foto: NO CREDIT/ Vida Press
Nekādu limuzīnu vai helikopteru - Obamu pāris meitu uz koledžu ved kā parasti vecāki
Baraks Obama ar kundzi Mišelu un meitām Māliju (no kreisās) un Sašu 2012. gadā. Nu jau meitenes ir pieaugušas, abas ir studentes un dzīvo prom no vecāku mājām.
Slavenības
2019. gada 6. decembris, 15:01

Nekādu limuzīnu vai helikopteru - Obamu pāris meitu uz koledžu ved kā parasti vecāki

Jauns.lv

ASV bijušā pirmā pāra - Baraka un Mišelas Obamu - meitas Saša un Mālija astoņus gadus nodzīvojušas Baltajā namā, kur ir plašas zāles, apkalpojošais personāls un privāts helikopteru nolaišanās laukums. Taču, kad runa ir par skolu un mācībām, pret šīm meitenēm izturas tāpat kā pret jebkuru citu audzēkni. Vecāki nevēlas, lai būtu kādas īpašas privilēģijas.

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa kundzes Mišelas jaunākā meita mācības koledžā uzsāka šoruden. Sašas, kuras pilnais vārds ir Nataša, vecāki parūpējušies, lai pret meitu izturētos tieši tāpat kā pret citām pirmkursniecēm. Sarunā ar slavenību žurnālu „People” Mišela Obama pastāstījusi, ka abi ar vīru Baraku Obamu vēlējušies, lai Saša justos kā parasta, normāla studente.

Mīlošā Obamu ģimene

Mīlošā Obamu ģimene.

gallery icon
18

„Laiks skrien tik ātri. Līdzīgi kā daudzās citās reizēs aizvadīto desmit gadu laikā, mēs vēlējāmies, lai arī šoreiz viņa justos tik normāli, cik vien tas iespējams, ņemot vērā mūsu ģimenes apstākļus,” intervijā paskaidrojusi Mišela. „Protams, tas bija emocionāls brīdis, kad pavadījām Sašu uz koledžu.”

foto: NO CREDIT/All Over Press/ Vida Press
Mišela ar abām meitām 2014. gadā.

Privātu apsvērumu dēļ Obamas neatklāj, kādā koledžā Saša mācās. Vasarā klīda runas, ka tā varētu būt Mičiganas universitāte. Pāra vecākā meita Mālija jau studē Hārvarda universitātes trešajā kursā. Tātad Barakam un Mišelai Obamām jau ir iepriekšēja pieredze, kā ir, kad atvase uzsāk jaunu dzīves ceļu, uzsākot mācības tālu prom no mājām.

foto: /All Over Press/ Vida Press
Obamu ģimene 2016. gadā.

„Mēs bijām tur, tāpat kā vairums vecāku. Palīdzējām izkravāt somas un iekārtot kopmītņu istabiņu tā, lai rastos māju sajūta,” paskaidro Mišela. „Mēs ar Baraku cenšamies, lai mūsu meitas zinātu, ka nav nekādu robežu tam, kas viņas vēlas kļūt un ko vēlas sasniegt. Bet viņas to neiemācīsies, ja vecāki izturēsies kā pret zelta gabaliņiem, lai tik viņas nesalūztu. Meitenēm ir jābūt iespējai pašām radīt un izzināt, un laiku pa laikam arī apbružāt ceļgalus dzīves ceļos.”

foto: /All Over Press/ Vida Press
Obamu ģimene 2015. gadā.

Mišela atzinusi, ka ir kaut kas tāds, pie kā abi ar vīru pagaidām vēl nav pieraduši. Proti, cik ļoti viņiem ikdienā pietrūkst abu meitu. Lai gan Mišela ļoti priecājoties, ka abas meitenes uzsākušas jaunu savas dzīves posmu, esot vēl grūti aprast, ka Sašu un Māliju iespējams satikt vien brīvdienās un īpašās svētku reizēs.

foto: /All Over Press/ Vida Press
Baraks Obama ar meitām bērnībā.