu tikai grūtākajās dienās. Pie psihoterapeita negāju, pati sevi mēģināju izvilkt, bet, kad grūti ir gan morāli, gan materiāli... dažkārt cilvēks salūzt,” nopūzdamās atzīst Jolanda.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jolanda mīl kaķus. Pat tad, kad nav naudas, kaķi tiek palutināti.

Vienīgais uzmundrinājums šajā grūtajā posmā komiķei bijusi viņas 12 gadu vecā kaķene Musja. “Kopš pirms septiņiem gadiem nomira mana mīļā mammīte, Musja man ir palikusi vienīgā. Viņa ir mans labākais un mīļākais draugs – ar Musju parunājos, kad man ir skumji vai grūti. Kad raudāju, viņa man roku laizīja, skatīdamās acīs. Kaķis zina, cik ļoti viņu mīlu. Es jau rūpējos arī par viņas četriem sugas brāļiem pagalmā. Lai gan pašai ir bijuši brīži, kad knapi pietiek iztikšanai, par sētas kaķiem neesmu pārstājusi rūpēties,” saka Jolanda.

Komiķe daudz domājusi un izvērtējusi, līdz sapratusi: “Dzīve bez skatuves – man tā nav dzīve. Dodiet man miljonu, dodiet villu pie jūras, bet bez skatuves es nomiršu. Lai gan dzīvoju trūcīgi, svarīgākais, lai būtu radošā darbība – skatuve, skatītāji. Bez sava skatītāja es zaudēju enerģiju. Viņu priekā mirdzošās acis, aplausi man ir lielākais prieks un vērtīgākais atalgojums!”

Arī Dievs māksliniecei sniedz spēku pārvarēt grūtos brīžus dzīvē. Jolanda ir pareizticīgā un tic, ka viņas dziļākās lūgšanas tiek uzklausītas. “Kurš gan cits, ja ne Dievs šajā gadā mani ir turējis aiz rokas, kad nācās izciest dažādas grūtības un pārvarēt visādus smagumus?” jautā Jolanda, optimistiski paziņojot: “Un tagad esmu atgriezusies dzīvē!”

Vienmēr tik optimistiskā Jolanda Suvorova

gallery icon
8

Pēc daudziem gadiem satiek jau izaugušo mazdēlu

Par spīti spiedīgajiem materiālajiem apstākļiem, pie meitas Marikas uz Portugāli Jolanda pārcelties negrasās. “Jo, pirmkārt, es nepanesu lidošanu; otrkārt, tur ir pārlieku liels karstums, ko arī nepanesu; un treškārt – ko es tur darīšu? Mani taču neviens tur nepazīst, valodu nezinu... Meitu negribu apgrūtināt. Kad man ir bijis grūti ar iztikšanu, meita iespēju robežās vienmēr ir centusies mani atbalstīt. Bet Marika tur nepeldas naudā, praktiski visu mantu pēc vīra nāves, arī dzīvokli, savāca vīra radinieki. Meitai jau arī nebija laika uz Latviju braukt – cilvēkam jāstrādā, ar bērnu kopā braukt arī dārgi. Tur jau nav viegli ar darbiem, daudz brazīliešu un mello no Āfrikas sabraukuši,” par meitas dzīvi Portugālē stāsta Jolanda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Meita ar tagad jau pilngadīgo mazdēlu viņu pēc deviņus gadus ilgas atšķirtības apraudzīja pirms diviem gadiem. “Kopš pēdējās tikšanās ar meitu bija aizritējuši deviņi gadi. Viņai vienkārši nebija laika uz Latviju braukt – cilvēkam jāstrādā; ar bērnu kopā braukt arī dārgi. Bet, kad viņi atbrauca abi... Tas bija neticami! Vēl kā vakar atceros, ka puika divarpus gadiņu vecs skraidīja pa manu istabu. Un te atbrauc jau liels, sešpadsmitgadīgs vīrs! Šā gada janvārī viņam paliek 18,” lepni teic Jolanda, priecādamās, ka mazdēls mantojis tēva portugāļa glīto izskatu.

Seriālā atveido Muļķu ciema sekretāri

No 1. janvāra Jolanda Suvorova "Helio TV" vērojama jauno režisoru Kristiana Arhiomonoka un Alberta Viegliņa seriālā "Lielie muļķi", kur būs Muļķu ciema mēra, ko atveido mūziķis Roberts Gobziņš, sekretāre.

foto: Publicitātes
Gobziņš un Suvorova seriālā "Lielie Muļķi".

“Man ļoti patika filmēties seriālā "Lielie muļķi" kopā ar talantīgiem un skaistiem jauniešiem. Bija tik daudz prieka, pozitīvas enerģijas, smieklu! Vairākas epizodes nācās vairākkārt pārfilmēt, jo visi smējāmies,” par radošo procesu priecājas Jolanda.

Seriāla "Lielie Muļķi" filmēšanas aizkulises

Seriāla "Lielie Muļķi" filmēšanas aizkulises.

gallery icon
62

Par to, kādi vīrieši Jolandai interesē, un par to, kam viņa vēlas sapelnīt naudu, vairāk lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst arī citu interesantu ziņu!