foto: publicitātes (Anrijs Požarskis)
Operzvaigzne Kristīne Opolais atved savu mīļoto čīlieti uz Cēsīm
Slavenības
2019. gada 23. novembris, 06:28

Operzvaigzne Kristīne Opolais atved savu mīļoto čīlieti uz Cēsīm

Uldis Landmanis, Sandra Landorfa

Žurnāls "Kas Jauns"

Šomēnes koncertzālē "Cēsis" izskanēja koncerts "Draugi – Andrejam Žagaram", kurā uzstājās mūsu spožā operas dīva Kristīne Opolais. Un uz vienas skatuves kopā ar viņu kāpa arī Kristīnes mīļotais vīrietis – Čīles tenors Džonatans Tetelmans.

Pērn martā pavisam negaidīti nāca vēsts par Opolais un diriģenta Andra Nelsona šķiršanos – abi bija kopā aptuveni 14 gadu, viņiem ir septiņus gadus veca meita Adriana Anna. Un nu jau kādu laiku Kristīnei blakus ir jauns mīļotais – Džonatans Tetelmans, čīliešu operdziedātājs.

Uz skatuves „sadziedājās”

Čīlē gan Džonatans nedzīvo. Kā atklāj Kristīne, Tetelmans ir čīlietis, bet izaudzis Amerikā un dzīvo Ņujorkā. „Tagad sāk karjeru Eiropā, nepārtraukti kaut kur uzstājas, reizēm paspēju pie viņa aizskriet. Šis ceļš Džonatanam sākās ļoti intensīvi, starp izrādēm viņš atbrauc arī uz Latviju,” saka Opolais, kas 9. novembrī ar mīļoto uz vienas skatuves kāpa Cēsīs – viņsaulē aizgājušajam Andrejam Žagaram veltītajā koncertā.

Andrejam Žagaram veltīts koncerts Cēsīs

Sestdien, 9. novembrī, pasaules elpu Koncertzālē „Cēsis” ienesa koncerts „Draugi – Andrejam Žagaram”, kurā uzstājās operas dīva Kristīne Opolais, Egils ...

gallery icon
70

Kristīnes un Džonatana attiecības sākušās uz skatuves – abi „sadziedājušies” izrādē "Bohēma". „Satikāmies uz skatuves, bet tā notiek ļoti bieži,” nosaka Opolais. Komponista Džakomo Pučīni operas "Bohēma" izrādē pērnvasar viņa un Džonatans atveidoja mīlētāju lomas, bet pie diriģenta pults bija Kristīnes tad jau bijušais vīrs Andris Nelsons.

Čīlē bijuši gan nav

Uz Latviju Kristīne savu draugu ir atvedusi, bet viņš viņu uz Čīli gan vēl neesot aizvedis. „Varbūt tur mums būs koncerttūre... Pagaidām neplānojam. Gribas mazliet pabaudīt dzīvi. Darbs ir bijis nepārtraukti, un, ja dzīve visu laiku ir uz vienu pusi, tā arī laikam nav pareizi,” nosaka Opolais. Par šķiršanos no Nelsona dziedātāja runā izvairīgi, norādot vien, ka „jebkurš skatuves cilvēks sapratīs – kad divi mākslinieki nestrādā kopā, ir grūti eksistēt kā ģimenei”.

„Dzīve ir dzīve. Un māksliniekiem noder viss. Problēmas visiem ir vienādas, vienalga – esi mākslinieks vai normāls, kā saucu cilvēkus, kas nav saistīti ar skatuvi. Protams, ka ar to, ko mēs, mākslinieki, darām, mēs nevaram būt normāli. Līdz ar to mums ir grūti atrast normālu partneri. Tajā vidē nevar būt cilvēks, kas grib normālu, klusu laimi, parastās, kā saku, „ikdienišķās laimītes” – tāds cilvēks nevar sadzīvot ar mākslinieku,” uzskata operzvaigzne, kas ikdienā rūpējas par nepilnus astoņus gadus veco meitu Adrianu Annu – viņa pasaulē nāca Opolais un Nelsona laulībā.

„Andris, kad viņam ir brīvs, vienmēr skrien mājās, mēs laiku pavadām kopā, viņš arī bija klāt, kad meitiņa sāka iet skolā,” nosaka Opolais. „Galvenais, ka mums ir meita un mēs viņu mīlam. Tas mūs forši saista, esam draudzīgi, un tas ir ļoti svarīgi. Tāpēc jau mēs satikāmies, domāju – lai radītu… Adrianu pasaulei. Tā ka viss notika tā, kā vajag.”

Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšana Nelsonam un Opolais

gallery icon
41
foto: no privātā arhīva
Opolais un Nelsons kāzu dienā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!