Slavenības
2019. gada 28. novembris, 07:23

Tīna Tērnere priecīga atzīmēt 80. dzimšanas dienu - pēc pārciesta insulta, vēža un nieres pārstādīšanas

Jauns.lv

Leģendārā Tīna Tērnere otrdien nosvinējusi savu 80. dzimšanas dienu un sociālajos tīklos pati sev novēlējusi daudz laimes. Dziedātāja jūtas pateicīga, ka atkal ir pie labas veselības, jo beidzamo gadu laikā pārciestas vairākas smagas slimības.

foto: EMPICS Entertainment / Scanpix
Tīna Tērnere šā gada novembrī.

“Jā, man ir 80,” savu vēstījumu “Twitter” kontā iesāk hita “The Best” izpildītāja. “Kā es domāju, kāda būšu savos 80? Ne tāda kā tagad. Kā to saprast? Es izskatos labi, jūtos labi, esmu piedzīvojusi dažas ļoti nopietnas slimības, ko pārvaru. Jūtos, ka dzīvē būtu dota otra iespēja. Esmu laimīga būt 80 gadus veca sieviete.”

Tīnu Tērneri insults piemeklēja 2013. gadā, bet trīs gadus vēlāk viņai konstatēja zarnu vēzi. To visu dziedātāja atklāj savā biogrāfiskajā grāmatā “My Love Story”. Vēlāk viņu piemeklējusi arī nieru saslimšana.

foto: scanpix
Tīna Tērnere 2000. gadā.

2016. gadā un 2017. gadā Tērnere veiksmīgi pārcietusi divas smagas operācijas. Viņai izņemta daļa resnās zarnas, ko bija skāris vēzis, kā arī veikta nieres transplantācijas operācija. Nieri dziedātājai ziedojis viņas nepilnus 17 gadus jaunākais vīrs Ervins Bahs, ar kuru mūziķe ir precējusies sešus gadus. Pāris apprecējās pēc 27 gadus ilgas draudzības!

foto: AP/Scanpix
Tīna Tērnere ar vīru Ervinu Bahu un TV personību Opru Vinfriju šā gada 8. novembrī Ņujorkā apmeklējot Brodvejas mūziklu “Tina”, kas ir biogrāfisks stāsts par leģendārās dziedātājas dzīvi un karjeru.

“Es zinu, ka mani piedzīvojumi ar slimībām nebūt nav beigušies,” Tērnere raksta savā grāmatā. “Taču es joprojām esmu šeit – mēs esam šeit, tuvāki, nekā jebkad agrāk esam bijuši. Es atskatos pagātnē un saprotu, kāpēc mana karma bijuši šāda. No sliktā radies labais. No sāpēm dzimis prieks. Turklāt es nekad neesmu bijusi tik patiesi laimīga, kāda esmu tagad.”

foto: AP/Scanpix
Tīna Tērnere ar vīru Ervinu Bahu 2005. gadā.

Dzimšanas dienā video sveicienus Tīnai nosūtījuši arī viņas slavenākie draugi. Viņu vidū ir Ringo Stārs, Braiens Adamss, Ronijs Vuds, Misija Eliote, mūzikla “Tīna” aktieru trupas vairākās pilsētās un citi.

Šā gada septembrī Tērnere sniedza interviju laikrakstam “New York Times”, kurā pastāstīja, ka ir devusies pelnītā atpūtā jau pirms desmit gadiem: “Es vairs nedziedu. Es vairs nedejoju. Es vairs neģērbjos skatuves tērpos.”

foto: REUTERS/SCANPIX
Tīna Tērnere ar vīru Ervinu Bahu 2013. gadā.

“Es biju nogurusi no dziedāšanas un visu iepriecināšanas. Tieši to es visu mūžu tiku darījusi,” intervijā piebildusi Tērnere.

Tīna dziedātājas karjeru uzsāka, būdama precēta ar Aiku Tērneru. Dziedātāja viņu pameta, kad nespēja un nevēlējās vairs samierināties ar iekaustīšanu no vīra puses. Viņai bija tikai 32 centi kabatā un parāds par “Tīnas un Aika” koncertu atcelšanu.

foto: Credit:Topham Picturepoint ©1999 / Scanpix
Tīna Tērnere ar pirmo vīru Aiku Tērneru.

Astoņdesmitajos gados Tērnerei izdevās pierādīt sevi kā spožai solo māksliniecei. Viņa uz skatuves atgriezās un kā solo izpildītāja sevi pieteica 1984. gadā ar skaņdarbu “Private Dancer”.

Tīna tuvojās piecdesmit gadu slieksnim, kad viņa iepazinās ar savu nākamo vīru, mūzikas ierakstu izdevēju vācieti Ervinu Bahu, un kopš tā laika abi ir nešķirami. 1995. gadā pāris pārcēlās uz dzīvi Šveicē.

Tīna šogad paviesojusies Ņujorkā, kur piedalījusies biogrāfiskā mūzikla “Tina: The Tina Turner Musical” pirmizrādes vakarā.

foto: Vida Press
Tīna Tērnere Brodvejas mūzikla “Tina” pirmizrādes vakarā Ņujorkā šā gada novembrī. Leģendārā mūziķe uz skatuves sveic dziedātāju, kas izrādē atveido viņu.

“Šis mūzikls ir stāsts par manu dzīvi, kas ir kā inde, bet ar laiku pārtapusi ārstnieciskā līdzeklī,” savu dzīves gājumu tēlaini salīdzinājusi dziedātāja. “Nekad neesmu bijusi tik laimīga, kā tagad.”

foto: imago images / United Archives / Scanpix
Tīna Tērnere un Mels Gibsons filmā “Mad Max Beyond Thunderdome”(1985).

Pērn Tērnere piedzīvoja smagu triecienu, kas šoreiz nebija saistīts ar viņas veselības stāvokli. 59 gadu vecumā pašnāvību izdarīja dziedātājas vecākais dēls Kreigs. Viņš nošāvās savās mājās Kalifornijā.

Kreigs pasaulē nāca 1958. gadā, kad dziedātāja, toreiz vēl Anna Meja Buloka, bija vien 18 gadu veca. Viņa tēvs ir saksofonists Reimonds Hils, kas spēlēja Tīnas nākamā vīra Aika Tērnera pavadošajā grupā.

Tīna un Aiks apprecējās 1962. gadā, viņu attiecībās dzimis dēls Ronijs. Pēc kāzām Aiks Kreigu adoptēja.

Kreigs Kalifornijā strādāja nekustamo īpašumu nozarē.

foto: www.imago-images.de / Scanpix
Tīna Tērnere 2019. gada martā.