foto: Publicitātes foto
Filma "Dvēseļu putenis" nepilnu 11 dienu laikā gāž pašmāju kino rekordus
Kino
2019. gada 19. novembris, 16:15

Filma "Dvēseļu putenis" nepilnu 11 dienu laikā gāž pašmāju kino rekordus

Jauns.lv / LETA

Nepilnu 11 dienu laikā režisora Dzintara Dreiberga kara drāmu "Dvēseļu putenis" paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 102 000 skatītāju, informē filmas veidotāju pārstāve Silva Aleksa Fridrihsone.

Kā norāda filmas izplatītāji Latvijā - "Uz kino" un "Kinopunkts", tas ir lielākais skatītāju skaits pašmāju kinofilmai atjaunotās Latvijas kino vēsturē šādā filmas izrādīšanas periodā.

Filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrāde

gallery icon
78

Filmas izplatītāji pauda uzskatu, ka filmas skatītāju skaits reģionos drīzumā varētu būtiski pieaugt, jo papildus kinoteātriem ir sākta "Dvēseļu puteņa" demonstrēšana arī Latvijas novadu un pagastu kultūras centros.

"No sirds priecājos, ka lieli un mazi skatītāji nāk uz kino, skatās filmu un dalās domās par tajā skartajām tēmām. Mani visvairāk iepriecina daudzās sarunas starp vecākiem, bērniem un vecvecākiem, kuri beidzot dalās savu vecāku stāstos, ļaujot labāk izprast mūsu valsts veidošanās pamatus," sacīja filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm.

gallery icon
34

Jau ziņots, ka filma "Dvēseļu putenis", kas pirmizrādi piedzīvoja 8.novembrī, skatītājus aizved 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību - pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Aleksandra Grīna romāna motīvos balstīto filmu "Dvēseļu putenis" kinoteātros lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī novadu kultūras un tautas namos demonstrēs visu novembri un decembri. Biļetes var iegādāties kinoteātru biļešu kasēs un tiešsaistē. Vairāk informācijas par filmu, tās izrādīšanas vietām un biļešu iegādi meklējiet filmas mājaslapā "dveseluputenis.lv".

“Dvēseļu puteņa” filmēšanas aizkulises

Vēsturiskās kinolentes “Dvēseļu putenis” filmēšanas aizkulises.

gallery icon
27

Filmu "Dvēseļu putenis" veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm - režisors un producents Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

Filmas "Dvēseļu putenis" lielāko daļu izmaksu sedza valsts, savukārt trūkstošo finansējumu nodrošināja filmas ģenerālsponsors - viens no Latvijas zīmoliem veikals-noliktava "Depo", kā arī sponsors "Latvijas Mobilais telefons".