TV
2019. gada 25. decembris, 11:37

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - animācijas meistardarbs "Projām" un "Ātrs un bez žēlastības" turpinājums

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet Ginta Zilbaloža vienatnē veidoto animācijas filmu "Projām" un jaunāko no "Ātrs un bez žēlastības" sāgas filmām – Hobsa un Šova spraigos piedzīvojumus.

Pašmāju animācijas meistardarbs

Viens no latviešu kino veiksmes stāstiem – Ginta Zilbaloža vienatnē veidotā animācijas filma "Projām".

Filma stāsta par kādu puisi, kurš pēc lidmašīnas avārijas attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu.

foto: Publicitātes

Projām pilnībā izveidojis Gints Zilbalodis – viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas Gints vienatnē strādāja trīsarpus gadu. Un šī animācijas filma augstu novērtēta pasaulē – tā piedzīvoja lielu skatītāju un kritiķu atsaucību prestižajā Anesī starptautiskajā animācijas filmu festivālā, ko dēvē par “animācijas Kannām”.

Drīz vien pēc pasaules pirmizrādes jūnija sākumā Horvātijas animācijas festivālā "Animafest Zagreb" kritiķi 25 gadus veco Gintu Zilbalodi nodēvēja par jauno animācijas zvaigzni. Piemēram, "Hollywood Reporter" filmu "Projām" salīdzināja ar Japānas animācijas klasiķa Hajao Mijadzaki ("Oskars" par labāko animācijas filmu "Gariem līdzi") un slavenā amerikāņu kinorežisora Terensa Malika ("Šaurā sārtā līnija", "Dzīvības koks") darbiem. Tāpat filma gan turpina cīņu par ASV kinoakadēmijas "Oskara" balvu, jo iekļauta to 32 filmu sarakstā, kas kandidēs uz nomināciju labākās pilnmetrāžas animācijas filmas kategorijā. Un vēl "Projām" kandidē uz prestižo "Annie Awards" kategorijā Labākā mūzika. Animācijas filmu meklējiet "Shortcut Premiere"

Dūru diplomātija

Iespēja noskatīties jaunāko no "Ātrs un bez žēlastības" sāgas filmām – Hobsa un Šova spraigos piedzīvojumus.

"Ātrs un bez žēlastības: Hobss un Šovs" ("Hobbs & Shaw") titullomās iejutušies Dveins Džonsons un Džeisons Steitems. Kad Hobss un Šovs pirmo reizi uz lielā ekrāna satikās filmā "Furious 7", viņi apmainījās ar daiļrunīgiem tekstiem un lika lietā dūru diplomātiju, cenšoties nolikt viens otru pie vietas. Taču, kad kiberģenētiski uzlabotais Brikstons savā īpašumā iegūst bioloģisku ieroci, kas var iznīcināt visu cilvēci un veikli apved ap stūri izcilo un bezbailīgo MI6 aģenti, kura izrādās arī Dekarda Šova māsa, senajiem ienaidniekiem nāksies sadarboties. Spraigo asa sižeta filmu skatiet ŠEIT - "Shortcut Premiere" angļu valodā, ar subtitriem latviski vai krieviski.