foto: Ekrānuzņēmums
Krievu reperis Timati satiek fanus savā drēbju veikalā Rīgā
Daudzi fani izmantoja izdevību nofotografēties ar Timati.
Slavenības
2019. gada 21. novembris, 19:19

Krievu reperis Timati satiek fanus savā drēbju veikalā Rīgā

Jauns.lv

Šodien "Arēnā Rīga" ar koncertu atgriežas pretrunīgi vērtētais krievu reperis Timati. Dienas gaitā mākslinieks ieradās arī tirdzniecības centrā "Alfa", kur atrodas viņa veikals "Black star wear". Savu elku satikt bija ieradušies daudzi fani, kuri nelaida garām iespēju nofotografēties un saņemt krievu zvaigznes autogrāfu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievu reperis Timati satiek fanus savā drēbju veikalā Rīgā

Latvijā uz savu koncertu ieradies krievu reperis Timati, kurš nelaida garām iespēju apmeklēt arī tirdzniecības centra "Alfa" veikalu "Black star ...

gallery icon
60

Pārsvarā krievu zvaigzni satikt bija ieradušies pusaudži un bērni. Mākslinieks miesassargu pavadībā ieradās veikalā, kur parakstījās uz sienas. Pēc tam Timati mikrofonā veica uzrunu, kurā paziņoja, ka veikalam klājoties ļoti labi un Rīgā esot daudz savu cilvēku, kuri novērtējot "Black star wear"piedāvāto sortimentu.

Pēc pāris minūtēm mākslinieks izmeta apli gar veikalu un devās prom.

foto: Ekrānuzņēmums
Daudzi fani izmantoja izdevību nofotografēties ar Timati.

Kā vēstīts, šī gada septembrī Timati vārds izskanēja medijos saistībā ar to, ka tirdzniecības centra "Alfa" veikalā "Black star wear" no sortimenta tika lūgts izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku. Veikalā liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Krievijā viņa apģērbu līnijai ir 40 veikali, pa vienai pārstāvniecībai ir arī Baltkrievijā, Kazahstānā, Turkmenistānā, Kirgizstānā, Moldovā, Uzbekistānā, Igaunijā un nu arī Latvijā. Zīmīgi, ka šis veikals nav atrodams, piemēram, Lietuvā.

Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) apģērbu kolekcijā ar Kremļa tematiku tirgošanā saskatīja Krievijas centienus propagandēt tās ģeopolitisko kursu, tāpēc veica šī gadījuma izvērtēšanu.

Oktobrī VDD informēja, ka ir veicis preventīvus pasākumus, lai novērstu iespēju, ka tirdzniecības centra "Alfa" veikala "Black star wear" sortimentā atkārtoti parādās apģērbs, kas ir apdrukāts ar Krievijas ģeopolitisko kursu slavinošu simboliku vai rada iespaidu par tā valkātāja piederību Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Vienlaikus tirdzniecības centra vadībai sniegtas rekomendācijas, informējot par riskiem saistībā ar šāda veida produkciju, kas neveicina sabiedrības saliedētību, skaidroja dienestā, uzsverot, ka tas arī turpmāk sekos līdzi situācijai.

Reperis jau iepriekš koncertējis Latvijā. Savukārt 2016.gadā viņam tika liegts uzstāties Viļņas koncertzāle "Compensa" Lietuvā. Koncertzāles paziņojumā presei tolaik tika skaidrots, ka šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka Timati tiek uzskatīts par Kremļa propagandas ieroci.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās